Fijn

Fijn. Fijn is bij de haard met een kop koffie en mijn favo tijdschriften. Fijn is bijna kerstvakantie. Fijn zijn de kerstliedjes op de radio. Fijn is mijn nieuwe jas, zo dik dat ik het er nooit koud in heb.

Fijn is het ook om weer te schrijven. Online en offline. Fijn zijn begripvolle vriendinnen. Die snappen dat je het gewoon heel druk hebt met moederen en werken. Die bij je komen logeren als je vriend in het buitenland zit, zodat je de gebroken nachten niet alleen hoeft te dragen.

Fijn is ons huis. Nog steeds. Ik blijf het zeggen. Wat een mazzelkonten zijn wij. Fijn is het dat ik bijna weer naar Twente ga. Familie & feestdagen. Heerlijk. Fijn is het dat mijn lieve opaatje en omaatje zo trots zijn op Charlie. Mijn oma is de enige die haar bij haar officiele voornaam (Charlotte) noemt. Met opa face timen we regelmatig. Die techniek is ook heel fijn.

Fijn zijn heerlijke en ontspannen zaterdagen met vrienden en kleine meisjes die elkaar leren kennen. Fijn zijn de oliebollen die ik weer kan kopen. Fijn is een koude neus. Fijn is het om mijn meisje heeeeeel dik in te pakken in de wandelwagen en de rode blosjes op haar wangen en de lach op haar gezicht te zien. Fijn zijn ook haar warme voetjes tegen me aan, ‘s ochtends in bed.

Fijn is het om straks weer de kerstboom op te zetten. Dit jaar een kleintje op de kast, want ik zie anders voor me dat Charlie dat ding omver trekt.

Fijn is het leven. Fijn is het dat ik het leven weer fijn vind. Want ik vond het even iets minder fijn. In het moederschap moest ik groeien en slaaptekort doet wat met een mens. Maar nu is alles weer heel erg fijn.

Hebben jullie het ook zo fijn?

P.S. Ik moet sommige comments handmatig goedkeuren. Het kan dus zijn dat je je comment niet direct online ziet, maar dat komt dan vanzelf!

6 reacties op “Fijn

  1. Fijn is deze blogpost. En jouw eerlijkheid en openhartigheid! 🙂 Leuk dat je af en toe weer schrijft. Ik lees je blogs graag!

  2. Fijn dat je weer 2 mooie blogposts hebt geschreven en fijn dat je zo eerlijk bent over de dingen in het leven

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *