Ja hoi!

Provence

Hoi jij daar, ik ben er weer. Dacht, dat is leuk. Weer een keertje een blogje schrijven.


Charlie bij het zwembad in de schaduw. Ze vond het heerlijk om te zwemmen en genoot van de aandacht van alle andere kindjes.

Wat ik zoal deed de afgelopen tijd? Vooral heel veel tijd doorbrengen met mijn kleine meid. Haar start was niet vlekkeloos. Een koemelkallergie en reflux zorgen voor een onrustig kind en heel veel slapeloze nachten. Nu we midden in een slaaptraining zitten en ik het einde van de tunnel zie wat betreft slaapgebrek, heb ik weer tijd en energie voor andere dingen. Begrijp me niet verkeerd, ik doe hartstikke veel leuke en gezellig dingen en ik geniet onwijs van mijn tijd met Charlie, maar nu is er ook weer een beetje ruimte voor uitgaan, vriendinnen, dagjes uit zonder baby (of zelfs hele nachten) en daar geniet ik toch ook wel van. Tot zover deze uitleg. Kijk mee naar wat snapshots van de afgelopen tijd! De meeste foto’s zijn zo hoppa, rechtstreeks van mijn telefoon.

Een van de vele borrelmomenten op vakantie.

We gingen op vakantie naar de Provence. Wat een vakantie van twee weken moest worden, is uiteindelijk afgebroken na een week vanwege het werk van mijn vriend. Gelukkig is de extreme drukte nu voorbij en heeft hij daarna nog lekker een week vrij kunnen nemen om met ons door te brengen. Wat is de Provence toch heerlijk. Vorig jaar met baby in mijn buik, nu met baby op schoot. Het was wel wennen, zo’n vakantie als gezin. Niet meer de hele dag gaan en staan waar je wil, maar je uitjes plannen om alle slaapjes en hapjes van je kind heen (Charlie slaapt NIET, NOOIT, NEVER in een kinderwagen of een andere plek dan een bed in een rustige kamer of in de maxi-cosi in de auto). Maar we deden het met liefde en hebben onwijs genoten van met z’n drietjes weg zijn, Charlie in het zwembad, Charlie in de draagdoek over marktjes en etentjes op 50 meter afstand met de babyfoon op tafel.

Mooi he?!

Ik kreeg trouwens wat vragen over de (auto)reis met baby. Wij vonden dat heel goed te doen. We hadden er gewoon rekening mee gehouden dat we er wat langer over zouden doen en zijn in ieder geval elke twee uur een half uurtje gestopt. Daarnaast twee keer een uurtje. We zijn heel vroeg in de ochtend (of eigenlijk nacht) uit Rotterdam vertrokken en waren om 18:00 uur op de plek van bestemming.


Het heerlijke zwembad bij ons appartement.

Eenmaal thuis braken een aantal super onrustige dagen aan. Iets met een sprongetje en niet lekker in je vel. Op de foto zie je het moederschap zoals het ook vaak is. Zonder make-up (zien jullie mijn zwangerschapsmasker? Factor 50 elke dag hielp dus echt geen hol), met vette haren een een kind dat letterlijk de hele dag getild wil worden. Ik vind dat ik ook eens een keer zo’n foto moet plaatsen. Mijn leven is echt net zoals dat van iedere moeder. Believe me.

Tja.. Hoort er ook bij he?

Maaaaar, natuurlijk zitten er ook perfecte dagen tussen. Van die dagen waarop alles goed loopt. Je niet moe ben (lijkt) en je baby de hele dag vrolijk is.

Vrije uurtjes. Even mail bijwerken. Ik loop echt hopeloos achter. 

 photo IMG_2604_zpsujaspbg3.jpgKind doet elke ochtend aan yoga. 

Charlie kruipt, zit, trekt zich op aan dingen en zet al voorzichtig eerste stapjes (ja, echt). Leuk hoor, maar soms denk ik wel ”waar is mijn baby? Ga eens lekker op je rug liggen”. In haar slaap is ze erg druk, ik denk dat ze dan alles van de dag aan het verwerken is.

 photo IMG_2399_zpsu2p8mj2y.jpgKind. Eet je wel goed? Ja mam. Kijk maar.

 photo IMG_1122_zpshtsc42m8.jpgGenoten van het heerlijke weer in Nederland. Op de fiets naar een bbq bij vrienden.

Jaaaa. Het is weer mosseltijd. LOVE mosselen. We hebben ondertussen al drie keer mosselen gegeten. Twee keer thuis en een keertje in een restaurant. Daar kreeg ik ze in whisky. En dat vond ik dus echt een goed idee

 photo IMG_3023_zpsnk9u9c56.jpgMosselen thuis aan de keukentafel.

De afgelopen tijd heb ik best wat tijd in Twente doorgebracht. Ik was er vaak een paar dagen achter elkaar, vooral als mijn vriend veel van huis was. Heerlijk bij mijn paps en mams, genieten van de tuin en van hoe lief zij zijn als opa en oma. Daar kom ik tot rust, ook omdat mijn moeder Charlie soms even van me over kan nemen en ik niet alles zelf hoef te doen. Zo luxe om ‘s ochtends nog een uurtje te slapen, terwijl zij de eerste fles geeft.

 photo IMG_8892_zpsvmnyiuux.jpg

 photo IMG_2721_zps2zjxj7oh.jpgMet opa
 photo IMG_2727_zpsfwlnvq6h.jpgMet oma

 photo IMG_0319_zpswayywxu1.jpgDe hangmat waarin ik heel wat uurtjes doorbracht deze zomer.

Ze kwamen ook regelmatig naar Rotterdam en hebben twee keer een nachtje opgepast. Een keer toen we er helemaal doorheen zaten wat betreft slaap (we namen een hotel in Rotterdam en sliepen de hele nacht door, hemels) en een keer toen we een weekendje in Amsterdam waren vanwege een feestje en afspraken met vrienden. Alleen in een weekend gepropt maar het was ontzettend gezellig en fijn.

 photo IMG_2681_zpsr7itiwud.jpgEten bij Jamies Italian. Was er nog nooit geweest. Lekker!

 photo IMG_2492_zpssvubsqel.jpgSamen in de tram. Shoppen, eten, slapen.

 photo IMG_2692_zpsdrjcxyck.jpg

 photo IMG_2480_zps4jo1hhcz.jpgOok at ik voor het eerst (op aanraden van jullie!) bij Little V. Beetje te groot en onpersoonlijk naar mijn smaak, maar wat was het eten echt heel erg lekker!!

 photo IMG_1565_zpstg5r0bug.jpgSale shoppen bij mijn favo winkel in Rotterdam, Louen.

 photo IMG_9179_zpsnvdxfw1c.jpgCharlie is weer een maatje verder. Oude kleertjes opbergen….

 photo IMG_9177_zpsqtwbhrpi.jpgEn nieuwe kleertjes in de kast.

Ik koop altijd een paar maatjes vooruit (als ik iets leuks zie). Zo heb ik altijd wat klaarliggen als ze opeens van de een op de andere dag een maat gegroeid lijkt. Ik zit eraan te denken om een deel van de kleertjes die haar niet meer passen te verkopen op intagram. Ja of nee?

 photo IMG_2390_zpsjwt6deiu.jpg

 photo IMG_3255_zpsy0fflbhi.jpg
Ik heb de afgelopen maanden onwijs genoten van ons huis. In de winter verlof en bevallen staat gelijk aan een heleboel uren thuis op de bank. We boffen maar met deze fijne plek. Stiekem heb ik wel enorme burgerlijke nesteldrang. Ik betrap me steeds vaker op het kijken naar huizen in bijvoorbeeld Arnhem, Soest, Baarn, Naarden en Haarlem. Ik weet dat we op den duur uit Rotterdam weg zullen gaan, maar voor nu geniet ik nog onwijs van mijn mooie stadje.

 photo IMG_3122_zpswezpbgdg.jpgDinsdag marktdag

Op dinsdag wandel ik meestal naar de markt en daarna drink ik vaak koffie of eet ik ergens een broodje. Mijn vriend was vrij, dus die ging gezellig mee.

 photo IMG_1515_zpsvbn1digx.jpgOma, mama en Charlie

Hoe lief is deze collage? Bovenin mijn moeder als baby, ik eronder en Charlie rechts. Ik zie toch best wat gelijkenissen. Ik lijk wel de minst vrolijke van de drie 😉

 photo IMG_3018_zpsnzmh0mwf.jpgBaby schopt sokken uit 🙂

Ik heb heel wat rondjes Kralingse Plas gewandeld de afgelopen tijd. Niet 1x viel Charlie in slaap. Liever kijkt ze omhoog naar de bomen en de vogels.

 photo Image-13_zpsxfqjaes4.jpg
Alweer twee jaar geleden dat ik ceremoniemeester en getuige was op het huwelijk van Nina.

 photo IMG_1752_zpsvpmxgrwu.jpgCharlie in de auto. Moe, maar slapen is voor baby’s toch?

Een heleboel foto’s en maar twee waarop Charlie vol in beeld is. Ik merk dat ik er toch een beetje moeite mee heb om haar heel vaak met haar koppie hier te plaatsen. Ik heb er niet echt een theorie voor, dus niet dat ik haar helemaal niet of juist wel wil laten zien. Ik doe gewoon wat goed voelt.

 photo IMG_3439_zpshgim8xjj.jpgPapa’s kindje hoor.

 photo IMG_8893_zps44wf9lem.jpgEn Tot slot, Charlie met mijn oma. Zo lief.

Zo, dat was het weer voor deze keer. Ik vond het leuk om weer een post te schrijven. Ik maakte deze blogpost een paar dagen voordat ik weer ging werken en denk dat het er de komende tijd waarschijnlijk niet nog een keer van komt. Ik ben nog op zoek naar een nieuw ritme, maar vind het wel heel fijn om weer te werken. Charlie doet het onwijs goed op de opvang, zo fijn. Ze heeft ontzettend lieve leidsters en slaapt er (meestal) goed. Halleluja.

Hopelijk gaat met jullie alles goed. Voor de volgers met blogs, please laat een comment achter, want ik ben weer een beetje begonnen met het lezen en ontdekken van nieuwe blogs. Ik heb een hele tijd geen blogs gelezen of gevolgd en alleen naar vlogs gekeken, maar ik merk nu dat ik het weer fijn vind om blogs te bezoeken. Ik ben ook weer veel boeken aan het lezen en geniet daar enorm van. De laatste tijd las ik andere andere Ik ben Pelgrim, Witte vleugels, zwarte vleugels en Joodse Buren. Alledrie aanraders! Ook mijn favoriete schrijfster Simone van der Vlugt kwam weer met een nieuwe historische roman. Mooi, maar van al haar historische romans tot nu toe wel de minste. Mochten jullie nog leestips hebben, let me know!

P.S. Ik moet sommige comments handmatig goedkeuren. Het kan dus zijn dat je je comment niet direct online ziet, maar dat komt dan vanzelf!

8 reacties op “Ja hoi!

 1. Hoi lieve Charlie, wat ben je toch een knapperd!
  Wat heb je weer een fijn blogje geschreven Jolien! Fijn om te lezen! En ook hoe het bij anderen gaat en dat na een aantal maanden moederschap je wereld weer groter gaat worden. Nu draait hier alles nog om (borst) voedingen op verzoek, hard op zoek naar iets van een ritme en we gaan er wel op uit maar álles draait nog om ons kleine mupske. Heel erg fijn hoor maar ik vraag me soms ook af of ik nog überhaupt een boek zal lezen of de markt kan bezoeken zónder een eindeloze hoeveelheid spullen en eer dat je klaar bent heeft ze weer honger.. Je snapt het.
  En liefde voor de draagdoek! Absolute aanrader, wat een heerlijkheid mijn kleintje die zo dicht bij me kruipt en ik gemiddeld 1 hand vrij heb :-).
  Ik mis trouwens alleen de stad Den Bosch (en omgeving) in je Funda lijstje. Alleen al ter inspiratie voor prachtige woningen!
  Ik hoop dat je snel een ritme en routine in het combineren van moederschap en je werk gaat vinden. Lijkt me niet gemakkelijk.
  En de slaaptraining, succes ermee!
  Liefs, Felice

 2. Goed om weer een blogje van je te lezen! En hóe mooi is Charlie? Die prachtig blauwe ogen, daar word je toch meteen verliefd op? Succes met weer aan het werk gaan, dat zal geen gemakkelijke switch zijn! Qua blogs: neem eens een kijkje op de mijne http://www.heyjoos.nl 🙂

 3. Ik reageer ook even. Heb zelf geen blog, maar lees de jouwe al wel een hele tijd. Wat leuk dat je weer een blog hebt geschreven en dat we zo kunnen lezen hoe je leven er nu uit ziet. Ik herken ook zo veel van wat je schrijft! Mijn dochter is nu net 1 geworden en na een pittige start met veeeel huilen en onrust en slaapgebrek zijn we sinds een tijdje in rustiger, gezelliger vaarwater. Het is nu zo veel meer genieten! Fijn dat het bij jullie ook beter gaat. Wat een beetje slaap al voor winst kan opleveren he 😉 Succes met het vinden van balans tussen werk, gezin, sociaal leven en al je andere activiteiten. Komt sowieso goed. En als je in alle drukte af en toe nog tijd vindt om een blog te schrijven is dat ook altijd leuk 🙂 Liefs!

 4. Leuk dat je weer een blog hebt geschreven! Wat een heerlijk kind heb je. Tja die van mij doet ook nog elke dag yoga. Gewoon om jaloers op te worden haha. Lekker verder genieten met en van je mooie gezinnetje

 5. Wat leuk om te lezen hoe het nu met Charlie gaat! Ik ben je op de voet gaan volgen nadat ook mijn zoontje op dezelfde dag als Charlie is geboren, dat schept een soort van baby-band naar mijn idee haha. Ik had zo met je te doen tijdens die zware weken met slapeloze nachten en wist zo goed wat je voelde.. alsof je hoofd volgepropt is met watten en jij zelf op automatische piloot de dag volbrengt. Ik ben wel jaloers op Charlie’s opvang hoor! Wat een heerlijk gevoel om haar daar te brengen met mensen die dezelfde schema’s en denkwijzen aanhouden. Hier op de Veluwe moet ik het doen met een gastouder, maar daar ben ik ook tevreden mee 😉 Op mijn blog Budgetmeisje plaats ik regelmatig updates over Mats, leuk om te zien hoe hij samen met Charlie groeit! Ik blijf jullie volgen. Dikke knuffel!

 6. Wat leuk om weer eens je blog te kunnen lezen. Ik vind je foto’s altijd zo mooi!
  Zelf heb ik een beeldblog met een groen tintje en ben ik gek op foto’s maken en bewerken.
  Liefs

 7. Hai Jolien,

  Wat een fijne blog weer! Zo te zien geniet je volop!
  Wat heb je trouwens ook prachtige Eames stoeltjes staan aan je eettafel, vooral die grijs/groenige kleur met zwarte pootjes is prachtig! Welke kleur is dat als ik vragen mag?

  Ik kijk uit naar je volgende blog, wanneer die dan ook mag komen! 😉

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *