Babykamer room tour / Q&A / Update / En veel foto’s

Halloooooo dan, daar ben ik weer! Met een verzoeknummer van jullie kant, namelijk een tour door de babykamer. Omdat ik geen mommy blogger wil worden heb ik bedacht om alles in één blogpost te stoppen. Uiteraard zullen jullie de baby voorbij zien komen, maar ik ga geen speciale mommy blogposts schrijven. Dus nu deze ene keer, om jullie de babykamer te laten zien en om al jullie vragen te beantwoorden die met het moederschap te maken hebben.

Even een kleine disclaimer vooraf. Alles voor de baby en dus alles op de foto’s heb ik zelf gekocht of gekregen van vrienden en familie. Er is niks gesponsord en ik heb nergens geld voor ontvangen. Ik heb alleen een klein beetje korting gehad op de wiegdeken. Al was die ene blogpost over een geboortekaartje, voor serieus geld, wel lastig af te slaan ;), ik voelde me daar niet goed bij. Alle linkjes of namen van merken die je voorbij ziet komen zijn puur omdat ik dat handig vind voor jullie, dat een bedrijf daar een beetje van profiteert, zit ik niet zo mee 😉

Oke, lets start!

Wij kozen het kleinste kamertje in huis om een kinderkamer van te maken. Lekker knus en geborgen. Ik begon met een babybedje (van het merk Bopita) van marktplaats (matras wel nieuw gekocht) en een spuuglelijk kastje dat moest dienen als commode. Mijn vriend schilderde de commode en ik maakte er nieuwe knoppen aan. De knoppen zijn van Zara Home, nu in de sale. De knop met het prinsesje heb ik ook op de inbouwkast gemaakt. Het beddengoed in het ledikantje is van Hema, alleen de grijze deken is van Koeka, gekocht bij Babypark.

Toen de commode en het bedje eenmaal stonden kocht ik het roze kleedje. Ook van de Zara Home. Deze was 35 euro, maar ook hier betaal je nu in de sale minder voor. Ze hebben hem ook in het grijs. De beertjes boven de commode zijn geborduurd door mijn moeder toen ik nog een klein meisje was en hebben jaren op mijn slaapkamertje gehangen. Bijzonder dat ik het nu kan ophangen voor ons meisje! Het mandje op de commode is van Sostrene Grene en was 2,99. Aan de commode een badjasje van Sissy Boy, gekregen van Marieke.

En toen de basis was gelegd betrapte ik mezelf erop dat ik steeds meer in de zoete hoek zat. Ik zag een knus, lief en fijn kamertje voor me. Niet zo’n VT-wonen kamertje (lekker cliché dat je verderop in deze blogpost toch dingen van VT-Wonen tegen zult komen haha), maar een warm plekje, met veel hergebruikte of gekregen spulletjes. Hieronder een foto van het hele kamertje. Het is knus geworden en ik vind de sfeer het fijnst als de gordijnen dicht zijn en het nachtlampje aan. Ik zie me mijzelf hier straks wel zitten met een kleintje in mijn armen 🙂

Het nachtlampje is van Kwantum en kostte ongeveer 10 euro. De doos in de vensterbank is van Zara Home en was geloof ik rond de 12 euro. Konijntje van Happy Horse en de stoel is van Vitra, Eames. De lamp aan het plafond is ook van Kwantum. Ik kocht de kap, het snoer en de gloeilamp los en was totaal volgens mij nog geen 30 euro kwijt. De vlaggetjes aan het plafond zijn van Cam Cam Copenhagen, evenals het wolkje dat je aan de muur ziet hangen. Beiden via VT-wonen.

Aan de muur maakten we een oude plank van Ikea, om daar leuke spulletjes op te zetten. De twee blauwe posters zijn van Juniqe en kocht ik een paar jaar geleden, toen we besloten om voor een kindje te gaan. Ze hebben al die tijd in de kast gelegen en kregen nu dan eindelijk een plekje. De lijstjes zijn van de rommelmarkt en heb ik wit geschilderd. Verder zie je Rituals Baby Room Mist, gekregen van een lieve collega. Dit is van een hele mooie Baby & Mama lijn en super leuk om aan iemand te geven als (kraam)cadeau. Het roze knuffeltje kreeg ik van mijn ouders, gekocht in Spanje. Daarnaast een schilderijtje gekocht bij Petite Amélie, voor 29,90 inclusief lijst. De sneeuwbol met het konijntje is van Hema en was 7 euro.

De tekst in het koperen lijstje kreeg ik van mijn ouders, het roze schilderijtje heeft mijn oma jaren geleden voor me geschilderd. Het zit in een antiek lijstje. Het linnen kussen reist al jaren van kamer, naar studentenkamer naar huis met me mee en ik heb geen idee waar ik het ooit heb gekocht. Zara Home heeft soortgelijke kussens.

 photo IMG_2324_zps2jgl3noq.jpg

En dan hebben we nog het wiegje. Ledikant, wiegje, co-sleeper… Pff.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Zo kreeg ik een gigantische huilbui (hormonen hè?) toen ik al drie uur matrasjes en bedjes aan het vergelijken was en overal wel een nadeel aan bleek te zitten. Boeeeeeh! Je wil het beste voor je kind, waarom vertelt niemand me gewoon welk bedje ik het beste kan kopen?

Nou voor het wiegje besloot ik dus uiteindelijk voor een co-sleeper te gaan. Sjonge die dingen zijn duur joh. Koop je voor 50 piek op marktplaats een ledikant waar een kind zo twee jaar in gaat, moet je voor een wiegje waar een baby zo’n drie maanden in kan, zomaar 200 euro neertellen. Uiteindelijk, na veel vergelijken, kocht ik voor 119 euro een co-sleeper inclusief eco matras bij Petite Amélie. Ik moet zeggen dat ik er heel tevreden ben met dit bedje. Het beddengoed in de wieg is van Zoombee, waar ze trouwens ook co-sleepers verkopen. Ik wilde graag beddengoed van 100% katoen en dat bleek met name voor de molton nog lastig. Laatst spotte ik trouwens ook een 100% katoenen molton bij Prenatal, maar volgens mij hebben ze die niet altijd. De bekleding van de co-sleeper (waar ook de meningen over verdeeld zijn) kocht ik ook bij Zoombee.

De roze deken in de wieg is een investering en kan ik bijvoorbeeld ook in de box of kinderwagen gebruiken. Hij is van Bugaboo en ik kocht hem via Lokalinc. 100% wol, super zacht en kan in de wasmachine én droger (ja, echt!). De co-sleeper staat (uiteraard) in onze slaapkamer en we willen haar hier de eerste periode voornamelijk ‘s nachts in laten slapen.

En dat is de babykamer! Mocht ik dingen vergeten zijn te noemen, laat het dan voor in een comment achter, dan reageer ik daar nog even. Ik dacht dat het misschien leuk is om jullie ook nog even te updaten hoe hoe nu gaat. Dan pak ik direct de vragen mee die mij het meest worden gesteld 🙂

Het gaat goed! Ik ben nu 38 weken en 3 dagen zwanger en voel me nog heel goed. Slapen vind ik wel een opgave en ik heb last van voorweeën, maar omdat ik niet zo’n hele grote buik heb ben ik nog erg mobiel en dat is fijn. Alleen schoenen aan- en uittrekken is nu een beetje lastig, zie de foto hierboven 😉 En ja, ik neem wel genoeg rust hoor 😉 Ik ben lekker in en rondom huis aan het aanklooien, draai babywasjes, kook uitgebreid en krijg zo af en toe een vriendinnetje op bezoek. Bevalt me prima moet ik zeggen.

Wat me veel wordt gevraagd is of ik opzie tegen de bevalling. Nee, eigenlijk niet. Maar dat komt vooral omdat ik er zo erg naar uitkijk om ons meisje in mijn armen te hebben en omdat ik probeer gewoon niet te veel over de bevalling na te denken. Ik heb een periode in mijn zwangerschap gehad (aan het begin van mijn verlof), waarin ik het erg moeilijk had met het idee van bevallen, omdat er dan telkens dingen van de bevalling van Emma naar boven kwamen. Maar het was een proces en ik ben nu op een punt waar ik heb geaccepteerd dat er straks waarschijnlijk een dubbel gevoel zal zijn. Dit mag van ons en dat maakt het ook minder eng.

De naam? Zoveel mensen vragen dit. We hadden al vrij snel een naam, maar toen beviel een vriendin van een meisje met dezelfde naam. Onze baby ging daarna weken met de nickname Daantje door het leven. Een naam die we nog steeds heel leuk vinden, maar die het niet gaat worden. Een aantal weken geleden bestelden we het proef geboortekaartje met de naam waar we al een tijdje aan zaten te denken. Toen dat kaartje op onze schoot lag wisten we het zeker. Ons meisje heet…. 😉

Ook vaak gevraagd: waar koop jij je zwangerschapskleding? Ik heb uiteindelijk drie broeken gekocht. Een spijkerbroek van de H&M zwangerschapsafdeling (zie foto hierboven), een zwart en een blauwe broek van Mamalicious, die ik veel naar mijn werk aan heb gehad. Ik moet zeggen dat ik van alle zwangerschapskleding Mamalicious nog het leukst vond. De meeste andere zwangerschapskleding vind ik maar lelijk. Truien en tops kocht ik gewoon allemaal in maatje L of ik trok grote dingen uit mijn kast (thank god voor de oversized trend). Daarnaast een paar goede leggings en panty’s (van H&M en prenatal) en ik kon met normale jurkjes waar stretch in zit al een heel eind komen. Verder dus geen speciale zwangerschapskleding. Ik vond jurkjes voor huwelijken een uitdaging, maar daarin ging ik dus ook voor een maatje groter en voor één huwelijk kocht ik een zwangerschapsjurk bij Asos, daar hebben ze nog best hippe modelletjes.

Veel mensen zijn daarnaast benieuwd hoeveel ik blijf werken en hoe wij de opvang gaan regelen. Lastig! Aangezien onze ouders heel ver weg wonen zijn wij volledig aangewezen op kinderopvang. Ik ga na mijn verlof tijdelijk 3 dagen werken en de baby zal dan drie dagen per week naar de kinderopvang gaan. Ik ken door mijn verleden als nanny (in studententijd) veel kinderdagverblijven in Kralingen van binnen en wist direct waar in mijn kind wel en niet wilde brengen. We kozen een heel mooi kinderdagverblijf waar we ons ok bij voelen, maar dat houdt niet in dat ik haar daar 4 of 5 dagen naartoe wil brengen. Dat vind ik echt te veel. Mijn vriend kan niet een dag minder gaan werken en als ik naar 4 dagen ga, willen we graag voor 1 of 2 dagen iemand aan huis als oppas. Dus mocht je dit lezen, ervaring hebben met (kleine) kinderen en nog een bijbaan zoeken… let me know 😉 Brengen en halen naar de opvang zal ook op mij neerkomen, maar gelukkig werk ik het grootste gedeelte van de week in Kralingen. Dagjes op het hoofdkantoor in Den Haag zullen ook geen problemen opleveren, want de opvang waar wij voor hebben gekozen is tot 20:00 uur open.

Hebben wij bepaalde ideeën over de opvoeding van ons kind? Moeilijk te zeggen. Ik denk dat wij hierin vooral ons gevoel gaan volgen en bouwen op de basis die wij van huis uit mee hebben gekregen. Ik kan slecht tegen verwende of ongemanierde kinderen, maar ik zal me heus ook achter mijn oren krabben als mijn kind het in een vol restaurant op een krijsen zet. Ik leef niet in de waan dat mij dat niet zal overkomen 😉 Ik vind vooral een warme en liefdevolle basis belangrijk, waarin een kind zichzelf mag zijn. Een uitdaging wordt het voor mijn vriend om alles dat hij zo graag wil meegeven, ook echt mee te kunnen geven, aangezien hij ontzettend veel werkt en dit ook niet direct anders kan. Hier moeten we dus zeker samen een weg in gaan vinden, maar ik heb er vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.

Lieve allemaal, dat was het alweer! Het aftellen is nu echt begonnen. Heel benieuwd wanneer ze komt, hoe ze eruit ziet, hoe ze ruikt, wat iedereen van haar naam vindt (jullie mogen gokken hoor! Een groepje vrienden heeft het tijdens een etentje al geraden…. Oeps..!) en hoe het straks gaat zijn met z’n drietjes. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!

Tot snel!

 

P.S. Ik moet sommige comments handmatig goedkeuren. Het kan dus zijn dat je je comment niet direct online ziet, maar dat komt dan vanzelf!

27 reacties op “Babykamer room tour / Q&A / Update / En veel foto’s

 1. Heel leuk en inderdaad knus kamertje.
  Verlof vond ik zelf zo’n fijne tijd, even tot rust komen en je mentaal voorbereiden op de baby. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende verlof 😛
  Succes met de laatste loodjes en het klinkt alsof jullie je meisje de beste basis gaan geven die ze kan krijgen.

 2. Wat een prachtig kamertje! Wat hebben jullie dat mooi gestyled!! Het geeft zeker een geborgen en veilig gevoel. Ik snap je dilemma versus de vtwonen-kamertjes, maar dat vind ik persoonlijk leuker als het baby-zijn eraf is. Voor het echte newborn-gevoel is haar kamertje perfect! En jouw gevoel voor stijl kennende, worden ook toekomstige veranderingen precies goed. Voor de toekomst huur ik je in :-).
  Deze periode is zo spannend voor jullie! Het kan ieder moment zo ver zijn en het kan nog drie weken duren..! Zo leuk!
  Lieverd, neem je rust, laat je verwennen (hoe vaak heb je dit al gehoord?) en ik ga geen naam raden. Dat ik het goed had is me twee keer overkomen en achteraf had ik daar wat spijt van. Iedereen wil het graag zelf trots vertellen! Ik laat me verrassen!
  Liefs x

 3. Wat een heerlijk kamertje…en zo zoet allemaal. Hier een moeder van twee jongens…geweldig, maar al dat zacht roze…jaloers!

  Anna, Sophia of Sophie..een gokje!
  Heel veel succes met de laatste loodjes en geniet er toch maar even van!

  Liefs!x

  1. Sophie wordt om ons heen het meest gezegd… Ik verklap niets 😉
   Dank voor je berichtje! Een een jongensmama zijn lijkt me ook heerlijk!

 4. Wat een prachtige babykamer! Heel knus en persoonlijk, veel leuker dan alle spierwitte pinterest-kamertjes. Heel veel succes met de laatste weken, hopelijk kunnen jullie snel jullie meisje vasthouden!

 5. Wat een prachtige babykamer. Het ziet er heel gezellig en fijn uit 🙂 Hopelijk valt het allemaal mee met de bevalling en kunnen jullie snel van je meisje gaan genieten! <3

 6. Wauw wat is de babykamer prachtig geworden!! Straalt heel veel rust uit, maar je ziet ook veel mooie details. Ik denk dat de kleine heel blij mag zijn met dit kamertje. Leuk ook om de rest allemaal te lezen en dat je, je zo goed voelt. Volgens mij is het ook zo’n bijzondere tijd. Geniet van alles wat er op je pad komt! Liefs, Merel

 7. Ik vind het kamertje echt heel mooi geworden. Heel rustgevend en zoet

  Mooi om te lezen dat je ons meeneemt over de zwangerschap en het moederschap. En dat je van alles aan het genieten bent tijdens je verlof. Nog even en dan genieten jullie samen. Ik kan me voorstellen dat je geduld misschien nu wel minder wordt. Maar het kan elk moment gebeuren, spannend maar ook heel mooi (en misschien ook wel even verdrietig) tegelijkertijd.

  En wat betreft de naam? Ik heb echt geen idee, daar komen we snel genoeg achter!

 8. Super sfeervolle kamer. Veel succes met de laatste loodjes en aftellen naar dat moment dat de kleine in je armen ligt. Ik ga eens even rondsnuffelen op die websites voor onze eigen babykamer 🙂

 9. Ik ben zo ontzettend blij voor jullie. Wat fijn om te lezen. Je komt heel relaxed over. En wow, wat is het kamertje prachtig geworden. Ik doe een gokje: Sophie? Maar dat is denk ik gewoon omdat ik dat hoop, omdat Sophie mijn tweede naam is en ik een meisje graag Sophie zou willen noemen, maar ja, dat is een beetje gek ofzo, denk ik altijd. Dus nouja, gokje 😉 haha!

  1. Lief zeg, dankje Merel. Sophie wordt heel veel gezegd, maar ik verklap lekker niets… 😉

 10. Wat een mega leuke baby kamer! Ben ook super benieuwd naar de naam! Wat leuk allemaal, alles inrichten en voorbereiden voordat de baby komt.

 11. Wat een mooie kamer is het geworden. Ik ben altijd bezig in mijn vrije tijd met het bedenken van nieuwe dingen om te halen of om te veranderen. Jouw blog geeft mij veel inspiratie 🙂

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *