Maandoverzicht!

Tijd voor een update. Deze keer een overzicht van de afgelopen maanden met een heleboel niet eerder gepubliceerde foto’s!

Eerst even beginnen met die lieve paps en mams van mij. Dit jaar alweer 37 jaar getrouwd. Ik wil ze even in het zonnetje zetten, omdat ik zo dankbaar ben voor alles dat ze voor ons doen. Voor de best wel lange ritjes van Twente naar Rotterdam. Voor alle aandacht, liefde en telefoontjes. Omdat ik dankbaar ben dat mijn ouders nog bij elkaar zijn, dat ze gezond zijn en dat ik ze allebei nog heb. Ik weet dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Lieve pap en mam, het afgelopen jaar was voor mij zo moeilijk, zo heftig. Maar jullie waren er altijd voor mij. Ik zou niet weten hoe ik het zonder jullie had moeten doen. Love you.

En nu verder op iets lichtere voet 😉 Wat is er veel gebeurd de afgelopen 3 maanden. Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen. Gelukkig kan ik dan door mijn telefoon scrollen 😀

Ons huis krijgt steeds meer vorm. We wonen er nu sinds eind juli en het voelt echt als thuis. Zei ik in de vorige blogpost nog een beetje te moeten wennen, nu ben ik helemaal gewend. Mijn nichtje woont in ons oude huis, wat ik echt geweldig vind. De eerste paar keer daar voelde ik het toch wel in mijn buik. Maar nu is het gewoon mijn huis niet meer. Mijn thuis is hier, in het nieuwe huis. Het huis met de vloer die zo lekker kraakt en het bad waar ik al ontelbare keren heb ingezeten. Waar we al heel wat etentjes met vrienden hebben gehad (op de foto trouwens alcoholvrije wijn, don’t worry). Het huis waar ik straks de kerstboom ga opzetten (kan iemand me overigens vertellen vanaf wanneer dit kan zonder dat ik overkom als een gek? Wanneer zetten jullie de boom neer?). En natuurlijk het huis waar straks ons meisje in de wieg ligt. We verheugen ons hier enorm op, maar het is ook spannend en met veel emotie.

In de vorige blogpost had ik al wat foto’s van ons huis gedeeld. Het is nog steeds niet ”af”, dus ik wacht nog even met een complete tour, maar ik beloof dat die er komt. Wel wil ik straks, als de babykamer af is, een blogpost maken over de babykamer en de spulletjes daarin. En nee, ik zal niet veranderen in een mommy blogger 😉 Toch stiekem even een random vraag tussendoor aan de mama’s onder ons: is zo’n Sleepyhead nou veilig of niet?

Hier zie je hoe vriendlief druk aan het klussen is in de babykamer. We willen de kamer rustig en met zachte kleuren inrichten. Op de foto rechtsonder de zonnige babyshower van Nina, die ondertussen is bevallen van een prachtig en lief klein meisje. Onze kindjes verschillen straks maar een kleine drie maanden. Bijzonder!

We hebben al aardig wat huwelijken achter de rug dit jaar. Helaas was dit de laatste keer dat ik deze jurk kon gebruiken. Door de groeiende buik bedekt hij nu nog maar net mijn billen 🙂

De commode is een grenen kastje uit de outlet van Babypark. God, wat vind ik de meeste commodes toch lelijk en ik krijg het gewoon niet over mijn hart om 300 piek te betalen voor een mdf meubel. Zelfs de kastjes van Ikea vind ik dan duur (maar vooral te klein als commode). Dus toen ik dit foeilelijke ding in de verste hoek van de outlet zag staan, besloot ik dat vriendlief maar een dagje moest gaan klussen. Samen verf uitgezocht en toen ik een zaterdag met vriendinnen op stap was en ‘s avonds thuiskwam, had hij als verrassing de commode geschilderd en in het kamertje gezet. Heeft hij weer veel punten mee gescoord. Ondertussen heb ik er zelf andere greepjes opgezet, maar dat laat ik jullie later zien!

En dan, de buik. Mensen bleven tot een week of twee geleden roepen dat ik zo’n bescheiden buikje had. Deze foto is bij 22 weken. Ondertussen is die buik heel wat groter 😉 En ja, ik probeer gezond te eten, maar merk ook dat ik meer dan ooit zin heb in slechte dingen. Dus af en toe een frietje moet kunnen toch? Verder ben ik verslaafd aan saucijzenbroodjes en krentenbollen met boter. Beide dingen die ik normaal nauwelijks eet. Tjah….

Shoppen op mijn vrije dag. Ik werk sinds een tijdje vier dagen per week en ben op vrijdag altijd vrij. Ik vind het dan heerlijk om even lekker in mijn eentje de stad in te gaan. Een saucijzenbroodje te eten bij de Hema (ja, echt! :D) en spulletjes te kopen voor in huis. De Zara Home is op dit moment favoriet en ik sta dan ook regelmatig foto’s te versturen naar een vriendin of mijn moeder om te kijken wat ze van iets vinden. Favoriet voor mijn dagelijkse kop koffie is op dit moment De Koffiebar op de Karel Doormanstraat.

Buik bij 25 weken, uit eten voor de verjaardag van mijn lover (30 jaar alweer… tjee…) en zijn verjaardagsborrel. Opeens zo’n lekkere dag dat we gewoon zonder jas buiten bij een vuurkorf konden staan. Best knap voor eind oktober. Zoals je ziet een beetje een anonieme foto, omdat ik niet weet of iedereen wel met zijn hoofd op internet wil.

Weekendje Aken met het werk van mijn vriend. Het was erg gezellig en wat is Aken een leuke verrassing. Zou er best nog eens een weekendje naartoe willen.

Eind oktober mochten wij van mijn schoonouders onze kinderwagen uitzoeken. Dit is hun cadeau aan alle kinderen uit het gezin van S. als ze een kindje krijgen. We namen ze eerst mee uit lunchen bij Cafe Loos en gingen daarna naar Gouda om kinderwagens te bekijken. Het is uiteindelijk een Bugaboo geworden, ik vond hem zo mooi en zo fijn rijden. Binnen 5 minuten, want ik zeg hem staan en we waren allemaal direct verkocht. Ondertussen is hij ook al binnen en zie je op de foto’s dat S. hem in elkaar zet. Ik deel binnenkort wel een keertje een foto op instagram. Nooit gedacht dat je zo happy kan zijn met zoiets als een kinderwagen. Op de andere foto’s wat nieuwe items in ons huis.

Een nieuwe lamp en nog een huwelijk. Nieuwe jurk (die nu ook al niet meer past) en veel zin in dit uitje. Het was super! Wisten wij veel dat ik de volgende dag in het ziekenhuis terecht zou komen…

Zondagochtend wilden we in de stad gaan brunchen. Ik hoorde de het belletje van de tram, keek achter me en liep daardoor zo een geparkeerde fiets omver. Ik probeerde het nog met een paar reuzenstappen te corrigeren maar kwam uiteindelijk als een baksteen plat op mijn buik op de stoep. Ik bleef rustig, maar voelde krampen en vocht en binnen een kwartier lag ik het ziekenhuis aan de ctg. Thank god voor een snel schakelende verloskundige en het geweldige ziekenhuis dat het Erasmus is. Ik bleek een opening bij mijn baarmoeder en vermoedelijk contracties te hebben, dus werd in een bed gelegd met de boodschap dat ik er alleen nog uit mocht komen om te plassen. Hopelijk zou mijn lichaam niet willen gaan bevallen. Mijn god, wat zijn we geschrokken. Gelukkig mocht ik maandag aan het eind van de dag weer naar huis en heb ik de rest van de week thuis in bed gelegen. Op de foto een van de vele kusfoto’s die ik naar familie verstuurde om te laten zien dat ik echt wel oke was. Oh en natuurlijk de pannenkoeken die S. me kwam brengen nadat hij even thuis was geweest. Nu gaat alles weer helemaal goed!

 photo IMG_2026_zpslysummrq.jpg

 photo IMG_2043_zpsunxv7bt1.jpgWe gingen twee weken achter elkaar een dagje naar Twente. De ene keer om mijn schoonmoeder te verrassen met een feestje voor haar 65e verjaardag. Hierboven S. en zijn broer samen op de uitkijk. Daarna volgde de verjaardag van mijn vader, die ook een feestje gaf. Nu mis ik Twente weer een beetje. Kan niet wachten tot kerst!

En nu is het alweer eind november. Man wat vliegt de tijd. Het gaat allemaal goed met ons. We zijn happy en kijken uit naar de kerstdagen en de maand daarna, waarin de baby geboren gaat worden. Het is nog steeds dubbel. Ik weet dat dit niet Emma is in mijn buik, maar een ander meisje. Bij dit meisje zal het allemaal anders zijn. We zijn onzeker over de tijd die gaat komen. Doordat het allemaal zo snel is gegaan en iedereen om ons heen zo blij voor ons is, vergeet ik soms hoe verdrietig ik eigenlijk ook nog ben. Geluk en verdriet tegelijk. Toch bijzonder dat het kan he? Er zal veel op ons afkomen, maar dat zijn we ondertussen een beetje gewend. Je kan van te voren niet zeggen hoe dingen lopen en hoe je je daar bij zult voelen, dus we laten het maar over ons heen komen. Ik heb wel twee maanden extra verlof opgenomen (wat fijn zijn meedenkende werkgevers toch he?), zodat ik in alle rust kan wennen aan ons nieuwe leven en alles dat daarbij komt kijken.

Via deze weg wil ik jullie lezers ook graag bedanken. Ik reageer niet altijd op alle reacties op instagram en op mijn blog, maar weet ik dat echt alles lees. Ik waardeer al die lieve reacties zo enorm en probeer ook zelf iets vaker een reactie bij andere achter te laten. Instagram doe ik nog steeds met heel veel plezier, alleen iets sporadischer. Bloggen, tjah, zullen we het daar maar niet over hebben? We zien wel weer wanneer de volgende is. Waarschijnlijk wordt het de babykamerpost!

Lieve allemaal, een heel fijn weekend voor jullie en tot blogs/instagrams 🙂

10 reacties op “Maandoverzicht!

 1. Leuk overzichtje weer hoor Jolien. Ik herinner nog in een van je eerdere Posts dat je aangaf dat mensen om je heen je vaak tipten dat je weer moest bloggen, omdat je daar altijd zo veel plezier uit haalde. Duidelijk ben je minder online aanwezig, maar ik hoop dat de keren dat je wel iets post, je goed doen 🙂

  Fijn verder zulke ouders, en zo’n werkgever. Goed ook om alle tijd en ruimte te nemen die nodig is, en die rollercoaster van verdiet, geluk en alles door elkaar moet je gewoon ondergaan. Nou niet weer vallen en vooral ook genieten van deze tijd jullie 2!

 2. Wat fijn om weer zo’n lange fotoblog te zien en goed om te lezen dat het goed met je gaat. Hoop dat je straks alle geluk weer terug vindt bij het zien van je nieuwe meisje en dat Emma een mooi plekje krijgt.

 3. Fijn om te horen dat het goed met je gaat. Wat een mooi huis en fijn dat de val geen verdere gevolgen heeft voor je meisje. Je laatste stukje raakt me het meest, ik had in sept een miskraam en ben nu 9,5 week zwanger (van een tweeling! Even wennen aan dat idee) en ben aan de ene kant heel blij maar ook nog steeds eigenlijk in de rouw om wat ons is overkomen. Hebben het destijds tegen niemand verteld dus lijkt me ook gek om straks het leuke nieuws tegen mijn vriendinnen te zeggen want wil dan ook nog wel even vertellen wat er eerder is gebeurd. Maar het ziekenhuis voelt nog heel dubbel voor mij, dat zal voor jou ook wel zo zijn denk ik? Nou genoeg over mij, geniet van de mooie maanden die voor je liggen, uitkijkend naar de feestdagen met je familie en straks de kleine in je armen! Veel gezondheid voor jou en de kleine gewenst!

 4. Wat súperfijn dat je 2 maanden extra verlof hebt kunnen opnemen!
  Geeft vast nu al wat meer rust. Lekker in je eigen tempo wennen aan alles.

 5. Jaaa, zo leuk om weer van je te horen! Wat ben je toch elegant zwanger. Ik vind die foto van S. met die schroevendraaier in z’n hand zo vertederend haha, echt lief.

  Ik vind het altijd zo mooi hoe open je hier bent. Lijkt me ook ontzettend dubbel, goed dat je dat ook gewoon kan zeggen. Ik hoop in ieder geval dat de komende maand weer heel gezellig wordt (en dat er dan weer een verslag verschijnt ;-)) en oh die kerstboom: ik denk dat ik ‘m komende week al op zet. Zo gezellig!

 6. jeetje wat schrikken! gelukkig gaat alles goed met jullie <3 heel mooi om jullie huis foto's te zien. geniet van de komende maanden! xxx

 7. Fijn, een update! Las op Instagram al dat je gevallen bent. Jee, wat schrikken joh! Gelukkig viel het mee en zit je kleintje nog veilig op haar plek. Geniet van de feestdagen en daarna aftellen naar het moment dat je je meisje kunt knuffelen. Fijn!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *