Big blog update – met foto’s van het nieuwe huis!

Waarom blog je nooit meer? Een veel gestelde vraag waar ik niet echt een antwoord op heb. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik mijn wachtwoord niet meer wist toen ik wilde inloggen in wordpress om dit blogje te tikken haha. Maaaaar, ik heb zowaar zin om even een update te plaatsten.

Ik denk dat ik niet heb geblogt omdat ik vooral heel druk was om mezelf op de been te houden. Erg druk op mijn werk en na werktijd met mijn benen omhoog op de bank of in bed omdat deze zwangerschap (jaaaa, voor wie het gemist heeft, ik ben weer zwanger!) veel energie kost. Lichamelijk, maar ook geestelijk, want wat zijn al die extra onderzoeken en echo’s toch spannend. Elke keer weer zijn we bang dat ze iets geks vinden. Bij de 12 weken echo was dat inderdaad het geval. Twee vaten in de navelstreng in plaats van drie, niks om je echt druk om te maken zeiden de artsen. Maar extra onderzoek moest wel volgen, want soms, heel soms, hangt deze afwijking samen met een nier- of hartafwijking. Klein kansje maar. Ja hallo? Klein kansje? Zijn wij daar ondertussen niet bekend mee? We moesten wachten tot 16 weken voor een uitgebreide echo (wat kruipt de tijd dan zeg..) en toen volgde er nog een bij 20 weken. Nu kan ik eindelijk gaan ontspannen want buiten de afwijking in de navelstreng hebben ze niks geks gevonden. We gaan uit van het positieve, dit kindje ligt over tijdje gewoon thuis bij ons in de wieg. Gezond. Punt.

Wat er nog meer allemaal speelt in ons leven? Nou we zijn tussendoor ook nog ”even verhuisd”. Ik heb wat foto’s voor jullie geschoten na veel nieuwsgierige berichtjes. Op instagram heb ik ook al een aantal plaatjes gezet.

Hoe het bevalt? Zoooooooo fijn! Man, wat een ruimte. Wat een licht en wat een luxe. Je went er snel aan maar toch ook weer niet. Elke keer als ik een vriendin voor de eerste keer in ons huis kan rondleiden loop ik met een dikke grijns alle complimentjes in ontvangst te nemen. Ja, we hebben enorm veel geluk. Ja, het is zo moeilijk om in Kralingen zo’n huis te vinden dat niet gelijk een miljoen kost (bij wijze van..). Ja, we zijnย echt heel erg blij. We hebben al avonden in onze mooie tuin gezeten en ‘s avonds steek ik een heleboel kaarsjes aan (bij gebrek aan lampen haha) en zit ik als een tevreden mens op de bank te voelen hoe ons kindje schopbewegingen oefent. De hoge plafonds, de nu nog lege babykamer, het geweldige bad, het glas-in-lood. Echt alles is een droom.

Waar ik aan moet wennen? Dat ik serieus lang bezig ben met stofzuigen, dat ik nog steeds niet snap hoe de oven werkt, dat ons ”eigen luchtje” er nog niet echt hangt, dat ik twee trappen op en af moet met de was en dat mensen die langslopen naar binnen kijken. Maar he, dat zijn echt allemaal ontzettende luxeproblemen en dat besef ik me maar al te goed.

Je zou het bijna vergeten, maar we zijn ook nog lekker op vakantie geweest naar Frankrijk. De Provence om precies te zijn. Het was heel fijn om toch nog op vakantie te gaan. In april 2015 gingen we voor 13 dagen naar Thailand. Daarna volgende weinig tot geen tripjes, op een weekendje Maastricht en Wijk aan Zee na. Ik ben een hele tijd bezig geweest om zwanger te raken (ik maak er gewoon geen geheim meer van. Deze blogpost was bijvoorbeeld in een periode waarin wij al maanden probeerden.), kreeg te maken met een miskraam en daarna met de moeilijke zwangerschap en het verlies van Emma. Daarna waren we een paar dagen in Marrakech om op adem te komen. Na Marrakech raakte ik wonder boven wonder en niet geheel gepland opnieuw zwanger. De reizen die we jaarlijks maakten en het ontdekken van nieuwe landen, het hoorde even helemaal niet in ons leven. Uit angst voor dingen als Zika, voedselvergiftiging, een miskraam in het buitenland etc. Reizen werd dus geparkeerd.

Maar nu wilden we er toch echt in ieder geval 1,5 week samen tussen uit. Ook omdat we wisten (toen al zwanger) dat er verder het komende jaar en zeker ook de eerste maanden van volgend jaar geen vakantie in zou zitten. Dus daar gingen we. Auto volgeladen met boeken en zomerjurkjes en samen over de route du soleil. Binnen een nacht weer terug in Nederland, mocht het nodig zijn.

Heerlijk was het. We hadden een ge-wel-dig hotel Mas L’adret, dat net twee weken open was. Gerund door een echtpaar uit Luxemburg met een bijzonder goed gevoel voor stijl en enorm veel gastvrijheid. Het uitzicht, de kamer, het ontbijt en het eten ‘s avonds in de tuin. Alles tot in de puntjes. Ontspannen tot de max.

Na een paar dagen trokken we verder naar een appartementje dat we hadden gehuurd. Het was prima, maar kon niet tippen aan het eerdere hotel, dus gingen we er vooral veel op uit. Dagje zee, dorpjes en veel lekker eten. Helaas geen wijn voor mij, ik moet zeggen dat ik dat echt enorm mis, maar het lekkere eten maakte veel goed.

Bij thuiskomst begon het grote interieurfeest. Met andere woorden: meubels werden bezorgd en ik kon gaan inrichten. Het is nog steeds niet naar tevredenheid, maar we hebben er al veel energie ingestopt en dat zie je. Het voelt steeds meer als ons huis. Het zitgedeelte zie je niet op de foto’s, die is namelijk nog lang niet af. Er staat een bank, een stoel en een oude salontafel. We zijn nu op zoek naar een mooi groot kleed om de boel aan te kleden en naar een nieuwe salontafel. Wel staat mijn geliefde lamp van Jielde er al (zie instagram).

Verder nog nieuws? Nee eigenlijk weinig. Wedding season is van start gegaan en dat houdt in dat ik zo’n beetje ieder weekend een huwelijk of een vrijgezellenfeest heb. Zal bij de leeftijd horen… Voor mij voorlopig nog even geen trouwgedoe, eerst maar eens een beetje rust in de tent. Binnenkort mag ik me ook echt gaan verdiepen in de wereld van kinderkamers en ander kinderspul. Ik merk dat ik niet echt voortvarend te werk ga en dat het echte ”getut” (maar dan in de leuke zin van het woord he?!) niet aan mij is besteed. Zal misschien ook iets met zelfbescherming te maken hebben. Wellicht komt het nog! Op dit moment heb ik in ieder geval nog helemaal niks voor de baby gekocht (we weten het geslacht al), maar dat zal vast binnenkort gaan gebeuren.

Ik moet zeggen dat het weer al vanouds leuk was om deze blogpost te maken. Ben benieuwd of ie uberhaupt nog gelezen wordt, want het lijkt me niet gek als mijn lezers een beetje ”verdwenen” zijn. Ik zal proberen binnenkort nog eens een update te plaatsen! Hoe gaat het met jullie (ja, die ene ziel die nog wel af en toen hier komt kijken)? Ben benieuwd.

Hopelijk tot snel!

31 reacties op “Big blog update – met foto’s van het nieuwe huis!

  1. Hรก Jolien, leuk om weer eens een blogpost te lezen hoor. En aan de andere reacties (insta) te zien, missen je vaste bezoekers je wel, dus ook deze post zal wel gelezen worden

    Fijn dat er allerlei fijns en positiefs te melden valt. Jullie huis ziet er nu al prachtig af, en wanneer jij/jullie je er aan toe durven te geven, wordt die mooi ingerichte babykamer de kers op de taart!

  2. Jeee, weer een blog! Heel toevallig een uur geleden nog je blog opgezocht voor je tips over Lissabon – dus ben je zeker niet vergeten!

  3. Wat mooi geschreven! En wat een nare periodes hebben jullie achter de rug, zo blijkt maar weer, niet alles is vanzelf sprekend.

    En straks mogen jullie je mooie wondertje inderdaad uren bekijken in de wieg!

  4. Hai Jolien, ook ik kijk nog met regelmaat of er nieuwe blogposts geplaatst zijn, en spit ook nog wel eens je blog door om oude blogs te lezen. Jouw schrijfstijl en foto’s zijn uniek en ik vind ze heel mooi! Nu ik zelf ook ga verhuizen van een appartement naar een huis met tuin kijk ik al enorm uit naar je blogposts van het interieur, voor goede inspiratie. Je foto’s van deze blog willen op mijn vakantieadres helaas niet laden, maar des te meer redenen om thuis weer je blog te bezoeken. Fijn dat er nu zoveel positieve dingen te vertellen zijn na zo’n verdrietig en heftig bericht. Een mooie en fijne zwangerschap gewenst en we zijn je zeker niet vergeten! Liefs, Caroline

  5. Jolien, wat heerlijk en fijn dit. En wat hebben jullie dit verdiend. Dat al het geluk aan jullie zijde mag staan, voor nu en altijd. Fijn om weee een post te lezen!! Geniet van je zwangerschap in jullie prachtige huis en oja, je kunt รกlles ook in je kraamweek of zelfs daarna kopen of online bestellen. Die gedachte en later ervaring gaf veel rust. (En toen ging ik lossss haha).

  6. Tuuuuuurlijk wordt dit nog gelezen! ๐Ÿ™‚ Leuk om weer eens een update te zien en fijn dat alles goed gaat met jullie en de zwangerschap. Frankrijk ziet er heerlijk uit en kan me voorstellen dat jullie superblij zijn met het huis.

  7. Wat een mooie blog! Heel eerlijk en erg leuk om te lezen! Jullie huis ziet er super uit en ik hoop oprecht dat je toch kunt genieten van jullie kleine wondertje en lekker kunt gaan baby shoppen. En over een tijdje is jullie kleine wondertje ook op deze wereld. Liefs Fleur

  8. Bedankt dat je weer eens gepost hebt en bedankt dat je zo eerlijk bent over hoe lang je al kinderwens had en alle tegenslagen.. In een omgeving waar iedereen na een keer proberen zwanger lijkt te worden en wij nu na een jaar eindelijk geluk dachten te hebben en dan ook de teleurstelling van een miskraam ervaren geeft het hoop dat ook na ellende het ooit wel goed kan komen. Onze miskraam was met 10 weken en uit jouw bericht begrijp ik dat Emma later is gekomen dus dat is waarschijnlijk nog veel heftiger. Vond dit al zo verdrietig dus kan me niet voorstellen hoe dat wel niet voor jullie geweest moet zijn. Goed om te lezen dat nu de echo’s positief zijn, de kleine je schopjes geeft en je zo gelukkig bent in je nieuwe huis. Als 2015 niet je jaar is geweest laat dan eind 2016 en heel 2017 wel top zijn voor jullie! Ik ga het hopen. En je vakantieadresjes in Frankrijk onthouden voor de toekomst want zag er prachtig uit. Heel veel geluk! En hopelijk krijg je het bloggen weer beetje te pakken ๐Ÿ™‚

  9. Oh jeetje wat super spannend!! Heel veel succes met de rest van de zwangerschap en het inrichten. Ben heel benieuwd hoe het gaat worden ๐Ÿ™‚

    Liefs,
    Yara

  10. Wat mooi geschreven Jolien en wat fijn dat er positieve dingen op je pad komen! Ik heb je oude blogpost tijdens je vakantie in Thailand net ook even terug gelezen, het is heel herkenbaar. Loslaten is bijna iets ongrijpbaars hรจ, gelukkig lukt het soms ineens. Veel geluk met alles!

  11. Hi jolien! Ik reageer eigenlijk nooit op je blog/instagram maar wilde je via deze weg even laten weten dat ik deze blogpost echt heel erg waardeer. Natuurlijk onwijs leuk om je nieuwe huis te zien en om te horen over je vakantie. Daarentegen ook erg ‘verfrissend’ om je verhaal met betrekking tot zwanger worden te horen. Het breekt absoluut m’n hart om te lezen over alle moeilijke periodes die jullie hebben moeten doorstaan. Vind het van de andere kant wel heel erg goed dat ook dit een keer verteld wordt en denk dat dit zo veel mensen een heel klein beetje door een moeilijke tijd heen kan helpen. Respect, want je gevoelige verhaal met de wereld delen moet zo moeilijk zijn geweest! Een gezonde zwangerschap is je zo gegund! Ik hoop dat je er ondanks de spanning een beetje van kan genieten. Ik kijk uit naar je toekomstige blogposts. Liefs ๐Ÿ™‚

  12. Wat fijn om een berichtje te lezen, om te horen dat het goed gaat! Ookal snap ik de stilte ontzettend goed hoor! Ik heb in ieder geval weer genoten van de mooie foto’s. Heel veel geluk in jullie nieuwe huisje!

  13. Lieve Jolien, hoe kan je nu denken dat wij je vergeten zijn? Jouw blog is mooi, licht, verfrissend, met geweldige foto’s en jouw woorden raken meer mensen dan jij ooit zal kunnen bedenken. Dank je wel daarvoor. Je hebt me geraakt. Ik wens jullie echt al het geluk van de wereld! X

  14. lieve Jolien

    Wat fijn om weer een blogpost van je te lezen, Je bent je trouwe lezers echt niet verloren (ookal comment ik niet heel vaak), Ik hoop dat je de komende maanden nog lekker kan gaan genieten van je zwangerschap want volgens mij kan dit kindje niet meer in een gewenst nest komen dan bij jou en je vriend ๐Ÿ™‚ ik wens je alle geluk van de wereld.

  15. Neee, je wordt zeker niet vergeten! Af en toe zocht ik je pagina op om te zien of er een nieuwe blog was (ik ken het, van lang niet schrijven..). Heel leuk om je update te lezen; eerlijk en prachtige foto’s! Wens je geluk!

  16. Leuk om je blog te lezen! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Kan me goed voorstellen dat na z’n geschiedenis alles rondom de baby extra spannend is! Dat baby getut komt vast en zeker nog wel naarmate alles dichterbij komt:)
    Ook supermooie foto’s van jullie huis en van zo te zien een heerlijke vakantie. Inderdaad een (betaalbaar!) huis in kralingen vinden is echt een onmogelijke opgave heb ik zelf ondervonden dus jullie boffen enorm!! Geniet van je zwangerschap!

  17. Oh het ziet er echt heerlijk uit zeg, fijn dat je hebt genoten. Mooie lichtinval hebben jullie in huis! Wij zijn momenteel ook op zoek naar een mooi huis of appartement in Rotterdam. Vind het zo lastig iets te vinden wat betaalbaar is รฉn heerlijk om te wonen!

    http://www.girlalmighty.nl

  18. Jaaa, ik had eindelijk tijd om even rustig je blogje te lezen. Want met de mooie foto’s altijd wilde ik ‘m niet op m’n telefoon lezen. Ik word zo blij van je post. Fijn dat je toch weer in je pen geklommen bent (haha dit vind ik zo’n suffe en daarom leuke uitdrukking). En fijn ook dat je gewoon openhartig kan en mag zijn. Het nieuwe huis ziet er zoooo mooi uit, ik verwacht binnenkort wel weer een update-rondleiding als je weer nieuwe meubels hebt ๐Ÿ˜‰ Liefs!

  19. Fijn, weer een blogpost! Prachtige foto’s, als altijd. Veel geluk in jullie mooie huis en geniet van de zwangerschap. ๐Ÿ™‚ Liefs!

  20. Tuurlijk lees ik jouw updates nog steeds trouw Jolien! Wat een prachtig huis hebben jullie, klinkt heerlijk dat jullie er volop van genieten. Fijn dat alles goed gaat met de zwangerschap. Voel jij je (naast de zorgen) ook goed? Mooie foto’s van de Provence, klinkt als een heerlijke vakantie!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *