Weekendje op de Veluwe

Zo’n weekend waarin je helemaal lekker tot rust komt. Zo’n weekend vol buitenlucht, wandelingen, warme choco en lekker eten. Zo’n weekend waarvan je zou willen dat er nog een dag (of twee) achteraan kon worden geplakt. Zo’n weekend hadden wij recent op de Veluwe in Hotel De Bilderberg Oosterbeek.

Vrijdag na werktijd stapte ik in de trein richting Arnhem. Halverwege pikte mijn lover me op en reden we samen door naar Oosterbeek. De file kon ons niets schelen. We gingen er even lekker samen tussenuit. Muziekje aan, verwarming hoog en alvast bedenken wat we zo zouden gaan eten. Eenmaal in Oosterbeek werden we heel hartelijk ontvangen en na het inchecken schoven we aan in het nieuwe restaurant van het hotel, Julia’s Kitchen. Daar hebben we heerlijk gegeten. Het restaurant is ontzettend mooi ingericht. Na een flinke verbouwing afgelopen zomer waarin de lobby, de bar en het restaurant volledig op de schop gingen, kan je er echt in stijl relaxen, een drankje doen of eten. Openhaardje aan, een grote kerstboom, heeeerlijke stoelen en we zijn in tijden niet zo goed en fijn bediend. Het eten vonden wij verrassend goed (de slakken waren heeeeerlijk), de kaart is veelzijdig (van oesters tot een good old hamburger) en heel aantrekkelijk geprijsd. We hadden een heerlijke avond, kletsen veel over wat het nieuwe jaar ons allemaal zal gaan brengen en kwamen stiekem al helemaal in de kerststemming. Na het eten de trap oplopen, lekker in bad en daarna in je bed ploffen is trouwens echt een luxe. Love it.

We werden wakker met een fantastische zonsopkomst en zagen dat het heel mooi weer zou worden. We besloten na het ontbijt een flinke wandeling door het bos te gaan maken. Maar eerst dat ontbijt he? Want ja, dat is voor mij toch telkens weer het hoogtepunt van een nachtje in een hotel.

Ontbijten doe ik altijd (geen uitzondering) heel uitgebreid. Ook door de week als ik gewoon aan het werk ben. Ik kan ‘s ochtends gewoon echt heel veel eten. In hotels ga ik ook standaard meerdere keren langs het buffet. Eieren, spek, lekkere dikke plakken brood, croissantjes met jam en vooruit, ook een schaaltje fruit voor de vitamientjes. In de Bilderberg kon ik echt mijn hart ophalen, wat een uitgebreid en fantastisch gepresenteerd ontbijt.

Check dat interieur. Zo mooi, gezellig, knus maar toch modern. Ik was vooral helemaal weg van alle verschillende lampen die je overal kon vinden. Ik vind echt dat de verbouwing ontzettend goed is gedaan. Stiekem had ik al een beetje gehoopt op deze stijl. De directeur van het hotel, Janneke, heb ik eerder ontmoet toen ze nog directeur was van het Parkhotel in Rotterdam. Ook daar stond zij aan het roer van een grootscheepse renovatie en het resultaat vond ik echt geweldig. Gaaf dat het haar ook hier is gelukt.

Na het ontbijt en koffie in de lounge liepen we de parkeerplaats van het hotel af en stonden we direct aan de voet van een gigantisch bosgebied. We wandelden ruim twee uur door de bossen. Hand in hand, koude wind op ons gezicht, het hele weekend nog voor ons. Het was echt heerlijk.

Wij sliepen in De Bilderberg op uitnodiging. Zoals jullie weten schrijf ik maar sporadisch over dingen die op uitnodiging hebben plaatsgevonden. Ik kies het met zorg en als het niet is bevallen schrijf ik er niets over. Dat deze overnachting op uitnodiging was neemt niet weg dat een heerlijk hotel is dat ik zonder nadenken nog een keer zelf zou boeken. Ik ben echt een beetje fan geworden van de Bilderberg hotels. Zo ontzettend gastvrij, zo ontzettend knus. Er echt even tussenuit zijn in een mooi hotel, maar je wel direct op je gemak en thuis voelen. Dat is toch wel knap vind ik. Na de boswandeling stapten we in de auto voor kerstinkopen in Arnhem. Toen we de parkeerplaats van het hotel afreden keken we elkaar aan het spraken we af heel snel nog een keertje terug te komen.

Wil je er een weekend helemaal tussenuit? Lekker eten, wandelen, zwemmen en misschien zelfs nog een beetje winkelen? Dan zit je hier helemaal goed. Je hebt al een kamer vanaf 64 euro per nacht en de prijzen van Julia’s Kitchen vind je hier. Dikke vette aanrader.

P.s. Wat zijn mijn haren kort he!?

16 reacties op “Weekendje op de Veluwe

 1. Ohh Jo, dit ziet er heerlijk uit! Een nachtje weg in eigen land kan zo fijn zijn. Wil ik in het nieuwe jaar echt vaker doen!
  Mooie foto’s ook weer babe!

 2. Je haar! Maar dat staat los van je post. Wat een heerlijk weekend is dat geweest! Ik ben jaren geleden in dit hotel geweest (weekendje weg) maar de inrichting nu… Wauw!
  Heb je nog gevraagd naar het merk of verkoopadres van de verlichting?
  PRACHTIG!
  En heerlijk die quality time samen. Zo fijn!
  X

 3. Goed te lezen! Ik wil dit jaar echt eens naar de Veluwe (nooit geweest!) en dit hotel is misschien wel een aanrader voor dan. En hier ook #teamhotelontbijtjes Kan vaak niet kiezen en moet dan dus ook meerdere keren langs het buffet 😉

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *