Een nieuw huis!!

Zo, dat is alweer even geleden he mensen? Achter de schermen worden er allemaal verbeteringen aangebracht aan mijn site. Want ik wil dus echt niet dat het nog een keertje fout gaat. Hoe het met mij gaat? Goed! Hartstikke goed! Ik ga straks, na het maken van deze post een overzicht van de afgelopen twee maanden maken en die zet ik binnenkort online!

Maar nu eerst het groooooote nieuws. Misschien hebben instagrammers het al gezien: we hebben een huis gekocht! Zo ben je 1,5 jaar aan het zoeken en zo heb je binnen een week opeens je droomhuis gekocht.

Oke laten we heel eerlijk zijn, droomhuis is natuurlijk een gek begrip. Want als ik mijn droomhuis uit mag tekenen ziet het er heel anders uit dan het huis dat we nu hebben gekocht. Denk aan vrijstaand, enorme tuin, geen bovenburen etc. Maar dat is een droom voor later, voor heel ver weg. Voor nu is dit ons droomhuis. Voor deze fase van ons leven, voor ons budget en voor de stad. Ja, dan is het op dit moment echt een droomhuis.

Een vreselijk eng proces ging aan de koop vooraf. Meerdere gegadigden, geen onderhandelingsruimte, snel schakelen. Het was best wel een beetje zenuwslopend. Maar het was ons blijkbaar gegund want uiteindelijk kregen we op vrijdag 18:00 uur het verlossende telefoontje. WAT een fijn weekend was dat.

Waar we gaan wonen? In een benedenwoning in Kralingen, met een tuin op het zuiden van bijna 100m2. Klinkt goed he? Ons fijne buurtje, het is gewoon gelukt! Het is een huis uit 1922 en zit vol met mooie oude details, maar is enorm mooi opgeknapt door de huidige eigenaren. Een openhaard, een bad, geen achterburen, ik kan wel uren doorpraten over alle pluspunten van dit huis. Ik droom nu al elke nacht over kleurtjes op de muren en de inrichting. Kan ik beter nog niet doen, want er is wel een nadeel… We kunnen er pas in juli in. We hebben dus nog heeeeel lang de tijd om te genieten van de voorpret en om, niet onbelangrijk, nog even flink te sparen.

In deze blog een aantal sfeerbeelden van ons nieuwe huis. Ik deel even geen foto’s van slaapkamers en de woonkamer. Het huis heeft dan wel gewoon op funda gestaan, maar ik vind het delen van andermans slaapkamer en woonkamer toch gek. Dat laten we dus even lekker prive totdat we er zelf wonen. Uiteraard komen er dan interieurblogjes πŸ˜€

Tot snel lieve lezers!

Let op: de reacties op deze blog worden handmatig goedgekeurd. Het kan dus even duren voordat je reactie zichtbaar wordt. Hopelijk houdt dat je niet tegen om te reageren! X

47 reacties op “Een nieuw huis!!

 1. Jaaaaaa wauw! Het is zΓ³ mooi, ik zag het al voorbij komen op Instagram. Daar gaan jullie heel wat moois van maken. Geniet van de voorpret, die is minstens zo leuk!

 2. Babe, wat ben ik toch intens blij voor jullie! Het is nu al schitterend en wanneer jij er een eigen draai aan hebt gegeven vast nog mooier!

  1. Dankje!! Ik heb een reactie achtergelaten op je blog, maar die wordt niet zichtbaar. Denk dat ie in de spam zit? Grtjs!

 3. Dat is nog een flinke tijd wachten voordat jullie erin kunnen! Maar je hebt wel lekker de tijd om over de inrichting na te denken. Kan nu al niet wachten op de interieurblogjes πŸ˜€

 4. Yes! Gefeliciteerd! Ben zo blij voor jullie!!
  Het huis is nu al prachtig & als je tot juli de tijd hebt om het nog mooier te maken…. Wauw! Droomhuis! X

 5. Wat leuk, gefeliciteerd! En wow, het ziet er al prachtig uit… heel tof om dit straks helemaal eigen te maken en nu lekker genieten van de voorpret. Ik zit nu in hetzelfde schuitje in de zoektocht naar een huis, hopelijk mag ik heel binnenkort ook de champagne poppen! πŸ˜‰

 6. Had het al op IG gezien en vind het supermooi, en zo leuk na jullie zoektocht dat je zo’n PRACHT huis hebt! Gefeliciteerd en geniet ervan!

 7. Wauw! Echt een droomhuis, prachtig! Ben jaloers hoor. Mijn vriend en ik zijn ook al een tijdje op zoek naar ons droomhuis (niet in Rotterdam), maar tot nu toe nog niet gevonden. We merken ook dat huizen ontzettend snel verkocht zijn en dat het soms moeilijk is om er tussen te komen. Daarom ben ik benieuwd of jullie dit huis zelf op Funda gespot hebben, of dat jullie gebruik hebben gemaakt van een aankoopmakelaar. Hoop dat je een beetje wil vertellen hoe jullie het aangepakt hebben. Want ik vind het ook eng, moeilijk en spannend. Geniet van jullie fantastische aankoop!

  1. Lastig he?! Een aankoopmakelaar is tegenwoordig wel bijna een must…! Ik zou dat ook zeker als tip meegeven. Wij hebben ook bij meerdere makelaars in de stad een zoekopdracht geplaatst. Veel succes!

 8. Wat een prachtig huis! Begrijp helemaal dat jullie er verliefd op zijn geworden! Alvast veel succes maar vooral plezier met de hele papierhandel en verhuizing!

 9. Wat leuk gefeliciteerd! Hier precies hetzelfde in augustus is de bouw van ons nieuwe huis pas klaar. Helaas geen tuin, maar wel mooi balkonnetje in Amsterdam. Waarschijnlijk ga jij net als ik de komende maanden elke dag enthousiast bedenken hoe je je toekomstige huis gaat inrichting, heerlijk!

 10. Jeetje Jo, dat het toch gelukt is! Ik zie je nog met je verhitte hoofd naar de makelaar racen, stampvoetend en al, haha. Geweldig nieuws hoor, echt gaaf! Juli klinkt inderdaad nog ver weg, ook voor ons, maar voor je het weet is de winter weer voorbij en zitten jullie heerlijk in je eigen tuin. Kan Γ­k niet zeggen hoor πŸ˜‰ X uit Dubai

 11. Nogmaals van harte gefeliciteerd!!! voor zover ik het kan zien is het een prachtig huis! die badkamer! ooooh my! zooooo gegund! Eindelijk een plekje gevonden na zo’n lange zoektocht! kom maar op met je nieuwe site en de leuke blogs over jullie nieuwe paleisje met een mooie inrichting! Geniet ervan!

 12. Geweldig, gefeliciteerd! Het ziet er nu al prachtig uit! Geniet van alle voorpret en ik ben heel benieuwd naar jouw interieur inspiratie!

 13. Jaaaa eindelijk! Gefeliciteerd, de woning zit er echt geweldig mooi uit! Ben heeel erg benieuwd naar wanneer jullie er helemaal jullie eigen stekje van hebben gemaakt, ik wacht geduldig af… πŸ˜‰

 14. Wauww, het is gelukt! Zo gaaf, zo’n geweldig mooi droomhuis. Dat bad! Wat heerlijk joh, veel plezier met het uitzoeken van de inrichting. Je maakt er vast een nΓ³g mooier huis van!

 15. Wat een prachtig huis, gefeliciteerd met jullie aankoop! Wij zijn inmiddels al een jaar op zoek naar een koophuis maar nog weinig geluk aan deze kant. Een deal die niet doorging (de oude vrouw die het verkocht liet het stuk lopen helaas – haar huis staat nu nog steeds te koop…) en vooral heel veel huizen die het nΓ¨t niet waren: te dicht aan de snelweg, niet overeenkomende eigenschappen (dat krijg je met enorme groothoeklenzen) en meer van dat gesnor. Gewoon zoiets als wat jij hebt zou mooi zijn πŸ˜‰ Één keer zagen we zo’n huis maar toen was het dezelfde avond van de kijkdag al verkocht en zo snel waren we niet. It’s a battlefield out there!
  Nu ik jouw reactie op een aankoopmakelaar zag vind ik dat wel interessant. Ik denk dat ik even met mijn lief ga overleggen of we niet het beste onze wensen kunnen neerleggen bij verschillende makelaars. Thanks voor de tip!

  Groetjes Nancy

  1. Ja wat is het lastig he? De mooie huizen zijn gewoon zo weg. Wij hebben deze keer enorm snel gehandeld en dat voelt echt wel heel eng, maar we wisten dat we dat moesten doen om het te krijgen. Met ons andere stelletjes die het huis dus niet hebben gekregen, zoals wij hiervoor hadden. Op een keer heb je geluk, echt, heb geduld en als je iets moois ziet moet je gewoon enorm snel knopen doorhakken, ookal is dat eng! Veel succes!

 16. Wauw die keuken!! Echt supermooi! Fijn dat het eindelijk gelukt is πŸ™‚ veel succes met het wachten πŸ˜‰

 17. Wauw wat mooi! Wij hebben afgelopen april een huis gekocht en ook pas half december de sleutel gekregen dus kan me voorstellen hoe het voor jou is om nog tot juli te moeten wachten. Ik vond het wel jammer om zo lang te wachten (vooral omdat na mij nog aantal vriendinnen een huis kochten en er al in zaten voor wij sleutel kregen) maar ik zag er ook wel voordelen van. Zo hadden we langer de tijd om nog even door te sparen en wij moeten e.e.a. verbouwen dus wat extra spaargeld was daar wel goed voor. Moesten ook dingen uitzoeken (keuken, meubels etc) en ik vond het dan wel fijn dat je daar ook echt de tijd voor had dus voor mijn gevoel niet elk weekend perse woonboulevards af hoefde want toch tijd zat. En ondertussen gewoon veel op pinterest rondgehangen om nog meer inspiratie en ideetjes op te doen ;).

  Wij hadden zelf geen aankoopmakelaar maar dat was ook omdat we hoorden dat de eigenaresse sowieso niet veel van de prijs af wilde doen dus dan heeft dat geen zin voor de onderhandeling. En er waren in vijf weken wel veel kijkers maar ging ook weer niet zo snel dat je het via een makelaar moest horen nog voor het op de markt kwam. Maar in jullie wijk heb je daar zo te horen wel een aankoopmakelaar voor nodig gehad! Ik herken ook helemaal de slapeloze nachten in de week van de onderhandeling en dan de blijdschap! Gefeliciteerd met je aankoop, ook al voelt het vast nog onwerkelijk zo zonder sleutel, en veel succes met inspiratie op doen!

 18. Wauw wat een prachtig huis! Kan me helemaal voorstellen dat je hier verliefd op bent. Ik heb vorig jaar ook mijn eerste huisje gekocht. Enorm leuk om mee bezig te zijn he!

  Liefs, x
  http://www.merelteunis.nl
  Een persoonlijke lifestyle blog met dagelijks nieuwe artikelen over de kleine dingen in het leven, inspiratie, beauty, wanderlust, food & health.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *