Fijne dingen

Ik bedacht me opeens dat het al eeuwen geleden is dat ik een ”fijne dingen” post maakte. En dat terwijl ik het jaren bijna de leukste post vond om te schrijven en nog eens na te lezen. Niet alleen dat, het fijne gevoel werd namelijk altijd heel erg aangevuld door jullie aanvullingen en reacties. Ik zat net oude lijstjes terug te lezen en moest weer even slikken toen ik me realiseerde dat ik daar de bloghack/fout van een tijdje geleden jullie reacties niet meer kan teruglezen. Terwijl dat juist altijd was wat mij zo blij maakte. Dus nu zit ik lekker met mijn balkondeur open aan de keukentafel en ga ik een lange lijst met heeeel veel fijne dingen typen. En dan hoop ik dat jullie weer net zo enthousiast de dingen delen waar jullie blij van worden. Zodat we vandaag allemaal even stilstaan bij de fijne dingen en de dag net even een beetje blijer maken.

Fijn:

– Dat Nina bijna gaat trouwen
– En ik eindelijk de perfecte jurk heb gevonden (daarover later meer)
– Mooie instragrampagina’s ontdekken

– Dromen over een eigen huisje op Bali of in Thailand
– Dat mijn vriend door zijn nieuwe baan wat vaker thuis is ‘s avonds
– Dat mijn vriendinnen begrijpen dat ik ‘s avonds gewoon lekker met hem op de bank wil hangen omdat dit 4 jaar niet kon. Binnenkort ben ik het bankhangen zat jongens, ik meld me snel weer 😉

– Dromen over een nieuw huis
– En dan vooral die tuin die ik nu niet heb
– En dan eigenlijk vooral de tuinfeestjes met lampionnetjes in de boom enzo.

– Mijn opa en oma
– Drie spuitjes van mijn favo geurtje. Elke dag. En dat elke dag wel iemand zegt dat ik lekker ruik.
– Dat jullie, lieve lezers, zo lief meedenken en meehelpen met onze zoektocht naar een droomhuis. Tags op instagram, mailtjes en reacties op blogs. Te lief echt.
– Als er een nieuw huis is moet ik jullie dus allemaal uitnodigen voor een house warming.

– Voor de wekker uitgerust wakker worden
– Elke dag even hoepelen. Haat aan de sportschool
– Dat het bijna elke dag lekker weer is. Houden zo.

– Nog steeds lieve mailtjes ontvangen naar aanleiding van mijn blogpost over loslaten.
– Nieuwe series ontdekken (Marco Polo op Netflix is een aanrader. Nu twee afleveringen gezien en ik vind het leuk!).
– Een nieuw seizoen van Graceland (goede serie om samen met je BF te kijken).
– Dat ik nog twee afleveringen van Suits in het vooruitzicht heb

– Met mijn ouders varen in Friesland
– Een kus op je voorhoofd
– Pas geschoren benen onder schoon beddengoed. Sorry mannen, deze snappen jullie niet

– Woontijdschriften.
– Patatje oorlog met een kaassouffle
– De buurkat die na drie jaar nog steeds elke dag even hoi komt zeggen en kopjes komt geven. Het liefst gaat ze recht voor mijn beeldscherm zitten als ik aan het werk ben.

– Perenijsjes
– Een mooi boek
– De hele dag op blote voeten rondlopen
– Dat steeds meer en meer mensen Rotterdam leuk vinden en onze stad komen bezoeken
– Dat de nieuwe restaurants, koffietentjes en barretjes daardoor als paddenstoelen uit de grond schieten

Jij. Ja jij. Jij die mijn blog leest. <3 Wat vinden jullie fijn?

Tot snel lieverds!

Let op: de reacties op deze blog worden handmatig goedgekeurd. Het kan dus even duren voordat je reactie zichtbaar wordt. Hopelijk houdt dat je niet tegen om te reageren! X

21 reacties op “Fijne dingen

 1. Weer een hele fijne lijst! Wat mij op dit moment heel blij maakt is dat ik vanaf de bank aan het werk ben met een tv-serie op de achtergrond en m’n twee katten die lekker dichtbij me liggen. Heerlijk, zo’n ochtend!

 2. Ik heb nog nooit gereageerd op je blog, maar wilde even zeggen dat ik jouw blog by far de leukste vindt die er is. Heerlijk je persoonlijke touch en lekker geen/ weinig gesponsorde meuk! Go on 🙂
  Ik word nu heel blij dat ik na een dag voedselvergiftiging weer heerlijk energie heb om de laatste vakantiedagen te genieten en heerlijk op mijn balkon met fijne koffie je blog kan zitten lezen. Een oneindige zonnige dag voor me met een gloednieuwe racefiets… Blij 🙂

  1. Hoi Janice, wat ontzettend leuk om te horen dat je mijn blog zo graag leest 😀 Wat kut dat je een voedselvergiftiging hebt gehad. Gelukkig dat het nu beter gaat en dat je kan genieten van de zon! Enjoy!!

 3. Wat een heerlijk lijstje! Zeker nadat ik gisteren een irritatielijstje heb geplaatst!
  De leuke dingen in het leven zijn zooooo veel leuker dan de stomme dingen! Lekker positief!

  Mijn lijstje van vandaag:
  -morgen de verjaardag vieren van mijn lieve nichtje die 1 geworden is
  -mijn dochter die vanmorgen voor schooltijd nog even kwam knuffelen
  -ontbijten met beschuitjes met hagels
  -dat het zulk lekker weer is! Niet te warm en zeker niet te koud! PERFECTIE!

 4. Heerlijk weer zo’n fijne lijst om de dag mee te beginnen! Wat ik fijn vind, de herinnering aan een heerlijke vakantie, lekker op de bank tegen m’n vriendje aankruipen, onder de douche staan en zien hoe bruin je eigenlijk bent geworden op vakantie, verse zonnebloemen krijgen voor mijn verjaardag! Zo veel fijne dingen om even bij stil te staan!

 5. Oh fijn he zulke lijstjes!

  > Reis plannen maken
  > Live muziek
  > Sleepovers
  > Mensen die lachen in de metro
  > Kleine kindjes

  Poeh ik kan nog wel even doorgaan.. Fijne vrijdag 🙂 <3
  Liefs,
  Yara

 6. Mooi, lang lijstje! 🙂

  > nieuwe reisplannen maken
  > met een dekentje op de bank het laatste seizoen breaking bad kijken
  > hollandse aardbeien
  > genieten van ons nieuwe huisje
  > het zonnetje
  en ik kan nog wel even doorgaan 🙂

 7. Ooh zo’n leuke lijst! Ik word er eerlijk gezegd zelf ook vrolijk van. Moet ik eens onthouden om zelf te maken voor op dagen waarop alles tegenslaat, instant happy gevoel. En dat van die buurkat is hier zo herkenbaar, ik was twee weekjes ziek (en eenzaam thuis), maar onze buurkat fleurde mijn dag iedere keer weer op! Hartjes voor buurkatten dus 🙂

 8. Met een wijntje blogs lezen, met harde muziek aan (Thunder van Yellow Claw & The Opposites) en daar lekker energie van krijgen (en dan erna een nummer van Yann Tiersen horen en je in Frankrijk wanen). Jaaaaa een housewarming! Ik kom – schrijf je het op?

  Warme dagen en tot 11 uur buiten kunnen zitten zonder het koud te krijgen (dat is voor mij een unicum). Dansen met mijn nichtje van 2 en genieten als ik haar lach hoor als ik haar op mijn armen ronddraai. Liefde voor familie en manlief. Je realiseren dat je alweer een jaar getrouwd bent en nog steeds ‘vriendje’ wilt typen. Blij zijn met waar je bent in je leven – dit vind ik een heel belangrijke! Risotto!!!

  xxx Nancy

 9. Wat is dit moeilijk, simpelweg teveel dingen waar ik echt heel blij van word. Grappig om te lezen dat het voor de meesten van ons toch vooral zit in de kleine dingen. Een paar van mijn top-10..
  – De geur van versgebakken brood in mijn eigen huis
  – Nieuwe recepten uitproberen
  – Op zaterdagochtend met mijn lief naar de markthal in R’dam voor verse vis, groenten en een heerlijke kop koffie
  – De eerste voorjaarszon op mijn gezicht
  – Wakker worden en me realiseren dat ik die nacht niet 1x wakker ben geweest
  – Op vakantie gaan naar plekken waar geen andere toeristen komen
  – Als mijn lief na een paar dagen (weken!) buitenland weer thuiskomt
  Fijn weekend allemaal

 10. Oooh wat een prachtig mooi lijstje!!! ik word er helemaal happy van 🙂 ik vind het zelf ook altijd zo leuk om te doen!

 11. Jouw blog maakt mij super blij! Ik hoop dat ik op een dag een even mooie blog heb als jouw al zal dit niet gemakkelijk zijn. Bedankt voor deze mooie blogpost! x

 12. Hi Jolien,
  Via de HEMA blog kwam ik op jouw blog. Wat een ontzttend fijn artikel. Je helpt mij echt weer even om goed te denken aan de kleine fijne dingen. Ga er morgen eens even extra bij stilstaan. Hoop dat je gauw weer zo’n artikel plaatst.. dan zullen wij ‘lezers’ fijne reacties plaatsen. Liefs

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *