TRAVEL REPORT: weekendje Maastricht

Hooooi, daar ben ik weer! Na een heerlijke vakantie in eigen land, ben ik nu nog een paar dagen vrij voordat ik weer begin met werken. Wie me op instagram volgt heeft vast gezien dat ik bestwel heel erg heb genoten van alles dat Nederland te bieden heeft.

We begonnen met een weekendje Twente (waar we oorspronkelijk allebei vandaan komen) en sloten of met een heerlijke midweek in Wijk aan Zee. Daartussen zat een halve week van slecht weer. En voor wie het vergeten is, als ik slecht zeg bedoel ik ook slecht. Regen, regen, regen. Met bakken uit de lucht. Tjah, wat ga je dan doen? Thuis hangen? Nee. We besloten een Nederlandse stad te kiezen waar we nog nooit samen waren geweest. En zo kwam het dat we afreisden naar het mooie Maastricht!

Heel erg last minute (lees: de avond van te voren) boekten we een appartement bij Urban Residences in Maastricht. Dat was een goede zet, zo bleek. Met een zithoek, keuken en aparte slaapkamer is het de ideale plek voor een wat langere stedentrip. Zo konden we aan het eind van de dag even lekker met een boekje op de bank, voordat we uit eten gingen. Het appartement was lekker licht, schoon en heel erg luxe voor de prijs. We betaalden geloof ik 109 euro per nacht en daarvoor slaap je toch in een goddelijk bed. Grootste pluspunt? Midden in het centrum, aan het Vrijthof. Ideaal (en even voor de duidelijkheid: nee, niet gratis, nee, geeen korting, nee geen geld ontvangen om iets over ze te schrijven).

Nou kan ik een heel verhaal schrijven over de kerken en musea die je echt moet bezoeken als je in Maastricht bent, over de honderden leuke restaurantjes, winkeltjes en kroegjes, maar dat doe ik niet. Ik zal het echt beperken tot mijn favo adresjes.

Winkelen
Je kan echt letterlijk winkelen tot je er bij neervalt in Maastricht. Voor ieder wat wils. Goedkoop, duur en alles ertussen in. Tips (op volgorde van duur naar goedkoop):

Kiki 2
Dit is de outlet van de bekende (zeer dure) winkel Kiki Niesten. In dit kleine snoepwinkeltje koop je de mooiste designer kleding en schoenen met een flinke korting (altijd minimaal 30%, maar meestal wel 50% en als je geluk hebt 70%). Ik paste er een paar fantastische jurken van onder andere Prada en Jil Sander. Te gaaf. Niet gekocht. Nog steeds spijt.

Beriozka
Een heel leuk klein boetiekje, dat blijkbaar ook in Den Haag zit. Ze verkopen super mooie jurkjes, truien, rokjes en ander fijn spul. Veel merken kende ik nog niet. Leuke verrassing, vooral ook omdat het niet super duur was. Een beetje dezelfde prijzen als de winkel hieronder.

Stijl
Deze winkel deed me verdomd veel aan mijn Rotterdamse favoriet Louen denken. Met veel Scandinavische labels was dit absoluut mijn favoriet van dit weekend. Prijzen zijn heel verschillend, je koopt er een leren rok voor 200,- maar ook super leuke truitjes  voor 39,-

Valeb
Een winkel met leuke en vooral betaalbare kleding. Niet alles helemaal mijn smaak, maar ik kan me heel goed voorstellen dat er heel veel meiden en vrouwen hier goed kunnen slagen!

Eten & Drinken
Moeilijk kiezen hoor… pff.. Hieronder een aantal tips:

Witloof
Deze tip kreeg ik via instagram van Pauline. Sowieso moet ik even benoemen hoe donders leuk het is dat jullie mijn foto’s direct van allerlei tips voorzien, love it! Goed, even terug naar Witloof. Ik ga nog een keer terug naar Maastricht speciaal voor Witloof. Wat was het leuk en lekker. Een op en top Belgisch restaurant qua eten en presentatie. Ze zeggen zelf het volgende: ”Bij Witloof draait ‘t niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen”. En oh boy, wat hebben we hier een gezellige avond gehad en overheerlijk gegeten. Witlofkroketjes, mosselen, stoofvlees, de beste biertjes en dat alles tegen een hele schappelijke prijs. Ik heb een foto van de menukaart voor jullie gemaakt. Kan je je alvast verheugen op je bezoek aan Witloof. Geen dank hoor ;).

Burgerlijk
Veel hoef je eigenlijk niet te schrijven over een goede hamburgertent. Burgerlijk is hip (lees: elke avond vol, trendy interieur en hip publiek), maar je eet er in een ongedwongen sfeer de meest heerlijke hamburger voor een goede prijs. In dezelfde straat zit overigens ook het populaire Cafe Zondag. Gewoon voor een drankje, koffie, lunch, borrel of avondeten. Helaas waren ze gesloten toen wij er waren, dus ik kon zelf geen kijkje nemen.

Taart
Voor een lekker stukje taart met je moeder of een vriendin. Zoet zaakje 🙂

Beluga
Grote wens om een keertje bij Beluga te eten. Helaas zaten ze al vol, wat niet gek is gezien het feit dat we ‘s avonds besloten de volgende dag naar Maastricht te rijden. Van te voren reserveren dus!

Ook leuk:
Boekhandel Dominicanen
Deze boekhandel is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Je kan er uren ronddwalen of gewoon een kopje koffie drinken. Coffeelovers heeft namelijk een vestiging in de kerk. Ik spendeerde 1,5 uur binnen (want een echte boekenwurm) en liep naar buiten met vier nieuwe boeken.

Designer Outlet Maasmechelen Village
Nog niet genoeg gewinkeld? Op 20 minuutjes rijden van Maastricht is dit outlet centrum gevestigd. Persoonlijk ga ik er alleen naartoe voor de Maje (check mijn nieuwe jas!) en Sandro winkels, de rest vind ik niet zo boeiend. Overigens zit designer outlet Roermond ook in de buurt.

Zoals ik eerder al schreef staan er nog meer tips (voornamelijk van anderen) onder de foto’s op mijn instragrampagina. Voel je vooral vrij om hieronder in een comment je eigen tips toe te voegen, graag zelfs! Ik keur nog steeds alle comments handmatig goed, dus het kan zijn dat het eventjes duurt voordat je reactie verschijnt.

Maastricht was fijn, ondanks de regen. Een prachtige, gezellige en overzichtelijke stad die zich heel goed leent voor een winkelweekend, een romantisch weekend of een vriendinnenweekend. Ik kom snel weer terug!

19 reacties op “TRAVEL REPORT: weekendje Maastricht

 1. Fijn weer een blogje! En nu heb ik zin om weer naar Maastricht te gaan. Het Townhouse Hotel is ook een aanrader qua verblijf. En volgens mij ben ik in een andere Witloof geweest 😉 hoor altijd alleen maar enthousiaste verhalen, ik vond het heel stom.

 2. Oooh dat ziet er super uit zeg! ik ben heeeeel vroeger een keer in Maastricht geweest maar dat is echt lang geleden, kan me er weinig meer van herinneren ! gauw maar een keertje terug gaan 🙂 FIjn dat jullie zo genoten hebben!

 3. Leuk hè, Maastricht! Er is nog zoveel te ontdekken in ons eigen kikkerlandje, dus waarom inderdaad niet gewoon eens hier op vakantie gaan? Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig alleen nog maar naar het buitenland wil gaan (wat ook leuk is hoor, natuurlijk!). Ik ben begin dit jaar een weekendje in Maastricht geweest, maar ben bij geen van de plekken die jij noemt gekomen. Er valt nog veel meer te zien dus – ik moet er nog maar eens naartoe!

 4. Maastricht is echt leuk! Ben er vorig jaar voor het eerst van mijn leven geweest en zéker niet voor het laatst!
  Ook erg leuke tips geef je, ik heb nu alweer zin om een dagje/weekendje Maastricht te plannen!

  Groetjes!
  Anne

 5. Maastricht is onwijs leuk! Ik ging toevallig het weekend daarna. Aanraders qua eten zijn ook Café Sjiek en Au Coin des Bons Enfants, voor het volgende bezoek! 😉

  1. Ja Café Sjiek hebben we voor gestaan, maar toch voor Witloof gekozen. Volgende keer Café Sjiek! Thanks voor de tips, leuk!

 6. Maastricht is geweldig en wat zijn je foto’s weer mooi! Wauw wat een mooie nieuwe jas heb je! Marres Kitchen is ook echt een aanrader voor de lunch.

 7. Oooooh zo veel <3 <3 voor Witloof! Heerlijk eten en lieve mensen. Heb je nog een kijkje in de bierkelder mogen nemen? Wij slapen in Maastricht graag in Château Bethlehem, van de hotelschool. Het is buiten het centrum, maar hun bibliotheekkamer (met bad tussen de boeken!) is zo awesome dat we dat er wel voor over hadden. Klinkt alsof je heerlijke dagen hebt gehad in het zuiden!

  1. Nee in de bierkelder helaas niet geweest, het was HEEL druk! Goede tip van de hotelschool, dankje!

 8. Oh zo leuk Maastricht! Lang geleden dat ik er ben geweest. Ging vroeger altijd naar een vriendin toe, en die dagen stonden dan in het teken van feestjes en kroegen. Zou nu graag nog eens met mn vriend willen, voor een iets romantischer invulling ;)!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *