Vakantieeeee!

Ja, dat was alweer even geleden he? Ik was niet van de aardbodem verdwenen hoor. Gewoon heel druk en mijn laptop heeft het begeven, dus bloggen werd even naar de achtergrond geschoven. Maar wow, de laatste persoonlijke update die ik deed was over de maanden april en mei. Tijd voor een nieuwe update dus!

Op mijn werk was het de afgelopen twee maanden topdrukte, maar nu ik dit schrijf is de eerste dag van mijn drieweekse vakantie ingegaan en dat voelt echt heerlijk! I love my job, maar het perfectionistje in mij zorgt er ook voor dat ik het altijd goed wil blijven doen en dat kost uiteraard energie. Hierboven zien jullie ook een foto van een heel mooi huis. Uiteraard ver (ver!) boven ons budget, maar ik blijf dromen.

We zijn nog steeds op zoek naar een huis. Omdat we echt graag in Kralingen willen blijven is het zoekgebied niet groot. Er komt echt zelden een huisje of een benedenwoning te koop (we willen graag een tuin). Mijn vaste routine in de ochtend? Mijn ogen gaan open, ik grijp naar mijn mobiel en open funda. Ik heb een standaard zoekopdracht ingesteld en zie direct wat er nieuw is. Vaak is dat dus niks. Gewoon helemaal noppes nada.

Laatst zat ik opeens rechtop in bed. Er was een dubbele benedenwoning met tuin te koop gekomen in een straat die we op zich nog wel prima vinden. Iets buiten het zoekgebied, maar he, je moet toch concessies doen. Het was binnen ons budget en ik moest twee uur wachten tot het kantoor van de makelaar opende voordat ik kon bellen. Ik MOEST de eerste zijn. Die twee uur waren lang genoeg om mezelf niet alleen al helemaal in dat huis te zien wonen, maar ook om het in gedachten te hebben ingericht en om een berekening te maken van de verbouwing die we zouden willen doen.

Bel ik om 9:00 uur, word ik eerst 10 minuten in de wacht gezet (*@$!&#$%&! are you kidding me?) en krijg ik vervolgens het volgende te horen ”Nou, mevrouw, dat is nou toch ook vervelend. Ik hang net op met de verkoper, hij heeft zich bedacht en wil dat we het huis van funda halen”. Wel *@$#@^?!?!?! De verkoper heeft zich tot op de dag van vandaag nog niet bedacht…. πŸ™

En dat is eigenlijk een beetje hoe onze hele huizenzoektocht verloopt. Elke keer is er wel iets. Ondertussen ben ik zo gefrustreerd dat ik al naar bovenwoningen zonder tuin begin te kijken. Wie herkent dit?

Zoals je op bijna alle foto’s kunt zien, werd er ook weer goed gegeten de afgelopen maanden… πŸ˜‰ Mijn kookkunsten (oke, eerlijk? Vooral die van anderen) zijn ook te volgen op instagram.

Mijn blog stond in de top 10 feelgood blogs van het tijdschrift Elegance. De afgelopen maanden heb ik in veel tijdschriften gestaan en dat vind ik eigenlijk bestwel gaaf.

De afgelopen maanden ben ik ook voorzichtig bezig geweest op mijn garderobe te vernieuwen. Heel veel voorjaars- en zomerkleding had ik al jaren en was gewoon echt niet meer mooi. Bijzonder om te merken hoe makkelijk je geld uitgeeft als je in zo’n ”uitgeefflow” zit. Zo kocht ik in 5 minuten een Marc Jacobs tas (met 30% korting!) en kocht ik soms veel dingen tegelijk. Echt, ik snap dat dit voor veel van jullie normaal is. Maar ik ben nooit zo shopperig geweest en was er ook vaak gewoon te zuinig voor. Nu ben ik aan het investeren in mooie, goede basisstuks en heel veel oude zooi aan het weggooien en ik voel me er heel volwassen door haha.

Wat er verder allemaal gebeurde de afgelopen maanden? Veel. Heel veel. Te veel om op te schrijven, maar ik kan er wel een paar leuke dingen uitlichten:

– mijn mooie, lieve, knappe nichtje en vriendinnetje studeerde af (Master in transportrecht), met een gemiddelde van 8,3. Ik ben ZO trots. Het was een hele mooie en fijne dag met mijn familie.

– Ik heb dus echt de liefste vrienden he?! De afgelopen weken waren gewoon vol fijne momenten en heel veel (onverwachte) liefde.

– Mijn broertje en zijn vriendin fietsen met 50 vrienden van NL naar Spanje (wielrennen!) om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ze zitten al op 12.000 euro! Wil je ook iets doneren, dan kan dat hier. Met elke euro zijn ze al blij. En ja, de reis en alles er omheen betalen ze uiteraard allemaal zelf. De posts op hun facebookpagina zijn overigens ook heel vermakelijk.

– We zaten een heerlijke zwoele zomermiddag met vrienden aan de Amstel. Ze hadden een nieuw plekje ontdekt dat bij ons allemaal heel erg in de smaak viel. Aanrader!

– Het is nu vrijdag en morgen wordt het heeeel slecht weer. Ik heb dus bedacht dat we morgen iets gaan doen wat ik echt al jaren wil: naar 3 films achter elkaar in de bios. Nu al zin in.

– Vorig weekend was het vrijgezellenfeest van bestie Nina. Man wat was het gezellig. Een hele mooie middag en avond. Nu gaat alle aandacht weer naar de organisatorische zaken rondom het huwelijk, want ik ben niet alleen getuige, maar ook ceremoniemeester. En oooooh… haar jurk wordt ZO mooi… Zucht..

– De BF en ik zijn allebei twee weken vrij, maar zo druk geweest dat we niet eens tijd hebben gehad om een vakantie te boeken. We kunnen ook gewoon niet zo goed verzinnen wat we willen en hebben eigenlijk ook wel zin om gewoon thuis te blijven. We waren natuurlijk in april nog in Thailand, dus de behoefte is ook niet zo groot. Kans is groot dat we gewoon wat daguitjes gaan doen, maar het kan ook nog heel goed dat we morgen opeens in de auto stappen en naar ItaliΓ« rijden. We zullen het zien….

Hebben jullie nog vakantie? Wat zijn jullie plannen? Wellicht kunnen jullie me een beetje inspireren…? Hopelijk genieten jullie ook lekker van de zomer en gaat alles goed met al die lieve lezers! Tot snel!

22 reacties op “Vakantieeeee!

 1. Klinkt heerlijk, fijn dat je weer hebt geblogd! Lekker genieten van je vrije dagen, en ik zou misschien wel spontaan in de auto stappen en zien waar je uitkomt!

  xx

 2. Heerlijk Jo! Geweldige foto’s weer.
  Lekker dat je nu vakantie hebt, goed van genieten. Of je nu thuis blijft of weggaat; het is sowieso heerlijk om even een tijdje niets te hoeven. XXX

 3. Heerlijk overzicht! Herkenbaar van Funda, ik heb het nu alleen even op een laag pitje gezet.. Zeer frustrerend hoe onze huizenzoektocht gaat! Fijne vakantie!

  1. Poeh, Amsterdam is nog moeilijker dan Rdam he? Snap dat je het nu sowieso even laat rusten met de komst van die kleine! Wanneer ben je uitgerekend?

  2. Ja het is hier gekkenwerk! Te laag bod, te hoog bod noem het maar op jullie vinden vast snel een mooi huis, ben erg benieuwd! Maandag, dus nu echt de laatste loodjes

  3. Pfff, super irritant, ik hoor het inderdaad veel van vrienden in Amsterdam. Veel succes met de laatste loodjes!

 4. Mijn schoonouders gaan binnenkort (eind dit jaar) hun benedenwoning (staat in een rijtje) met tuin in Kralingen te koop zetten. Vanwege de privacy zeg ik even niet precies welke straat het is, maar het aan het begin van de straat tegenover de metro doner. Het ziet er qua interieur ongeveer zo uit als het huis op de eerste collage (dus ook ensuite-deuren, inbouwkasten, glas in lood etc) maar is wat klassieker gehouden (creme muren, geen zwart). Ik vermoed dat ze gaan verkopen voor tussen de 4 en 5 ton, geen idee of dat je budget is. Je ziet het huis wellicht op Funda langskomen ooit :-). Ze hebben wel een kleine tuin trouwens, die is misschien 8m diep en dan over de breedte van het huis. En ze hebben een voortuin.
  Succes met de huizenjacht!

  1. He Maaike, het emailadres dat je hebt ingevuld werkt niet. Zou je mij misschien een mailtje willen sturen, mocht je dit nog lezen? πŸ˜€

 5. Geduld is een schone zaak πŸ˜‰ ik snap je frustratie ten volle hoor…. Geniet lekker van je thuisvakantie, dat is ook echt superfijn!

 6. Wauw, wat een heerlijk artikel weer! Wij hebben precies hetzelfde qua huizenjacht! De eerste app die wordt geopend is funda om te zien of er nieuwe huizen in de verkoop zijn gekomen! Zo frustrerend!!

 7. Ik kan me helemaal voorstellen hoe frustrerend dat is.. Hopelijk snel veel geluk! Ik zelf ben ook al een tijd op zoek naar een nieuwe huurwoning in Rotterdan, dat is ook best lastig te vinden (leuke buurt, wel een balkonnetje of iets, betaalbaar voor mij alleen..)

 8. Geniet lekker van je vakantie!!! En wat irritant zeg van je huizenjacht πŸ™ jeetje.. frustrerend gewoon! hopelijk komt er gauw iets moois op je pad!

 9. Herkenbaar hoor, die huizen-zoektocht! Vooral als je precies weet wat je wil en er dan maar niets geschikts voorbij komt.. Wij hadden een tijdje geleden een huis op het oog, wat toen echt perfect leek, maar die makelaar was echt heel erg naar. Het ging in ieder geval aan onze neus voorbij. Niet veel later kwam er echter een veel toffer huis dat nu van ons is. Iedereen zegt altijd; het moest zo zijn en dat is zo cliche maar wel heel waar. Moraal van mn verhaal; Voor jullie komt er zeker ook een heel tof huis voorbij! πŸ˜‰ Succes met de zoektocht!

 10. Wat fijn weer een vrolijk blogje πŸ™‚ Een beetje door jou heb ik vorig jaar een roadtrip gemaakt door west-VS. De smaak hadden we zo te pakken en vonden het reizen op die manier zo fijn, dat we nu een roadtrip maken door oost-VS en Canada en dat is ook echt een aanrader. Wel heel veel steden (Washington, Toronto, montreal, Boston en NY) en intensief, maar ook echt heerlijk al die nieuwe plekken en echt wat voor jou, denk ik. Misschien wat voor volgend jaar?! πŸ˜‰

 11. Ohh ik herken je huizenfrustratie dus enorm, haha… maar kan nu uit ervaring zeggen dat het uiteindelijk allemaal op z’n plek valt en dat het alle frustratie waard is geweest. Er komt echt een tophuis voor jullie voorbij!
  Geniet van je vakantie babe! XX

 12. Leuke blog weer πŸ™‚
  Je kan altijd nog in de auto stappen en lekker naar Zweden gaan πŸ™‚
  Het is zo een prachtig land ik kom er net vandaan met mijn gezin mijn kinderen hebben echt genoten daar lekker grillen in de natuur en stockholm is zo een betoverende stad.
  En wil je de hele rit niet rijden dan maak je gewoon de overtocht met de boot stenaline of tt lines.
  Mocht je toch thuis blijven dan is een dagje naar de veluwe ook niet verkeerd of het nationaal park in Utrecht.
  Heel veel uitrust en vakantie plezier gewenst in iedereen geval
  Na’omi

 13. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Lijkt me frustrerend om huizen te zoeken zeg! Ik en mijn vriend zitten ook af en toe te kijken, maar moeten eerst nog van ons koopappartement af, dus voorlopig zit verhuizen er niet in ;)!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *