ZOMERPLANNEN: Italy baby!

Vorig jaar ben ik verliefd geworden op Italië. Het was voor mij de eerste keer in Italië (ja, echt waar) en ik besloot op dag twee al dat ik snel nog een keer terug zou komen.

Wat ik zo fijn vind aan Italië? Natuurlijk het eten, want man o man, wat smaakt alles lekkerder in Italië. De tomaten, de sinaasappels, de groenten en zelfs het vlees. Ik heb zo ontzettend genoten van al dat lekkere eten dat met zoveel liefde en passie wordt bereid. Maar niet alleen het eten, ook het klimaat, die ontzettend vriendelijke mensen, de prachtige steden en de indrukwekkende natuur, ik vond het allemaal even geweldig.

Ik bezocht Rome en Florence en verheug me nu al op het zien van andere Italiaanse steden. Ik verheug me op het ontdekken van goede restaurants. En dan niet perse hele dure, maar gewoon van die kleine restaurantjes waar nog door moeder en dochter wordt gekookt. Ik verheug me op rondrijden. De kleine dorpjes, de koffie voor nog geen euro en de verse chocoladebroodjes. Ik neem met liefde een reistabletje in, omdat ik al die kleine slingerweggetjes zo fantastisch vind.

Op dit moment ben ik de site van Eliza was here aan het uitpluizen voor de leukste bestemming. Jaaaa, daar heb je haar weer met haar Eliza, ik hoor het je denken. Maar ik ben gewoon fan, dat weten jullie ondertussen vast 😉 Na de positieve La Palma ervaring van vorige jaar, weet ik dat Eliza een goede zet is. Een aantal van mijn favorieten van dit moment op een rijtje:

 photo SATEPUNZ_EXT_REDESIGN 8_zpsm6nop1c6.jpg

Residence Punta Falcone bestaat uit prachtige appartementen op Sardinië, met uitzicht op zee en een mooi zwembad. Er ligt een privéstrand beneden, alleen voor gasten van dit vakantieadresje. Wat wil een mens nog meer?

 photo FIESFIEZ_EXT 2_zpsknptjs9a.jpg

 photo FIESFIEZ_EXT 7_zpsjatab8bl.jpg

Bij Villa Fiesole kan je op je ligstoel bij het zwembad uitkijken over de groene heuvels en de mooie stad Florence. De heuvel Fiesole was in de Renaissance een populaire trekpleister voor de rijkste families van Florence en ik kan me voorstellen dat je daar lekker over kan dagdromen terwijl je met je boekje in de zon ligt.

 photo SIRABORZ_INT 4_zps9wcgpp6m.jpg

 photo SIRABORZ_EXT 3_zpssy7zixyu.jpg

Hotel Borgo Pantano ligt op Sicilië, een eiland dat hoog op mijn verlanglijstje staat. Het is een luxe hotel waar geen detail vergeten is. Ik noem even op: een groot buitenzwembad met zonnebedden en pergola’s met witte lakens die schaduw maken in de zon. Een poolbar en een restaurant, een wellnessarea en massage threathments voor de ultieme ontspanning. Bloeiende tuinen, de beste bedden, strak design, kunst en wittinten. Ik was al verkocht bij de poolbar 😉

En nu nog kiezen… Gaat moeilijk worden vrees ik. Iemand ooit in een van deze accommodaties geweest?

20 reacties op “ZOMERPLANNEN: Italy baby!

 1. Oooh herkenbaar! Ik schreef een tijdje terug nog een blog over waarom ik zo van Italië hou. Ik ben afgelopen jaar oa in de buurt van Napels geweest en dat vond ik echt fantastisch. De pizza’s, de bomen vol citroenen, heerlijk! Bovenstaande accomodaties ben ik nog nooit geweest, maar ze zullen vast heerlijk zijn. Veel plezier met plannen en voorpret!

 2. Ah, ik wil ook zó graag naar Italië! 😀
  Ik ben er nog nooit geweest, dus tips heb ik helaas niet… Van dit lijstje zou ik gaan voor die bij Sardinië, denk ik. 🙂

 3. alleen al om die foto’s wil ik er heen!

  ik ben met mijn ex met de auto door Italië gereden waarbij we onder andere naar Verona en Milaan zijn geweest. Zo leuk! Ik houd niet van kamperen maar hij wel dus we hebben één nachtje gekampeerd aan het Garda Meer (oké de ervaring was uiteindelijk best oké).

  Dit jaar ga ik met mijn beste vriendinnetje een dagje naar Turijn! We slapen twee nachtjes in een hotel in de stad en gaan er één dag op uit. Super goedkoop en er toch eventjes uit.

 4. Uh oh, ik ben zelf ook nog nooit in Italie geweest. Staat nog steeds heel erg hoog op mijn lijstje. En rara, waar ga ik deze zomer naartoe? La Palma!! Allemaal door jou fantastische blog post destijds 🙂

 5. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit. En terecht dat je een fan van Eliza bent. Hier nog een fan. Ik heb o.a. Sardinië via Eliza bezocht. Altijd alles perfect geregeld en prachtige kleinschalige accomodaties. Ik ben benieuwd wat het voor jou gaat worden. Leuk artikel!

 6. Oh heerlijk, Italië! Zelf heb ik veel met Firenze, dus ik zou voor het verblijf in Fiesole gaan.
  Qua Italiaanse steden is Bologna ook een aanrader trouwens. Veel voorpret gewenst!

 7. Waarom ga je niet naar Malta? Ik vond Gozo vorig jaar echt schitterend. Wanneer je een auto huurt kan je ook heel makkelijk de kleine dorpjes bekijken!

 8. Ik ben echt gek op Florence, en je hebt ook zoveel mooie plaatsen daar in de buurt. Wij kampeerden vroeger vaak in Toscane en een paar jaar geleden ben ik met mijn vriend naar Florence, Bologna en Ravenna geweest (treinrondreis), heel gaaf. Maar mijn ouders waren bijvoorbeeld ook heel enthousiast over Sardinië. Goedkope Ryanairvlucht naar Alghero, auto van Sunny Cars, wat agriturismo’s of AirBnBs erbij en je bent voor een heel redelijke prijs klaar. Sicilië zijn ze net vorige week van teruggekomen en vonden zij iets te toeristisch, maar wel fantastisch eten en mooie bezienswaardigheden. De AirBnBs (ik heb ze verslaafd gemaakt) waren daar ook superdeluxe. Dus welke optie je ook kiest, volgens mij wordt het een supermooie vakantie :).

 9. Ik ben gek op italie! Wat een heerlijk land. Bij deze drie accomodaties nooit geweest, maar wat ziet het er mooi uit zeg. Ik zou voor nr. 3 gaan 🙂

 10. Oh dit ziet er allemaal echt heerlijk uit! Ik ben ook echt verliefd op Italie en dan voornamelijk Toscane! Uit dit rijtje zou ik nummer 3 zeggen qua hotel en nummer 2 qua locatie. Veel plezier met de voorpret!

 11. Ik zou voor Sicilië gaan, omdat het me meer trekt dan Sardinië en je al in Florence bent geweest! Ik ga deze zomer ook naar Italië, ben al in Rimini en regio Venetië geweest, ga nu naar Rome, Florence en cinque terre 🙂 heb er zin in

 12. Ja, Italië is heerlijk! Ik ben dol op Zuid-Europa, spreek vloeiend Spaans en redelijk Italiaans, en kom er dan ook graag. Italië heeft zulke mooie steden! Maar ook Sardinië is zo mooi! En de Cinque Terre (zie m’n blog).
  Dit jaar ben ik al 3x naar Italië gevlogen. En al 2x naar Spanje. Het zijn landen waar ik graag terugkom, liefst steeds weer ergens anders.

 13. Jo, vergeet Italie, kom naar SPANJEEEEEE!!!!! (nee grapje, Italie is uiteraard ook geweldig, maar ik wil je graag zien:D:))

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *