Gedachten van een 28-jarige

It’s my party and I’ll cry if I want tooooooo!! Ja het is heus, zaterdag ben ik alweer 28 jaar geworden. Acht. En. Twintig. Oud? Nee hoor. Ik vind het totaal niet erg.

Eerder schreef ik een zeer goed gelezen blogpost over de gedachten van een 27-jarige, blijkbaar herkenbaar voor veel van jullie. Ik deelde gedachten die vaak door mijn hoofd spoken. Ik moet ook heel eerlijk bekennen dat die gedachten nu, een jaar later, nog steeds niet zijn veranderd. Ik slaap nog steeds op mijn zij en neem de rimpeltjes tussen mijn borsten maar gewoon voel lief. Ik vraag me nog steeds vaak veeeel te vroeg af of het al tijd is voor wijn en de sportschool mag ik echt vaker van binnen zien. Maaaar… aan het autorijden wordt hard gewerkt en door een strak spaarregime heb ik niet meer na elke salarisronde een stukje maand over.

Toch zijn er wel heel veel andere dingen die me nog steeds bezig houden. En naast deze zaken zijn er ook een heleboel dingen die ik het afgelopen jaar heb leren accepteren. Laat het lossssss Jolien, laat het lossss….!

1. Heeeee, weer een grijze haar. Boeie!

2. Heeeee, ik pas niet meer in mijn spijkerbroek. Boeie!

3. Niet iedereen hoeft mij aardig te vinden.
Niet zo boeie. I’m working on it, laten we het daar op houden

4. Eczeem? Wat is dat? Ik zit er niet meer mee. Punt.

5. Goh, mijn kleine broertje heeft eerder een huis gekocht dan ik…
Leuk toch? Ja, leuk Jolien. Je bent heel blij voor hem.
Even zonder gekheid, ik ben echt heel blij voor hem he?!

6. Twee kinderen voor mijn dertigste zoals Charlotte van The Fashion Guitar en Nicolette van Dam gaat dus officieel niet meer lukken.
It’s a fact. Erg? Nee.

7. Ik voel het in mijn buik als ik opeens 10 volgers minder heb op instagram.
What did I do wrong?! Heb ik iets stoms gezegd?! Vinden ze het niet grappig?! Is mijn foto lelijk?! Let it gooooo Jolien… Let it go…

8. Om even bij instagram te blijven: ik heb een site ontdekt waarop je kan zien wie jou heeft ontvolgt
Ja spuit 11 hier. Dat is dus echt niet goed voor mij he? Waarom heeft dat meisje van de middelbare school op ontvolgen geklikt? What did I do wrong?! Heb ik iets stoms gezegd?! Is mijn foto lelijk?! Oke, boeie, ik zie haar toch nooit meer. Let it goooo….

9. The small boobs are gone
Mijn moeder zei het altijd al tegen me: ”Wacht maar. Na je 25e groeien je borsten nog”. Ze had gelijk. Het bescheiden B-cupje is niet meer. R.I.P

10. Nog laaaaaang geen 40
Ik heb nog steeds 12 jaar te gaan voordat ik 40 word. Twaalf jaar. Dat is echt heel veel. Ik denk gewoon niet meer aan de twee jaar die ik nog maar heb voordat ik de 30 aantik. Nee, nog 12 jaar (!!).

11. Ik vind mezelf bestwel heel verstandig
Ik spaar voor mijn pensioen. Dus dat.

12. Ik zou weer eens een keertje op de weegschaal moeten gaan staan.
Zwaarder dan ooit, maar weg zijn die tieneronzekerheden. Ze verdwenen gewoon ergens tussen mijn 25e en 27e. Ik weet het: best laat. Maar ze zijn wel mooi weg

13. Dit jaar voor de 3e keer Frozen gezien.
Sssssst….!

14. Ik droom nog steeds over een baan als interieurstylist of huisjesmelker.
Vooral huisjesmelker eigenlijk. Echt waar.

15. Heb ik nou echt bijna de helft van mijn vakantiegeld in 1x uitgegeven bij mijn favo winkel?
Yup, I did. No shame. Best trots eigenlijk. Iets met independent woman.

16. Nu dat autorijden steeds beter gaat droom ik stiekem over een Smart.
Ik zei dat autorijden beter gaat, ik heb niks gezegd over inparkeren

17. Jippieeeeee! Ik ben een 28-jarige gezonde jonge vrouw met de liefste familie en vrienden, spaargeld, een fijn huis en een heleboel dromen. En vooral dat laatste is iets wat mij kriebels en een heel blij gevoel bezorgt. Life is good. Ik ben een mazzelpik.

25 reacties op “Gedachten van een 28-jarige

  1. Haha echt super grappig! Nog gefeliciteerd! Als het autorijden beter gaat, zal uiteindelijk het inparkeren ook beter gaan. Echt! ๐Ÿ™‚ en zo niet? Boeie! Rondjes blijven rijden tot je een makkelijke plek hebt gevonden? ๐Ÿ˜›

  2. Haha, hoewel ik nog geen 28 ben herken ik een aantal dingen van je lijstje ๐Ÿ™‚ Nog van harte gefeliciteerd, hoop dat je een hele leuke verjaardag hebt gehad!

  3. Haha, zeker herkenbaar. Ben benieuwd of mijn A-cupje ooit nog haar best gaat doen :’D. En ik ben ook de oudste maar woon nog steeds thuis en heb nog geen baan, de rest werkt al allemaal en mijn zusje van 23 zit in een koophuis hahaha!!! Dus ja… herkenbaar. We kloten allemaal maar wat aan ๐Ÿ˜‰

  4. Wat een briljant lijstje en heerlijk geschreven zeg! Ik ben vandaag 28 geworden, zo leuk om te lezen en heel herkenbaar!

  5. Ik ben nog lรกaaaang geen 28 (lees: nog 4 maanden) dus ik herken niรฉts van je verhaal ;-).
    Okรฉ jammer, ik herken veel. Gelukkig inderdaad de goeie; goede gezondheid, fijne vrienden, baan, opleiding, relatie. En dan mag ik prima rondjes rijden tot ik goed kan inparkeren. En geen twee kinderen meer krijgen voor mijn dertigste (tweeling is nog mogelijk!). En mezelf verstandig vinden hahaha! Luxe gedachtes dit. Geeft een fijn gevoel ๐Ÿ™‚
    Nog eens ontzettend gefeliciteerd met je verjaardag!

  6. Te laat om je te feliciteren op je echte verjaardag, maar alsnog: happy, happy birthday. Wat een heerlijke positieve blogpost vol knipogen en een stralend persoonlijk tintje. 28 worden voelt als een feestje, ik ben bijna jaloers op je met mijn (“nog maar”) 25 op de teller. ๐Ÿ˜‰

  7. Nog gefeliciteerd! Ik ben vorige week 27 geworden en herken veel van wat je zegt. De eerste grijze haren heb ik nog niet, maar de kreukels in mn decolletรฉ beginnen te komen. De acceptatie is er ook nog niet helemaal, maar daar werk ik aan ;)!

  8. Later dan een beetje laat, maar niet minder gemeend: nog gefeliciteerd!
    En ik vind dit een leuk en mooi lijstje, herkenbaar een aantal punten ook. Eind oktober tik ik dan ook die leeftijd aan. Nog 12 jaar tot mijn 40e, hoera!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *