TRAVEL REPORT: Thailand in Iphone snapshots

Thailand. Mijn Aziatische liefde. In Thailand voel ik me thuis. Ik voel me nog nauwelijks toerist. Ken de buurten van Bangkok haast beter dan dat ik heel Rotterdam ken. Het was een mooie vakantie en ik neem jullie daarom graag nog even mee terug door samen door het album op mijn mobiele telefoon te scrollen. Hope you will like it!

Aankomst in Bangkok! Na een pittige nachtvlucht, kwamen we aan op Bangkok airport. Ik schreef eerder deze maand al een uitgebreide post over Bangkok, dus mocht je interesse hebben, lees die dan vooral. We sliepen in Villa Phra Sumen, zoals je op de foto’s hierboven ziet was dat een goede keuze. Heerlijk hotel!

De eerste twee dagen verbleven we in Bangkok en zoals je op de foto’s hieronder en boven ziet was dat weer heel gaaf. We hebben HEUL veel gelopen, ondanks de warmte. Ook aten we natuurlijk veel. Want dat doe ik altijd als ik in Thailand ben. Uitgebreid ontbijten en zowel ‘s middags al ‘s avonds warm eten. Love it.

De tuk-tuks was ons favoriete vervoersmiddel. Super handig en snel. Als de chauffeur de weg weet. Dat dan wel natuurlijk….

En dan, na 10 uur in een bus en boot (dat gaan we op de terugweg anders doen!!), kwamen we aan op het eiland Koh Chang. We verbleven in het Nest Sense Resort (aanrader!), waar we voor 7 nachten een huisje met een eigen zwembad hadden geboekt. Het gezamenlijke zwembad mag er ook zeker zijn, zoals je op de eerste foto ziet, maar we maakten er de hele vakantie geen gebruik van. Waarom zou je met een eigen zwembad!? We hebben uitzicht op zee enkunnen binnen 30 seconden van ons terras naar het voornamelijk rotsachtige strand lopen.

Eten en drinken deden we wederom veel. Evenals luieren, lezen en zwemmen.

We huurden voor een paar dagen een scooter. Niet te moeilijk, gewoon bij de receptie van het hotel, want we hadden deze keer geen zin in onderhandelen. We zagen denk ik elk stukje van het eiland en probeerden alle hotspots en strandjes te ontdekken. Lukte goed!

Scooteren werd afgewisseld met zwembaduurtjes of drankjes op het strand. De Thaise biertjes waren naast de mojito’s favoriet. Oh en elke ochtend ontbeet ik met gebakken eieren en bacon en we deelden pancakes. Geen enkele afwisseling in aangebracht. Ik houd van gebakken eieren op wit brood. Het is vakantie toch!?


Andere dag, zelfde soort plaatjes 🙂


Mijn telefoon staat werkelijk he-le-maal vol met plaatjes van zonsondergangen als deze. Allemaal verschillende kleuren, allemaal even mooi, allemaal onbewerkt. Zucht.

 photo Image-1_zpsdrpv6ona.jpg
Wederom de eieren met spek 😀 Relaxen op het spierwitte bed in mijn spierwitte badjas heb ik trouwens ook veel gedaan.

En toen was het alweer tijd om terug te gaan naar Bangkok. Om niet weer een hele dag en avond te verliezen van deze toch al niet zo lange vakantie, besloten we niet nog een keer met de bus te gaan. Vliegen? Mwah, 100 euro p.p. plus de taxi. Toch nog best duur. Goh, laten we eens vragen wat een chauffeur kost. Decadent, ik weet het, maar ik had zo’n vermoeden dat dit nog altijd goedkoper zou zijn dan vliegen. Zonder onderhandelen (want daar had ik deze vakantie gewoon echt geen zin in) moesten we 80 euro betalen voor een luxe auto met chauffeur die ons in 5 uur naar ons hotel in Bangkok zou brengen. Done deal. We vertrokken om half 8 in de ochtend en hadden daardoor nog bijna een hele dag in Bangkok. Vond ik die 80 euro wel waard. Ja toch? Ik heb vanaf het boeken gewoon even niet meer gedacht aan het feit dat de bus een tientje per persoon kost… Ssssst.

Avondje in een skybar.


En na een dagje shoppen is het tijd om weer naar huis te gaan. We vlogen op Koningsdag en KLM heeft er op Bangkok Airport echt een leuk event van gemaakt. We kregen oranje gebakjes, gouden kroontjes en er werden (volgens mij) upgrades weg gegeven. Wie van jullie heeft ooit een upgrade gekregen? Ik vlieg nu al jaren meerdere keren per jaar, vaak ver, en het is nog nooit gebeurd. Elke keer hoop ik het, maar tot nu toe heb ik nog geen mazzel gehad.

De vlucht ging goed want het was een dagvlucht en daar ben ik gek op want dan hoef ik niet te slapen. Ik keek Gooische vrouwen 2, The English Patient en Homies (wat een slechte film) en vermaakte me daarnaast met een boek van Simone van der Vlugt. We kwamen aan op Schiphol en moesten precies in de drukte van het einde van Koningsdag met de trein, maar dat heeft ook wel weer wat, tussen al die aangeschoten mensen. We dronken nog een drankje en vonden het vooral heel jammer dat deze fijne trip alweer voorbij was. En toen sloeg de jetlag in en vielen we als een blok in slaap.

Topvakantie!

p.s. een record! Vier foto’s van the bf in een blogpost. Jullie zien hem eigenlijk zelden tot nooit voorbij komen, maar voor deze keer maakte ik een uitzondering. Alleen maar foto’s van eten, strand en mijzelf is ook zo ongezellig 😉

24 reacties op “TRAVEL REPORT: Thailand in Iphone snapshots

 1. Wat een prachtige plaatjes, ziet er heerlijk uit! Een échte vakantie, lekker relaxen! Tof ook, de Skybar. En wat cool dat je Bangkok zo goed uit je hoofd kent, dat het niet voelt alsof je een toerist bent.

 2. Wat een heerlijke foto’s!
  Met een half jaar backpacken op de planning (waarvan 5 mnd Azië) begint het toch wel enorm te kriebelen! Heb Thailand al eens een maand bezocht maar Ko Chang toen niet gezien..
  Vietnam staat wel op de planning (een maand) en ik zie dat je daar ook gebackpackt hebt. Toevallig nog tips? De highlights staan duidelijk in mn LP maar zou graag ook van de gebaande wegen af gaan.

  Liefs
  Door

 3. Wat een ontzettend mooie foto’s! Ik ben nooit die kant op geweest, maar het staat zeker hoog op mijn wensenlijstje. Er is alleen zó veel keuze en alles is zo mooi, haha. Luxe probleempje, denk ik.

  Veel liefs, Kim

 4. Ik ben wat laat, maar wauw! Wat een fijne post 🙂
  Heerlijke plaatjes – van zowel Thailand als van jullie <3

 5. Fantastische foto’s, ziet er uit als een heerlijke vakantie. En bedankt trouwens, nu zit ik alweer met een Lonely Planet in de aanslag om alles voor mijn naderende vertrek naar Azië uit te pluizen, in plaats van dat ik iets voor mijn werk doe ;)!

 6. Prachtige plaatjes! Een vriendin van mij heeft een keer een upgrade naar business-class gekregen toen ze naar Bangkok vloog + gratis tickets voor een reis naar keuze ter waarde van de vluchtprijs.

 7. Hi Jolien,

  Mag ik jou als Thailand kenner wat vragen?

  Wij gaan eind december begin januari voor de eerste keer naar Thailand en nu twijfel ik tussen de eilanden,
  Koh Chang (moeten we wel iets meer voor reizen) of Koh Tao. Wij duiken allebei niet.
  Willen voornamelijk lekker snorkelen, strandjes bezoeken, scooter huren en heerlijk eten bij leuke tentjes.
  Ben jij weleens op Koh Tao geweest trouwens?
  Gezien de tijd van het jaar is er geloof ik minder kans op regen in Koh Chang.. weet jij dat?

  Hoor graag van je!!

  Gr. Marloes

  1. Dan zou ik naar Koh Tao gaan! Inderdaad minder kans op regen en je kan daar goed rondscooteren. Is wel een heel klein eiland. Op Koh Chang was er voor mijn gevoel niet heel veel te beleven en zien. Waarom trouwens niet naar Koh Phangan? Is iets groter en kan je heel goed rondtouren op een scooter en mooie stukjes zoeken. Ligt naast Koh Tao!

 8. Hi,

  Ik heb pas geleden deze blog ontdekt en ben super erg geïnspireerd geraakt! Ik ben net begonnen met fotografie en ben nog van alles aan het uitproberen. De foto’s op deze blog zorgen ervoor dat ik er steeds meer zin in heb om te experimenteren. Ik heb nog een vraagje: hoe maak jij je foto’s zo mooi licht? Is daar een speciale app voor?

  Ga zo door! Super leuke website met fantastische foto’s en verhalen 🙂

 9. Hoi Jolien, ik volg je blog al jaren, maar laat nooit een reactie achter. Ik wist dat je al 100 keer naar Thailand geweest bent, las deze blog nog eens door en… Boekte net 2 tickets voor 568 euro pp! Ik ga van 18/8-2/9 met mijn vriend. Lijkt niet zo lang, maar daarom vroeg ik me af: hoe lang duurde deze trip van jullie? Ik denk dat wij ook BKK + eilandje + BKK doen 🙂 ps. Nu ik toch een reactie achter laat: ik ben super fan van je leuke manier van schrijven, positiviteit en mooie foto’s. Dus lekker doorbloggen hoor 🙂

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *