TRAVEL: Chalkidiki wattes?!

Chalkidiki. Noooooit van gehoord. Jullie? Blijkt dus gewoon een klein paradijsje te zijn.

Voor de regelmatige  lezers mag het geen verrassing zijn dat ik nogal enthousiast ben over Eliza was here. Het concept, de bestemmingen, de accommodaties en niet te vergeten de heerlijke vakantie die ik vorig jaar via Eliza had, hebben er voor gezorgd dat ik maar wat graag over Eliza schrijf.

Een tijdje gelezen kreeg ik een persbericht in mijn inbox over Chalkidiki. Het is als nieuwe bestemming toegevoegd aan het reisassortiment. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord en dat terwijl mijn beste vriendin half Grieks is. Chalkidiki is dus een Grieks schiereiland dat bestaat uit drie ‘tenen’: Kassandra, Sithonia en Mount Athos en door de unieke vorm kent het schiereiland oneindig veel stranden, die vaak tropisch aandoen.

Chalkidiki heeft veel onontdekte gebieden, waar je volop (eeuwenoude) cultuur en historie kunt snuiven en het heeft kilometers pijnboombossen. Ook staat het bekend vanwege het heerlijke eten. De inwoners van het schiereiland maken voor alle denkbare feestdagen hapjes van lokale ingrediënten, zoals honing, kaas en wijn. Er worden regelmatig foodfestivals georganiseerd, waar je die gerechten kunt proeven

Ik las het persbericht en zonder een foto te hebben gezien werd ik al enthousiast. Toen ik de foto’s opende was ik verkocht. Kijk even naar al die geweldige accommodaties. Te gaaf.

De Kappa Villas & Suites springen er wat mij betreft uit. Jeetje, wat mooi en luxe. Met een privézwembad voor je deur, modern ingericht en binnen een paar minuten met je voeten in het zand. Kan niet beter lijkt me.

Onze vakantie voor deze zomer is nog niet geboekt en we denken er serieus over na om naar Chalkidiki te gaan. Ik zal jullie op de hoogte houden…

Jullie al vakantieplannen?

 

24 reacties op “TRAVEL: Chalkidiki wattes?!

 1. Wauw, wat mooi! Ik kan me goed voorstellen dat je daar graag heen wil. Ik ga zelf denk ik richting Italië deze zomer, maar er staat nog niks vast!

 2. Wauw, wat een prachtige bestemming! Ik had er nog nooit van gehoord, maar deze prachtige reisbestemming gaat zeker op mijn ‘travel wishlist’! Begin juni verlaat ik Nederland voor een weekje Santorini. 🙂

 3. Wat een prachtige plek! – schrijft op wishlist –
  Griekenland wil ik heel graag nog eens bezoeken!

  Dit jaar gaat dat niet lukken. Alle vakanties zijn al geboekt. Ik ga wat stedentripjes maken en in september naar Zanzibar. Onwijs veel zin in!

 4. Prachtig! Ik had nog nooit van deze bestemming gehoord, maar het ziet er echt heel mooi uit. Het is dat Spanje & New York al op het lijstje staan …

 5. Ziet er heerlijk uit! Wij keken vandaag nog naar wat Eliza-bestemmingen, maar gaan toch voor 2,5 week Bali in September hihi! Nu al zin in!

 6. Jaaaa whoeh daar was ik vorige zomer! Ik ben er maar 1 dag geweest, maar dat was echt fantastisch, de stranden zijn echt de mooiste die ik ooit heb gezien. We waren naar het kleinste strandje geweest (gevraagd aan de locals wat de mooiste was) en we hadden zo ongeveer het hele strand voor onszelf. Aanrader!!!

 7. Wauw, wat prachtig. Ik had er nog nooit van gehoord overigens, maar het ziet er niet slecht uit en toevallig heb ik nog geen vakantie geboekt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *