TRAVEL: Lenteskiën in Frankrijk + win-actie!

Deze week schreef ik al over de lente. Over hoe fijn het is dat het zonnetje weer schijnt en dat het niet meer zo donker is als ik ‘s ochtends op moet staan. Love it. Nu de lente hier is zit ik al met mijn hoofd op een tropisch strand en kan ik niet wachten om weer eens op vakantie te gaan.

Waar die vakantiedrang vandaan komt? Ik ben in april onverwacht een ruime week vrij en struin daarom zo’n beetje elke vakantiesite af op zoek naar de perfect bestemming. Maar terwijl ik tropische bestemmingen bekijk, blijft vriendlief maar roepen dat hij dit jaar echt weer op wintersport wil. Eerst dacht ik ”ach, tijd genoeg, er komt nog wel een lang skiweekend dit jaar”, maar dan is het opeens eind maart en voor zo ver ik weet kan je dan niet meer skiën. Nou, ik zat dus mooi fout. Na een persbericht van Rendez Vous en France (waar vriendlief natuurlijk zeer enthousiast van werd) ben ik me gaan verdiepen in het fenomeen lenteskiën.

Juist, skiën in de lente. Nooit van gehoord, maar na een beetje lees- en speurwerk ben ik dolenthousiast. Want lieve mensen, jullie moeten weten dat ik niet zo’n goede skiër ben. Ik ga het liefst twee keer de blauwe piste af en installeer me dan graag in de zon op een terras. De sneeuw en het wintersportgevoel vind ik heerlijk, maar voor mij geen lange dagen op de latten en ik word chagrijnig als het bewolkt is of sneeuwt.

Wat blijkt? Lenteskiën is de uitkomst voor mij. Het is rustiger op de piste (lees: niet meer bang zijn voor de mensen die het liefst zo snel en dicht mogelijk langs je skiën), er is veel meer kans op zon en door de langere dagen kan je ook nog andere activiteiten ondernemen. Wist je dat je in Frankrijk tot het einde van de meivakantie kunt skiën? En dat het dé plek is voor een romantische vakantie. Zo ligt het authentieke Megève met zijn eeuwenoude centrum aan een skigebied met maar liefst 445 kilometer piste. Je wordt daar gratis met paard en wagen naar de voet van de pistes gebracht. Ook voor een romantisch diner moet je in Megève zijn want drie restaurants hebben één of meerdere Michelinsterren. Voor niet-skiërs valt er ook veel te beleven de Franse skigebieden. Hondenslee- en sneeuwscootertochten en veel wellness mogelijkheden. Daarnaast weet ik uit ervaring dat je in Frankrijk goed kunt apres-skiën en laat ik daar nou toevallig wél heel goed in zijn…. 😀

Voor wie denkt: hé dat is ook wel iets voor mij. Bezoek vooral deze vrolijke site. Gegarandeerd dat je wilt boeken.

Ga jij binnenkort nog de zon in of op wintersport? Laat dan een reactie achter (email is niet zichtbaar voor anderen) en wie weet stuur ik je binnenkort dit fijne pakket van Ambre Solaire van Garnier toe. Ik mag er twee verloten!

14 reacties op “TRAVEL: Lenteskiën in Frankrijk + win-actie!

 1. Wat toevallig, gisteravond heb ik met mijn vriend net nog een midweekje Superdevoluy geboekt (waren begin januari ook al geweest, maar wilden nog een paar dagen weg en zagen een goede deal). Dus in plaats van een citytrip een paar dagen bochtjes draaien in de zon, love it! Hopelijk kan ik de Ambre Solaire dan goed gebruiken ;).

 2. Lenteskiën, wat gaaf! Ik heb zelf nog nooit geskied maar dat wil ik echt nog eens gaan doen. In de meivakantie ga ik met mijn ouders , zus en broertje een paar dagen naar Duitsland. In de zomervakantie gaan wij naar Spanje! Ik ben nog nooit in Spanje geweest en ik heb er ook super veel zin in. We zitten in de buurt van Barcelona bij een camping aan het strand. Dan kan Ambre Solaire erg handig zijn. Ik doe graag mee 🙂

 3. ohhh dat klinkt echt heel erg leuk en ook veel meer wat voor mij! ik vind skiën op zich best leuk, maar niet zo lang! Net wat je zegt, even skiën en dan lekker chillen en mensen kijken. Ik ga dit even onthouden voor volgend jaar, ben nu al wel weer door mijn budget heen haha.

 4. Superleuk ziet het eruit.. Ik ben nog nooit op wintersport geweest.. Lijkt me wel leuk pm eens te doen en dan is lente skieen wel heel leuk denk ik!

 5. Oh, super! Wij gingen in januari skiën maar heb nog steeds zin om weer een weekje op die latten te staan. Maar ik zal moeten wachten tot volgende week 😉
  Wel vertrekken we binnen 2 weken op een roadtrip langs de kustlijn van Normandië, wie weet schijnt het zonnetje dan & kunnen we bovenstaand pakketje goed gebruiken? 😀

 6. Dat ziet er zalig uit! Heb geen skitripje meer gepland dit jaar maar ga wel naar Wenen en Kopenhagen waar hopelijk de zon ook zal schijnen en ik deze producten goed kan gebruiken!

 7. Heeeerlijk lenteskieen! Het zonnetje op je gezicht en heel veel gezelligheid! En die producten komen dan goed van pas:) Leuke blog!!

 8. Ooh herkenbaar! Ik ben ook zo’n mooi weer skiër: twee blauwe afdalingen en dan is het tijd voor warme chocomel. Missvhien nog een blauw afdaling en dan is het tijd voor een langeeee lunch in de zon. Ik ga dus ook het liefst laat in het seizoen naar Frankrijk.

 9. Ik heb in m’n leven pas één keer geskied en zou het best nog eens willen proberen, maar dan inderdaad wel met mooi weer. En héél veel warme choco en lekker eten. 😉

 10. Ik ga volgende week toevallig skiën met school in Oostenrijk. Heb al gezien dat er wat mooie dagen aankomen met een heerlijk zonnetje!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *