Ode aan de lente

Tussen de wolken door zie ik de felle zonnestralen. Ik merk op dat het niet meer pikkedonker is als ik ‘s ochtends op moet staan en dat het zo fijn is dat het nu al ‘s avonds langer licht blijft. Het is lente!

Afgelopen week maakte ik de foto hieronder in een straat bij mij in de buurt. De zon scheen, de bloemetjes bloeiden en het was gewoon zo’n mooi plaatje, het moest even worden vastgelegd. Ook had ik deze week voor het eerst eventjes de deur naar het balkon open zonder dat ik het gevoel had dat ik ging bevriezen. Wat een luxe is dat.

Ook al wisselen hele koude en iets warmere dagen elkaar af en ook al vind ik het nu nog eigenlijk best fris, ik geniet! Want ik kijk gewoon naar de kleine dingetjes, die piepkleine tekenen van voorjaar die mij zo blij maken en die er voor zorgen dat ik me heel erg kan verheugen op de echte lente en alles dat daar bij komt kijken. Me verheugen op slapen met je ramen open. Op zomerjassen en zomersjaals. Op blote enkels zonder het koud te hebben. Op in de auto zitten met het raampje open en op fietsen (ik ga een nieuwe fiets kopen, iemand tips?). Op terrasjes, overal terrasjes en op mensen die vrolijker zijn.

Me verheugen op de geur van gras en lieveheersbeestjes (ben ik de enige die de geur van lieveheersbeestjes overal herkent?). Op groene blaadjes in plaats van bruine. Me verheugen op festivals, tripjes met vrienden en liggen in het park. Op het idee dat er nog een hele zomer aankomt. Nu zijn de avonden nog koud, maar ik weet dat dit nog anders wordt en dat maakt veel enthousiasme in me los. Me verheugen op zelfgemaakte mojito’s. In het voorjaar smaken ze nou eenmaal beter dan in de winter. Op foto’s maken voor mijn blog, want ook dat gaat in de zomer makkelijker dan in de winter.

In de winter verheug ik me op de lente. Tijdens de lente kijk ik uit naar de zomer. In de zomer kan ik me verheugen op de herfst en tijdens de herfst heb ik zin in sneeuw en de winter (herkenbaar?). Ja, een echt Hollands meisje die zich maar eens af moet vragen waarom ze toch zo graag in een ander land zou willen wonen.

Lente, kom maar op hoor.

21 reacties op “Ode aan de lente

 1. De lente mag van mij ook wel doorkomen, dat het iets warmer is als dat het nu is, dat het ‘s avonds langer licht is, dat je weer overal vrolijke kleuren ziet in plaats van donkere jassen, dat mensen vrolijker zijn en dat we weer fijn buiten kunnen zijn <3

 2. Mooie post! Ik heb ook onwijs veel zin in de lente. Vooral in het licht (mijn huis oogt zo lekker fris en zonnig dan, en zonder jas buiten lopen is gewoon hemels) en die frisse geur. In de lente ben ik echt op mijn productiefst. Ik vind ook eigenlijk dat Oud en Nieuw in de lente moet vallen, omdat dat voor mij altijd veel meer als een nieuw begin aanvoelt. Heerlijk!

 3. Ik zou heel erg graag in een land met een warmer klimaat willen wonen maar de overgang van winter naar lente zou ik voor geen goud willen missen. Wat is dat heerlijk.

 4. Zoooo herkenbaar!! Maar ik ben wel echt een zomer meisje hoor πŸ™‚ ik geniet nu ook volop van de eerste zonnestralen en dat het wat warmer wordt, ooh wat fijn zeg! ik kan niet wachten πŸ™‚ kom maar op!!! weg met die kou!

 5. Oh ja heerlijk he! Ik heb ook zo’n zin in de lente en dat er nu al een paar dagen zijn geweest waarbij ik op het terras of in de tuin in de zon heb gezeten maakt me al heel blij! En die lentegeuren inderdaad, genieten!

 6. Oeeeffff ja <3 ik word er ook zo vrolijk van! Kan niet wachten tot de klok is verzet en er weer picknick avondjes in het park zijn!

 7. De lente is wat mij betreft echt het aller-beste seizoen! Het idee dat alles opnieuw begint, met een schone lei begint alles weer te groeien en te bloeien. Niet alleen de plantjes, maar ook de dagen groeien, langer licht, leuke dingen doen en Γ‘l die andere fijne dingen die bij de lente horen. Je kunt mij niet blijer maken!

 8. Ik hou van de lente , maar nog meer van de zomer. De winter mogen ze van mij overslaan!
  De geur van lieveheerstbeestjes? Haha geen idee .. Leuke foto’s lekker vrolijk

 9. Jaaaaa! Heerlijk vind ik het. Je merkt het echt aan alles. Die geur van lieveheersbeestjes herken ik ook uit duizenden. Stiekem vind ik dat best lekker. Waarschijnlijk alleen door de associatie met de lente, maar goed.
  De lente is echt wel mijn lievelingsseizoen; lekker alles nieuw, schoon en fris. Alsof het jaar eigenlijk opnieuw begint in de lente in plaats van in januari.

 10. Aaah, je foto’s geven me echt een lentegevoel, vooral fijn met het ietwat sombere weer van vandaag! Ook zoveel zin om alles weer op de foto te zetten en straks weer meer blogposts van jou te zien als je er weer meer tijd voor hebt πŸ™‚

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *