TRAVEL: La Palma – Tips & Hotspots

Zucht, is het alweer zo’n vijf maanden geleden dat ik met Lin La Palma bezocht? Helaas wel. Tijd voor een terugblik door middel van een heleboel niet eerder gepubliceerde foto’s en ik heb voor jullie al mijn tips op een rijtje gezet.Ik zou liegen als ik zeg dat ik van te voren helemaal overtuigd was van La Palma als vakantiebestemming. We moeten het maar eens zien dacht ik. Een eiland dat wordt bezocht door wat oudere mensen en waar je vooral veel kunt wandelen. Zo niet waar. Wat heb ik me daar in vergist.

Het begon al in het vliegtuig. Ik was gewaarschuwd ‘’je bent straks de jongste in het vliegtuig’’. Dat bleek al helemaal niet te kloppen. Kinderen, maar ook veel stelletjes van onze leeftijd en gezinnen met zowel jonge als oudere kids. Daarna bleek het vooroordeel wederom niet juist te zijn, want in onze accommodatie verbleven alleen maar jonge stellen. Stellen die gewoon een week in de zon wilden liggen, stellen die een actieve vakantie wilden (wandelen, duiken etc.) en stellen die het allebei een beetje zochten. Maar bovenal waren het mensen die op zoek waren naar een mooie vakantiebestemming in het hoogseizoen, zonder te struikelen over hordes andere toeristen. Nou, La Palma does the trick.

La Palma heeft een prachtige natuur en staat in mijn top 3 van mooiste uitzichten van Europa. Het is een vriendelijk eiland. Vriendelijke sfeer, vriendelijke mensen en rustig verkeer (weinig auto’s op de weg en je mag eigenlijk nergens harder rijden dan 50 km per uur). Je kan er lekker eten, veel activiteiten doen en heeeeeeel goed uitrusten. Het klimaat is geweldig. Niet te koud, maar ook niet zo bloedheet als het elders in Spanje kan zijn. Van mij mag het altijd dit weer zijn in Nederland.

Tips:

– Betaal een paar euro per dag extra voor een auto met een zwaardere motor. Dit voorkomt dat je op hoge heuvels stil komt te staan omdat je auto het niet meer trekt. Met twee vrouwen in de auto voorkomt dat dus ook hoop gegil

– Bezoek het hoogste punt van het eiland. Dit is een hele rit. Slingerweggetjes omhoog, raampjes open om de heerlijke frisse lucht in te ademen en op het laatste hele steile stukje halverwege even stoppen om te acclimatiseren, anders heb je boven (2.426 m hoog) last van het feit dat je zo snel, zo hoog bent gegaan. Eenmaal boven heb je het gevoel niet meer in Europa te zijn. Die bergen en uitzichten deden me aan Amerika denken. Prachtig. Het is een van de grootste erosiekraters ter wereld en vanuit hier kan je ook de buureilanden zien. Ook kom je onderweg naar boven langs een aantal centra vanuit waar onderzoekers de zon, maan en sterren bestuderen. Het zijn opzichzelfstaande communities van onder andere Mexicanen, Amerikanen, Fransen en Zwitsers. Onderzoek wordt verricht vanuit grote witte ronde koepels, die het landschap een sfeer van een sience fiction film geven

– Lijkt het je eng om dit zelf te rijden (het is echt wel goed te doen!), dan kan je met een georganiseerde bustour omhoog.

– Boek een georganiseerde wandeltour. Hebben wij niet gedaan, want mijn huid trekt de zon niet zo lang, maar we hoorden er de meest waanzinnige verhalen over. Lopen door het National Park, wandelen langs een vulkaan en dat alles in een wandeling van 2 tot wel 6 uur (keuze is aan jou)


Achter de schermen bij een blogger. Hoe het meestal altijd gaat.

– Boodschappen doen is goedkoop en heerlijk. Niet alleen in de supermarkten maar ook op de boerenmarktjes. Overal de meest heerlijke worstjes en verse vis. We hebben de meeste avonden zelf gekookt met verse producten en verbaasden ons telkens weer over hoe goedkoop en smaakvol alles was.

– Spot wilde dolfijnen met een tocht op een catamaran (niet geschikt voor mensen die snel zeeziek worden). Het was magisch en ik schreef er hier al over. Dezelfde organisatie organiseert ook boottochten in de avond, waarbij je geniet van de zonsondergang en daarna uitleg krijgt over alle sterren.

– Wil je een rustig en totaal niet druk strandje opzoeken? Rijd dan naar de haven van Tazacorte. Een mooi strand (let op, het zand op La Palma is zwart), met een kleine, maar gezellige boulevard.

– Op deze plek bevindt zich ook ons favo lunchtentje, Playa Mont. Een keigoed visrestaurant. De calamaris was ontzettend vers en we hebben de met garnalen gevulde paprika meerdere keren besteld. Hemels.

– Proef de wijn die op het eiland wordt gemaakt. We vonden de witte wijn heerlijk.

Wij bezochten La Palma op uitnodiging van Eliza was here en daar wil ik ze heel erg voor bedanken. Eliza bezorgde ons een heerlijke vakantie op een prachtig eiland. Gotta love the blogger job.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *