MOVIES: filmtips

Ooit maakte ik een blogpost met een lijst van 110 romantische komedies. Jullie vulden aan en uiteindelijk is er een artikel uitgerold dat nog steeds heel veel wordt terug gezocht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lijstje zelf ook nog vaak gebruik als ik zin heb in een lekkere chick flick.

In 2014 keek in een heleboel films. En als ik zeg ”heleboel” dan bedoel ik ook een heleboel. Toch heb ik ze vast nog niet allemaal gezien. Dus laten we afspreken dat ik hier de films plaats die ik in 2014 zag en waarvan ik vind dat jullie ze ook zouden moeten gaan kijken en dat jullie dat dan ook doen. Ik hoor heel graag jullie tips!

Chef
Chef Carl weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten. Een conflict met zijn commerciële baas is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn beste vriend en zijn zoontje.

Dit is een film die je van begin tot eind een glimlach op je gezicht geeft. Geen steengoede, bijzondere film, maar zo’n film waar je gewoon heel blij van wordt. En oh ja, het gaat over eten. Dan scoor je bij mij sowieso al 10 pluspunten.

Gone Girl
Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik Ben Affleck een goede acteur vind. Gone Girl, waar hij de hoofdrol in speelt, heeft nog dagen door mijn hoofd gespookt. Soms ben je een film zo vergeten en soms blijf je er nog dagen over nadenken.

Nick en Amy staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn.

Dit is echt een super spannende en goede thriller. Loved it!

Begin Again
Gretta en haar vriend verhuizen naar New York. Ze proberen het te gaan maken in de grote stad, geholpen door hun passie voor muziek. Haar hart wordt echter gebroken wanneer hij haar verlaat voor de roem en het fortuin van een belangrijk solo-contract. Gretta’s wereld krijgt echter een bijzondere wending wanneer een platenproducer haar ontdekt in een lokale bar.

Keira Knightley, ik heb nooit iets met haar gehad. Vind haar zelfs een beetje irritant. Vooral hoe ze altijd met haar mond doet *dit klinkt nogal gek*. Ik had van te voren dus ook niet zo heel veel zin om aan deze film te beginnen. ZO blij dat ik het wel heb gedaan. Wat is dit een goede film. En wat is Mark Ruffalo steengoed. Man, man, wat kan die vent goed een personage neerzetten. Ik vond begin again een van de leukste verrassingen dit jaar.

Hoe duur was de suiker
Een Nederlandse verrassing. Deze film heeft wat mij betreft lang niet genoeg aandacht gekregen. Over films als Mannenharten wordt continue gepraat, terwijl ze eigenlijk  helemaal niet zo goed zijn en over films als deze wordt nauwelijks gesproken. Weinig bioscoopbezoekers in vergelijking met andere Nederlandse films. Zo jammer. Want het is een mooie film over twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Een mooi verhaal, prachtig gefilmd en er wordt bijzonder goed geacteerd.

The Physician
Wat was ik onder de indruk van deze film. Ik ben gek op films over vroeger en dan zit je met deze ruim 2,5 uur durende film wel goed. Een prachtig verhaal over de geschiedenis van de geneeskunde. Over Rob Cole die als klein jongetje zijn moeder ziet overlijden en dan nog niet kan voorzien dat het angstaanjagende besef van de naderende dood een geschenk is. Het brengt hem vanuit zijn 11e-eeuwse leven in Londen, via allerlei kleine dorpjes, uiteindelijk naar de medische school in Ispahan. Prachtig.

Verder zag ik in 2014 de volgende films, die ik ook heel mooi, gaaf, spannend, ontroerend of leuk vond: The Wolf of Wall Street, Süskind, Divergent en voor een uurtje hardop lachen; The other woman.

Zonde van je tijd is de film The Riot Club. Verschrikkelijk. Niet kijken. Hoog op mijn verlanglijstje? Boyhood. Wie heeft hem al gezien? Aanrader? Ik hoor graag al jullie tips!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *