HOTEL: Puro Atlantico La Palma

Afgelopen zomer bezocht ik samen met Lin op uitnodiging van Eliza was here het eiland La Palma. Ik heb expres twee blogposts ”bewaard” om nog even lekker te kunnen nagenieten. Vandaag neem ik jullie mee naar een geweldig fijn hotel en binnenkort komt er een grote post online met allemaal nieuwe foto’s en tips voor een vakantie naar La Palma. Enjoy! Onze La Palma trip begon met een uitdaging. Een hele hoge, steile heuvel die uitkwam bij ons hotel, of eigenlijk appartement. Laat deze heuvel, en het feit dat je halverwege denkt dat je auto het niet trekt, alsjeblieft geen reden zijn om Puto Atlantico niet te boeken. Maria en haar man (de eigenaren) zaten op ons te wachten, nadat we (veel) te laat aankwamen. He, ik vertelde toch eerder al dat we het eng vonden om harder dan 40 km per uur te rijden?

Nog nooit sliep ik een appartement met zoveel privacy en rust. Nog nooit hoorde ik zo weinig van de andere stelletjes (allemaal Nederlands en van onze leeftijd) en nog nooit voelde een plek na een dag al zo vertrouwd.

Puro Atlancico telt maar een handje vol appartementen. Wij verbleven in het meest nieuwe en luxe appartement, met uizicht op het zwembad. Een ruime woonkamer, een zeer schone keuken waarin werkelijk alles te vinden is (van blender tot aan broodrooster), bij aankomst fruit op een schaal, wijn in de koelkast, koffie, thee, olijfolie, peper en zout aanwezig. Een badkamer met een dubbele douche, een mooie, lichte slaapkamer en een hele ruime inloopkast. We waren instant happy.

Drie nachten genoten we van de stilte, de rust en het mooie uitzicht. We dronken wijntjes bij de zonsondergang, zwommen in het kleine maar mooie zwembad en zeiden dat we nog lang niet weg wilden.

Wat we nog meer heel fijn vonden:

  • Een privé terras met tafel om aan te eten en ligstoelen om op te zonnen. Uiteraard ontbreekt een luxe witte parasol ook niet
  • Een eigen barbecue
  • Ongeveer 10 minuten rijden van verschillende dorpjes
  • De meest gastvrije en behulpzame eigenaren
  • Mooie zonsondergangen
  • Een heerlijk bed
  • Nederlandse boeken en tijdschriften in de kast (iedereen laat wel iets achter geloof ik)
  • Snelle wifi, ook bij het zwembad
  • Rust en ontspanning
  • Had ik al gezegd dat je er helemaal tot rust komt?

Wij bezochten La Palma op uitnodiging van Eliza was here. (waarvoor veel dank!!!) Via hen kan je dit appartement boeken. Vooraf dachten we nog: oei, wat als het tegenvalt. Hoe gaan we dat doen? Wat gaan we dan schrijven? Ik denk dat uit bovenstaande tekst wel af te lezen is dat ik zonder enige twijfel Puro Atlantico aan mijn familie zou aanraden, vooral als je op zoek bent naar heel veel rust. Lin en ik hebben beide gezegd dat we er nog wel eens terug willen komen met onze lovers… wie weet…!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *