2014 – het nogal grote jaaroverzicht

Lang heb ik gedacht dat ik dit jaar geen jaaroverzicht zou maken. Blije, vrolijke, mooie jaaroverzichten gingen deze post is 2011, 2012, en 2013 voor. Dit jaar wilde ik me er niet aan wagen. Want zo blij was 2014 niet. Op mijn blog hebben jullie er weinig van meegekregen, maar er is in 2014 veel gebeurd. Ik heb dat niet echt gedeeld omdat ik nog steeds geloof in het idee achter mijn blog: vrolijk en positief. De geluiden die opgaan in de blogwereld over het laten zien van je echte leven doen me niks, want ik ben altijd heel eerlijk geweest over het feit dat wat jullie online van mij zien, mijn echte leven is, maar lang niet alles. Keep it positive is altijd mijn belangrijkste speerpunt geweest.

Dus dan maar geen jaaroverzicht. Dacht ik. Maar he, waar is dan het positivisme gebleven? Die vrolijkheid die ik zo belangrijk vind? Ik dacht er over na en kwam tot de conclusie dat ik mezelf en het jaar 2014 tekort doe als ik niet stil kan staan bij de mooie dingen uit 2014. Want ondanks het verdriet en de pijn, gebeurden er ook heus wel mooie dingen. En door dit jaaroverzicht te maken dwing ik mezelf daarbij stil te staan. Wat er dan allemaal gebeurde? Ik hoor het jullie denken. Ziekte, ongelukken en de dood kwamen dit jaar veel te vaak op mijn pad. Jonge mensen die niet dood horen te gaan. De mensen die het dichts bij jou staan ontzettend veel verdriet zien hebben. Zelf een onzekere tijd beleven over je gezondheid. Ik kan er nog wel even over doorgaan, maar het doet er niet toe wat er allemaal is gebeurd, het gaat er om dat er dingen gebeuren die veel impact op een leven hebben en die je verder vormen. Want weet je, na 2014 weet ik: ik kan alles aan. Ik ben niet bang. Ik weet dat er soms dingen gebeuren waar je als mens totaal, maar dan ook totaal geen invloed op kan uitoefenen. Ze gebeuren. En dan is het aan jou hoe je er mee omgaat.

Zo en nu door naar het positieve. Ik heb niet voor niks zoveel mooie foto’s gemaakt dit jaar. Ik heb ook genoten. Heel erg genoten. Ik was en ben gelukkig en blij.

2014 was het jaar:

* dat ik aftrapte in Oostenrijk. Samen met lieve Nina en haar vriend en mijn lover. Overdag in de sneeuw, ‘s avonds aan het bier. Menig potje Kolonisten van Catan is daar door mij gewonnen (of niet).
* waarin ik veel nieuwe mensen leerde kennen via mijn blog. Ook ging ik met Marieke naar het IBIS hotel in Zaandam voor een bloggersweekend.
* waarin ik deel 1 en deel 2 van het Amerika road trip verslag online zette. Nog steeds hoog in de top 5 van best gelezen blogposts.
* in de categorie goed gelezen: ”you time”
* waarin ik mijn haren liet afknippen
* waarin ik wederom voor een weekend naar Oostende ging. Wederom met vriendlief, Nina en haar vriend. Wederom te veel wijn en fijne lange strandwandelingen

* waarin we plannen maakten om te verhuizen naar een andere stad. En toen toch weer niet.
* waarin ik veel mooie films heb gezien. Een daarvan is Begin Again. Gaat dat zien.
* waarin er twee prachtige nieuwe nichtjes werden geboren.
* waarin we een weekend bij een vriend in Londen op bezoek gingen. Het was een HEERLIJK, fijn, gezellig weekend. Echt een topweekend. Zo’n weekend waar je nog heel lang op teert. Had ik al gezegd dat het een fijn weekend was?
* waarin ik 27 werd. Zeven-en-twintig. Oudjeeeeeee! Dit houdt dus in dat ik komend jaar 28 word en dan duurt het nog meer twee jaar tot de dirty 30. Gek wel. Leuk wel.
* waarin ik veel tijd met vrienden doorbracht. Thuis aan tafel, in restaurants en aan de Kralingse Plas. Love it.
* waarin ik met bestie Selinde voor de tweede keer naar een concert van Beyonce ging. God, wat is ze toch goed.

* waarin mijn paps 60 jaar werd en mijn broertje officieel arts. Hoezo mijlpalen.
* waarin ik (wederom met Nina, haar vriend en mijn BF) 1,5 week naar Italie ging. Het was heerlijk weer, we aten heerlijk, de omgeving was heerlijk en de wijn vooral ook heerlijk. Ik was voor het eerst in mijn leven in Rome en in Florence en weet nu al dat ik zeker nog een keer terug moet.
* waarin ik veel op pad ging met Lin. Zo bezochten we de opening van The Park en gingen we een week samen op persreis naar La Palma. Een fijne en zeer ontspannen vakantie. Op het incidentje met de auto op een hele smalle, steile, doodlopende weg na dan. Maar daar praten we niet meer over. Ik zag voor het eerst in mijn leven wilde dolfijnen en las eindelijk weer eens een boek.
* waarin ik voor de tweede keer bij ”In de keuken van Floris” ging eten. In 2015 komt zeker bezoek nummer drie!
* waarin ik menig avondje op het balkon van Nina doorbracht. Genietend van haar kookkunsten en gezelschap. Samen praten, lachen en dit jaar helaas ook een menige traan. Maar wat was het fijn.
* waarin mijn ouders een sloepje kochten en ik voor het eerst in jaren weer de Friese wateren heb kunnen bevaren. Nostalgie tot de max. Vroeger brachten we bijna alle weekenden op het water in Friesland door.

* waarin die ouders van mij ook nog eens 35 jaar getrouwd waren. Ze zijn al samen sinds ze 16 en 18 jaar zijn en lachen nog steeds om elkaars grapjes. We brachten met het gezin en aanhang een weekend in Zandvoort door. Strandwandelingen, eten, wijn en jawel, zelfs een uurtje op de bowlingbaan. Wat was het leuk. Hoogtepunt: de potjes ”who’s the man”. Mijn schoonzusje en ik blijken een gouden duo. Niemand die ons kan verslaan.
* waarin ik met the BF voor de tweede keer naar Bali ging. Wat hebben we genoten, maar wat is het een klere eind reizen. De trouwe lezer weet dat ik een hekel heb aan vliegtuigen en dat is voor een reisfanaat zoals ik nogal lastig. Bali maakte echter alles goed. Het eten, de mensen, de geweldige natuur en de mooie hotels. Het was een vakantie om nooit te vergeten. Hier kwamen we tot diepe gesprekken en werden toekomstplanningen uitgestippeld. Hier vonden we samen rust na een intens druk en pittig jaar. Ja, het was fijn.
* waarin voor het eerst in mijn leven naar North Sea Jazz ging. Nu wil ik ieder jaar.

 

* waarin ik op dinsdag bedacht dat ik wilde kerstshoppen in Den Haag. Gewoon in mijn eentje. Op mijn gemakje. Nou dat regelen we even. Op donderdag checkte ik na mijn werk in bij Suite Novotel. Was dat even een goede zet. Heerlijk geshopt, daarna in de lobby (die voelt als een huiskamer) mijn zelf afgehaalde salade gegeten (dat mag en moedigen ze alleen maar aan). Gekletst met een oude bekende die er ook logeerde en toen in bad tv gekeken en genoten van de nogal grote suite. Vriendlief kwam midden in de nacht na een kerstfeest ook nog naast me gekropen en ‘s ochtends ontbeten we samen in onze suite (dat klinkt nogal luxe en ruim, maar dat is het ook kan ik je vertellen) en daarna gingen allebei naar ons werk in Den Haag. Ja, dit gaan we zeker vaker doen. Want zo’n suite voor de prijs van een normale hotelkamer voelt als een koopje en zo’n ”uitje” midden in een werkweek bevalt me wel.

* waarin Nina een baan kreeg aan de andere kant van het land. Het ging allemaal heel snel en ondertussen woont ze niet meer in Rotterdam. Ik moet er heel erg aan wennen. Maar haar nieuwe huis is geweldig en we whatsappen/bellen nog steeds bijna iedere dag. Het komt wel goed.
* waarin ik verslaafd raakte aan instagram
* waarin mijn Iphone er opeens mee stopte en ik AL mijn foto’s kwijt raakte. Daarom ook weinig instagram/mobiele foto’s in dit jaaroverzicht
* waarin ik een nieuwe functie kreeg
* waarin ik voor de nieuwe blog site van HEMA ging schrijven. Wie had dat ooit gedacht. Ik ben altijd al gek geweest op de HEMA en nu mag ik gewoon voor ze schrijven.
* waarin Rotterdam zo aan het einde van het jaar nog even door een laag witte sneeuw werd bedekt en ik daar heel erg blij van werd.

2014, het jaar van ”count your blessings”. Het jaar van ontzettend veel mooie en bijzondere reisjes. Het jaar van vrienden en familie. Dit jaaroverzicht laat me zien dat het ook echt wel een heel mooi en bijzonder jaar was. Ik ga met een dikke glimlach 2015 in. Jullie hopelijk ook. Afgelopen jaar werd ik telkens weer blij van jullie lieve en mooie reacties. Had ik weken niets geschreven, kwam er een blogje online en hoppa daar waren jullie weer. Alsof jullie nooit weg waren geweest, telkens weer. Heel erg bedankt daarvoor. Hopelijk blijft dit in 2015 ook zo. Jullie voelen als vriendinnen en ik word blij van jullie. Voel je vrij om bij de reacties te schijven hoe 2014 voor jou was. Ik lees het heel graag.

Proost op 2015 mensen. Op een mooi en fijn jaar!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *