Rotterdam, zo gek ben ik op je.

Hoe gek ik op Rotterdam ben? HEEEEEEL erg gek. Rotterdam leeft, bruist, maakt een enorme ontwikkeling door. Rotterdam verrast me telkens weer opnieuw. Met een nieuw gebouw, een nieuw restaurant of een gave nieuwe winkel. Ik ontdek elke week weer een gezellige straat die ik nog niet kende en heb kriebels in mijn buik als ik mensen voor het eerst de Markthal kan laten zien.

Trots ben ik. Trots op deze stad. Trots op de hardwerkende mensen. Op de studenten, die echt wel van een feestje houden, maar als geen ander weten hoe belangrijk die studiepunten zijn. Trots op de buurten die zich ontwikkelen. Trots op die jonge stellen die gewoon lekker een appartement kopen in de achterstandswijken omdat ze geloven in onze stad en in de vooruitgang. Trots op al die mensen uit de bouw, die ons telkens weer verrassen met de gaafste nieuwe creaties. Trots op mijn vrienden die zien en voelen hoe fijn Rotterdam is en daarom helemaal niet de druk voelen om de stad te verruilen voor die andere grote stad. Trots op oud en nieuw door elkaar. En dat dit gewoon heel goed samengaat.

Trots op al die gave bedrijven. Op onze skyline. Trots op dat we Manhattan aan de Maas worden genoemd. Jammer vind ik de vooroordelen. Een koude, ongezellige grote stad. NIET waar. Daarom ben ik blij dat ik steeds vaker een toerist de weg mag wijzen. Dat mensen beginnen te zien hoe gaaf deze stad is. Dat we niet onderdoen voor veel andere grote wereldsteden. Dat we ook meetellen en reuze gezellig zijn. Maar vooral dat we ons niet gek laten maken. Niet lullen maar poetsen. Zo gaat dat in Rotterdam.

Ik ben benieuwd of jullie Rotterdam al hebben ”ontdekt” en wat jullie van de stad vinden. En beloof me dat je de volgende keer niet alleen in de koopgoot blijft hangen als je Rotterdam bezoekt 😉


Even voor de duidelijkheid: deze post is NIET gesponsord door Heineken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *