TRAVEL: reisverslag – Uluwatu Bali hotspots

Het heeft even geduurd, maar dan is hier toch eindelijk de eerste Bali post. Het is alweer meer dan een maand geleden dat we terug kwamen, maar ik denk nog bijna dagelijks aan deze heerlijke vakantie. Een van de hoogtepunten van onze trip was toch zeker ons verblijf in Uluwatu. Ulu wattes? Juist, een plek waar ik nog nooit van had gehoord, maar waar ik op stuitte door te lezen over Dreamland Beach. Ik heb uren aan deze blogpost gewerkt en zit weer helemaal in het Bali gevoel. Dus niet 10 verschillende posts met in elk een gave hotspot, maar alles overzichtelijk bij elkaar, samen met een HELEBOEL foto’s. Hope you will enjoy it!!

Bali is een prachtig eiland dat veel te bieden heeft, maar als je zoals wij ook op veel onontdekte plekken in Azië bent geweest, kan Bali misschien iets minder avontuurlijk aanvoelen. Het eiland is een heel goed begin als je Azië wil gaan ontdekken. Je zit niet direct in een enorme cultuurshock, ook al ben je nog nooit in Azië geweest. Het was dan ook vanwege die reden dat wij 7 jaar geleden tijdens onze eerste Azië-ervaring voor Bali kozen.

Dit jaar kozen we voor Bali omdat we er zulke mooie herinneringen aan hadden en ook omdat we zin hadden om weer in Azië te zijn, maar dan wel met een mooi hotel en niet te veel ”gedoe”. En terwijl ik dit typ voel ik me een oude muts. Maar hé, ik heb maar 1x paar jaar echt vakantie en de tijd van de backpack en cheap ass hostels ligt gewoon een beetje achter me. Dit was dus de eerste vakantie naar Azië met een koffer (oh, god, burgerlijk) en met vooraf geboekte hotels (nooit gedacht dat ooit te gaan doen).

Maar zoals ik hierboven als zei, het voelde daarom voor ons wat minder avontuurlijk. En daar wilde ik iets aan doen. Dus ik las eindeloos op internet en in boekjes naar een plekje waar we konden doen wat we zo leuk vinden: een scooter huren en dagen rond crossen op zoek naar tempels, geheime stranden en (voor toeristen) onontdekte plekken en dorpjes. We kozen voor Uluwatu. Geen idee wat we moesten verwachten en of het echt zo leuk zou zijn als we hadden gehoopt. Nou, dat wat het kan ik je vertellen.

Uluwatu is een plaats/gebied helemaal onder in Bali. Het is een bekende plek voor surfers vanwege de prachtige stranden met goede surfomstandigheden. Je hebt hier een auto of scooter nodig om je te verplaatsen, aangezien alles redelijk ver uit elkaar ligt. Of nouja, niet op loopafstand van elkaar. Je moet hier echt op zoek en kan dan kiezen uit onontdekte gebieden (we reden met de scooter soms uren zonder een toerist tegen te komen) en de drukke gebieden vol toeristen. Met name de populaire strandtenten brachten ons weer terug in het toeristische gevoel, maar dan wel in een heel leuk en relaxt toeristisch gevoel.

Slapen in Uluwatu en omgeving
Slapen doe je hier of heel erg goedkoop, of duur. Er zijn veel goedkope hostels waar je tussen de surfers zit (super leuk!) en ontelbaar veel luxe villa’s met zeezicht die je voor een paar dagen of een week kunt huren. We hadden de mazzel dat ik tijdens onze zoektocht naar een accommodatie op een net geopend hotel/guesthouse stuitte. Een hotel met een surf vibe, maar dan wel met een mooi zwembad en een goed bed. We hebben onze reis om dit hotel heen geboekt, omdat er nog maar drie nachten beschikbaar waren in de periode dat wij Bali bezochten. Ik heb die drie dagen vastgelegd en de rest van de reis een beetje aangepast. Wat een goede zet was dit. De eigenaren komen uit Portugal en zijn zelf ook fanatieke surfers. Ze wonen met hun kindjes achter het hotel. Slapen doe je in een spierwitte kamer (met openlucht badkamer!) en ontbijten doe je met alle gasten aan een lange tafel bij het zwembad. Dit hotel staat ook op Airbnb, dus je kan je voorstellen dat de insteek heel persoonlijk is. We kletsten veel met de eigenaar en kregen van hem veel goede tips en leerden in het hotel twee stellen kennen met wie we veel optrokken. Met hen ontdekten we de beste stranden en de leukste feestjes. Big like voor het ontmoeten van nieuwe mensen op vakantie. Klik hier voor de website van Sal. Wij betaalden 70 euro per nacht voor een kamer (hoogseizoen).

Eten, drinken & party!
Finn’s Beach Club
Om nog even in beach sfeer te blijven. Finn’s (niet te verwarren met de hieronder genoemde Single Finn) Beach Club is een exclusief strand met beach club waar je alleen met een lift kan komen. Je kan hier de hele dag relaxen op een loungebed en je moet verplicht voor een bepaald bedrag eten en drinken (zie website). Kom vroeg, want is het hoogseizoen is het tegen de middag ”vol” en laten ze geen nieuwe mensen meer toe om het exclusief te houden.

Single Finn
Hier moet je op zondag naartoe! Alhoewel het op andere dagen ook een heerlijke plek is om te vertoeven, is het op zondag party time! Mensen komen van ver om hier op zondag te feesten. De gezelligheid start al eind van de middag, dus je hoeft niet perse een die hard party animal te zijn om het feestgevoel mee te krijgen. De meeste mensen schuiven net voor de prachtige zonsondergang aan. Vanuit Single Finn (dat op een rots ligt en zich op verschillende niveau’s begeeft) zie je de geweldige zee vol met surfers en de nog mooiere zonsondergang. Een mojito, DJ’s en vuurwerk erbij en je hebt een geweldige avond.

Rock Bar
De rock bar ligt, hoe kan het ook anders, op een rots en is onderdeel van het peperdure AYANA resort. Hie ga je naartoe voor het uitzicht en de beleving. Let op: het is prijzig en je moet je netjes kleden om te worden toegelaten. Maar dat uitzicht….. Zucht….

El Kabron
Een goed alternatief voor de Rock Bar is El Kabron (foto’s hierboven). Meer toegankelijk en alhoewel nog steeds aan de prijs (westerse prijzen voor eten en cocktails) goed te doen voor een middag of een avondje. El Kabron heeft een zwembad met het meest geweldige uitzicht en je kunt hier overdag gebruik van maken als je er ook drankjes bestelt en wat eet. Aan het eind van de dag kan je er naartoe voor een cocktail en een sunset view. Wij bestelden ook wat hapjes en aten uiteindelijk ook nog in het restaurantgedeelte. We maakten er echt een middag/avond uit van, want ja, als je er dan toch bent kan je het maar beter goed doen toch 😉

Stranden
Balangan Beach
Een strand met heerlijk wit zand en een heleboel zeer goedkope strandtentjes om te eten en te drinken. Je kan hier ook goed surflessen volgen, aangezien het stikt van de surfschooltjes en het water hier minder gevaarlijk is dan bij de andere surfstranden. Dit strand was bij ons favoriet, omdat het niet zo ontzettend druk was. Heerlijk!

Dreamland Beach (bovenstaande foto)
Ontzettend toeristisch (maar echt hè!?), maar met recht de meest blauwe zee met het meest witte strand dat ik ooit heb gezien. Alleen daarom al de moeite waard om even op je scootertje heen te rijden. Lin is er ook geweest en schreef er een blogpost over.

Padang Padang Beach
Ik ben niet echt OP dit strand geweest omdat ik het te druk vond. Vanaf de weg kan je dit mooie strandje zien liggen, dus ik kan me voorstellen dat je er op je eerste dag naartoe gaat omdat je nog aan het uitvinden bent hoe je in hemelsnaam bij al die moeilijk te vinden strandjes moet komen (google maps + route inladen in je hotel als je nog wifi hebt!). Wij kwamen er midden op de dag langs en het was zo bizar druk dat we besloten verder te rijden. Een tip is dus om lekker vroeg te gaan.

Bingin Beach
Het was even een zoektocht, maar oh boy, wat was dat het waard! Bij dit strand kwamen we (op loopafstand van Sal) via een heeeeeeel smal gangetje achter een huis, trappen en nog meer trappen en daarna liepen we dwars door een surfers guesthouse. Nog meer trappen, maar we zagen al wat er beneden op ons lag te wachten. Een klein maar mooi strand vol surfers. Hier kan je ‘s avonds op plastic stoeltjes de meest verse vis van de bbq eten voor een spotprijs. Een van de leukste avonden was dan ook op Bingin Beach.

Zoals je leest/ziet is er veel te doen in de omgeving van Uluwatu. Ik zou een verblijf in dit gebied van Bali dan ook heeeeel erg aanraden. Natuurlijk kan je ook met een auto of chauffeur dit gedeelte van Bali een dag verkennen, maar de echte vibe voel je pas als je je er echt een paar dagen in onderdompelt. Als ik ooit terug ga naar Bali dan ga ik gewoon alle dagen naar dit gebied. Geen twijfel over mogelijk.

Heb je zelf nog tips over Uluwatu? Laat ze dan vooral voor je medelezers achter in een comment! Hope you liked my Uluwatu blogpost, tot snel lieve lezers!

Meer posts over Bali vind je hier.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *