FOOD TIP: je Basilicumplantje maanden in leven houden

Jolien, ga je hier nou echt een aparte blogpost aan besteden? Ja. Damn right I will. Want deze tip is te goed om niet met jullie te delen. Voor wie hem nog niet kende: je gaat me dankbaar zijn.

 photo IMG_8129_zps179d096c.jpg

Vorig jaar stond ik bij mijn broertje in de keuken te staren naar zijn perfecte basilicumplantje. Hoe de fuck houd jij dat ding zo mooi? 

Heel simpel volgens hem. Geen water geven bij het plantje zelf/in het zand, maar het plantje (inclusief zwart bakje waarin je hem meestal koopt) in een kommetje zetten en elke dag wat water in dat kommetje gieten.

Eenmaal thuis keek ik naar mijn meer dood dan levende plantje in de vensterbank. No way dat ik die weer tot leven zou krijgen. Toch maar geprobeerd. En warempel, de volgende dag was ie weer springlevend. Blaadjes groen en rechtop. Hij stond te shinen als rockster.

Vervolgens al mijn vriendinnen zo’n beetje opgelegd deze tip ook uit te voeren. Resultaat? In heel Rotterdam staan mooie, blije, volle, groene basilicumplantjes. Thanks broertje.

One thought on “FOOD TIP: je Basilicumplantje maanden in leven houden

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *