NEW YORK CITY TIPS: eten, drinken, shoppen & uitgaan.

Ik hoef denk ik niemand te vertellen hoe geweldig New York City is. Iedereen die er komt raakt op slag verliefd en velen hebben een bezoek aan deze stad op de bucket-list staan. Maar na een middagje googlen kom je toch vaak uit op dezelfde, bekende tips. In dit artikel geeft bestie Selinde (die een tijdje in NYC woonde) een heleboel tips op het gebied van eten, drinken, shoppen, things to do en uitgaan. Ik gok dat je na deze blogpost zin hebt om tickets naar New York te boeken 😉 Enjoy!

Eten
– The Spotted Pig staat bekend om z’n relaxde sfeer en geweldige gegrilde hamburger (met roquefort). Ga heel laat òf heel vroeg eten in dit gezellige tentje want anders moet je meer dan een uur wachten.

– In de Chelsea Market kun je wel een hele middag ronddwalen. Je vindt er vintage kledingwinkels, kunstenaars die hun werk willen verkopen maar ook verschillende restaurantjes en een gigantische vismarkt.

– Bij The Lobster Place kun je een hele kreeft bestellen (22 dollar), die je vervolgens van een plastic bordje oppeuzelt. Fast food lobster? Dat is wel een heel vreemde ervaring!

chelseamarket

 chelseamarketthelobsterplace

– Ga naar Blue Ribbon Sushi als je GEWELDIGE sushi wilt eten. Punt.

– Ga brunchen bij Balthazar: een chique (oke, en dure) Franse Bistro in hartje Soho.

– Liever een snelle snack? Ga dan langs Dean & Deluca (Soho), een specialiteiten ‘foody’ winkel waar je je ogen uit kijkt: van vers gebakken broden en exotische groeten tot vers gemaakte sushi to-go.

Nachtleven
– In het Meatpacking disctrict vind je verschillende clubs. Voor ‘a cocktail with a view’ ga je naar Le Bain in the Standard hotel en PHD. Ga naar Avenue of 1 Oak als je van een dansje houdt. De rooftop bar 230 fifth avenue heeft misschien wel het mooiste uitzicht. Ga na zonsondergang.

– Wil je echter wel (geweldige) cocktails drinken maar niet in een opgeprikte club? Dan heb ik een verborgen schat voor je: in Little Branch vind je een highly skilled barman en live jazzy muziek. Let op, de bijna onzichtbare voordeur is lastig te vinden maar de aanhouder wint!

Doen
– De High Line begint steeds bekender te worden: deze oude treinrails is omgetoverd tot een park en loopt van de West Village tot in het Meatpacking district. Maak hier een wandeling op een zonnige dag om de stad vanuit een nieuw perspectief te zien.

highlinepark

– Williamsburg in Brooklyn is het relaxde, alternatieve zusje van Manhattan. Het kloppende hart is Bedford Avenue. Wil je street art en graffiti zien? Ga dan naar de kruising van Hope and Keap street.

brooklynwilliamsburg

brooklynwilliamsburg

– Wil je een leuke avondactiviteit waar je niet tussen de toeristen zit? Ga dan naar een dans of muziekvoorstelling in Juilliard (het meest prestigieuze conservatorium in de wereld). Ik nam hier per ongeluk een verkeerde afslag en belandde tussen de klaslokalen waar studenten enthousiast aan het oefenen waren. Hoe gaaf! Een kaartje kost tussen de $10 en $20.

– In het Lincoln Center worden balletvoorstellingen gehouden. Als je student bent kun je al voor 15$ aan een kaartje komen voor bijvoorbeeld de Notenkraker of a Midsummer nights dream. Met een beetje geluk zit je ook nog front row. Voor stand-up comedy ga je naar de Comedy Cellar, ga naar de amateur night in the Apollo (waar o.a. Michael Jackson zijn carrière begon) en wil je een sportwedstrijd bijwonen, boek dan ruim van te voren een kaartje voor de Yankees of de New York Knicks.

– Tip, ga naar het Rockefeller Center observation dek tijdens zonsondergang!

– In 2015 wordt het World Trade Center Observation dek geopend. Dit gloednieuwe gebouw is nog vele meters hoger dan het Empire State building en het uitzicht gaat geweldig zijn.

– Ga je shoppen maar wil je naast de Forever21 en Victoria’s Secret iets nieuws leren kennen? Anthropologie is een kledingwinkel waar de heerlijke geuren, kleuren en stoffen je zintuigen prikkelen. Naast kleding verkopen ze ook allerlei home-artikelen. Helaas zijn ze wel wat prijzig.

Jaaaaa, fijne tips het mensen?! Die Selinde kan je wel om een boodschap sturen. Eerder schreef ze al het veel gelezen artikel over Miami. Alle foto’s zijn tevens door haar gemaakt. Hopelijk gaat ze snel weer op reis 😉

Heb je zelf nog tips? Deel ze dan hieronder in een comment (graaaaag!!).

One thought on “NEW YORK CITY TIPS: eten, drinken, shoppen & uitgaan.

  1. Leuk artikel over the Big Apple! Ik ben zelf ook al een paar keer in New York geweest, maar altijd leuk om te zien dat er nog genoeg te ontdekken valt de volgende keer!
    Groetjes,
    Saskia

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *