HOTSPOT: Admiraliteit Bar & Kitchen

Afgelopen dinsdag ging ik met vriendin Selinde (die de New York post heeft gemaakt die morgen online komt!) naar Admiraliteit. Ook Marieke was van de partij, leuk! Het was een hele gezellige en vooral ook informatieve avond, want ik heb ontzettend veel over cocktails geleerd en natuurlijk ook (te) veel geproefd. Een favoriet? Die heb ik niet. Ik blijf altijd maar een Mojito bestellen, gewoon omdat ik die zo lekker vind. Maar na die avond werd maar weer eens bevestigd dat ik een waar drankorgel ben, want ik vind werkelijk elke cocktail lekker.

Yes, yes, yes, Kralingen is weer een nieuwe hotspot rijker. Toen ik de uitnodiging voor de persopening van Admiraliteit kreeg twijfelde ik geen moment. Als Rotterdammer moest ik hier natuurlijk naartoe. Een mooi initiatief in Kralingen wil ik graag supporten.

En wat ben ik blij. Blij dat er steeds meer van dit soort leuke restaurants en barretjes in Kralingen komen. Blij omdat steeds meer mensen zien hoe mooi en gezellig Kralingen is. Blij omdat ik zie hoe Rotterdamse ondernemers telkens weer zulke mooie nieuwe concepten neerzetten. Nu moet ik er wel een kleine kanttekening bij maken, want ik weet niet helemaal zeker of Admiraliteit officieel nog ik Kralingen ligt, maar het heeft in ieder geval een hele gunstige ligging, vlakbij station Blaak (centrum) en aan de rand van mijn favo buurt, jawel, Kralingen.

In de wand achter de bar staan een bijna ontelbaar aantal flessen drank. Nog nooit zag ik buiten een whiskywinkel zoveel flessen whisky en bij het bestellen van een GT kan je niet alleen kiezen uit heel veel verschillende Gins, maar ook uit ongeveer zes verschillende soorten tonics. Ook leuk om te bestellen is de West Indian Tea Punch, een cocktail met lychee en wodka als basis die wordt geserveerd in koperen ketel en wordt gedronken in een soort theekopjes. Van De Zombie worden maar 20 stuks per avond geserveerd, met een maximum van 2 per klant. Je wil natuurlijk geen zombie worden 😉

Op de kaart staat maar een echt hoofdgerecht, de rest van de gerechten komen in kleinere porties, zodat je meerdere gerechtjes kan bestellen en met elkaar kan delen. We hebben een aantal gerechten geproefd en vonden het allemaal even lekker. De hamburgertjes waren super mals, de tonijn kakelvers en de duck springrolls goed gevuld.

En het interieur? New York meets Rotterdam. Super gaaf. Al sinds 1854 zit er een cafe in de pand, het schijnt zelfs dat Michiel de Ruyter er een pint heeft gedronken. Ik wist nog een beetje hoe het er eerst uit heeft gezien, maar vooral van buiten. Het was jarenlang een bruine kroeg met stamgasten. De jonge eigenaar heeft me foto’s laten zien van voor de verbouwing, bizar wat een verschil. Een mooie vloer, een stalen plafond gemaakt van mallen van originele New Yorkse plafonds, een gezellige bar, lampen van Nederlands design en zwart-wit foto’s achter de bar die het New Yorkse gevoel versterken. Dat is was je nu ziet.

Admiraliteit heeft een fijne sfeer met ontzettend vriendelijk personeel. En dat mag zeker worden gezegd, want hier ontbreekt het in veel hippe tenten nogal eens aan. Ja, zoals je merkt viel deze nieuwe hotspot erg bij mij in de smaak, ik gok dat ze mij hier nog vaak zullen zien. Sterker nog, Marieke en ik vonden het zo leuk dat onze volgende date in Admiraliteit staat gepland. Maandag gaan wij lekker genieten van de Martini Monday (alle Martini cocktails 5,-) op het terras!

Admiraliteit Bar & Kitchen
Admiraliteitsstraat 17b
Rotterdam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *