TRAVEL: La Palma #3 & Friesland Diary

Nummer drie van de La Palma dagboeken en ik plak er gelijk een overzicht van  laatste dagen van de week achteraan. Daarna is het weer even klaar met de dagboeken die voorzien zijn van veel tekst (normaal eigenlijk voornamelijk foto’s), want ik heb mijn dosis privéleven online zetten nu wel weer even gehad 😉 Er staat onder andere een hele handige post over New York klaar en in ben bezig met nog wat andere leuke en informatieve artikelen.

Vrijdag zijn we thuisgekomen. Ik geniet na. Denk terug aan een hele fijne en mooie vakantie. Aan een eiland waar ik zeker nog een keer naar terug wil, terwijl ik dat van te voren nooit had gedacht. La Palma heeft een beetje mijn hart gestolen.

Dag zes begint rustig. Met een lekker ontbijtje en een mooi uitzicht over het dorpje Los Lanos. Aan het begin van de middag rijden we naar Tazacorte, een dorpje tien minuten verderop. Aan het begin van de vakantie hebben we heeeeeeerlijk geluncht bij een visrestaurant in de haven van Tazacorte en daar willen we nu weer naartoe. We zitten lang aan tafel, genieten van de verse vis, de wijn, het uitzicht op zee en we hebben fijne gesprekken.

Na de lunch zoeken we een barretje met wifi om de live stream van de NOS te volgen. In Nederland is het dag van Nationale Rouw en wij zijn er de hele dag (of eigenlijk de hele vakantie) erg mee bezig. Zowel vriendinnen als ikzelf kenden mensen die in het vliegtuig zaten en eigenlijk hebben we de hele vakantie zo’n rotgevoel in onze buik. Whatsapp en telefoon staan niet stil, want het voelt gek om in een ander land op vakantie te zijn (met beperkte toegang tot internet en het nieuws) terwijl er in Nederland en in de wereld zoveel gebeurt. Het is ook zo moeilijk te bevatten allemaal. We zitten met een brok in onze keel de live stream te volgen en als die er op een gegeven moment mee stopt besluiten we nog even langs de branding op het strand te wandelen. Daarna stappen we in de auto en is de dag alweer bijna voorbij.

Dag zeven, de laatste dag breekt aan. We slapen uit, ontbijten en gaan daarna lekker naar het strand. Aan het einde van de dag pakken we onze tas in. Helaas, helaas, de mooie vakantie is alweer voorbij. Eliza was here heeft er twee fans bij en La Palma kan rekenen op mijn terugkomst.

Met Lin op vakantie zijn was gezellig en ontspannend. Waren we voorag nog bang dat een week samen in een bed en een week alles samen doen misschien wel eens negatief op onze vrij nieuwe vriendschap zou kunnen uitwerken  (dit hebben we eerlijk naar elkaar uitgesproken, dat was al heel goed denk ik), nu zijn we erachter gekomen dat het juist het tegenovergestelde is. We zijn goed op elkaar ingespeeld. Rollen met ons karretje langs de schappen van de supermarkt en hoeven nauwelijks iets te overleggen. Wat zij lekker vindt, vind ik lekker en wat zij vies vindt, vind ik ook niet te pruimen. Aan het zwembad smeren we stokbroodjes met knoflookboter voor elkaar en als ik denk dat ik zin heb in wijn zegt zij ‘’ik vind dat we wel een wijntje hebben verdiend’’. Vrouw naar mijn hart.

Vrijdag vliegen we naar huis. Alles verloopt soepel. Op Schiphol stappen we in de Fyra en om 16:30 nemen we afscheid van elkaar op Rotterdam Centraal. Zij lekker naar G., ik lekker naar S. Ik kom thuis, spring onder de douche en om 20:15 zit ik samen met mijn vriend en broertje in de auto richting Friesland voor een weekendje met mijn ouders.

 photo IMG_7944_zps420c47a2.jpg

 photo IMG_7942_zps752e33a8.jpg

 photo IMG_7940_zpsc421bd47.jpg

Het weekend is een heerlijke afsluiting van een hele fijne week. We varen, zwemmen, lopen door kleine Friese dorpjes en ’s avonds duik ik mijn tentje in. En het fijnste van allemaal… het vooruitzicht van nog vier weken vrij zijn.

Hoe gaat het met jullie? Al vakantie?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *