TRAVEL: La Palma Diary

Hallooooo vanaf La Palma! Ondertussen is de vierde dag alweer aangebroken. Vandaag gaan we naar een ander appartement, een kwartiertje verderop. Het is hier heerlijk. De dagen vliegen voorbij, maar toch ook weer niet. We genieten namelijk ontzettend van alle leuke en fijne momenten.

De eerste dag stond in het teken van de aankomst, de huurauto ophalen, een supermarkt zoeken om boodschappen te doen, het appartement zoeken (en dat allemaal zonder TomTom) en van het zonnetje genieten. Lin heeft dag 1 en dag 2 uitbreid beschreven in de plogs op haar site, dus neem vooral ook een kijkje op haar blog. Het appartement is werkelijk prachtig, maar daarover later meer. Uiteraard zijn wij ook heel erg bezig met het verschrikkelijke nieuws over het vliegtuig. Ik kom een kop van het NRC tegen ”Iedereen kent wel iemand”. Helaas zo waar.

Op de tweede dag hebben we het eiland verkend. De attente en gezellige Adrian (eigenaar van een bureau die alles voor Eliza hier ter plaatse regelt) reed ons het eiland rond. We bezochten o.a. de hoogste plek op het eiland en hebben zoals het in Spanje gaat meer dan twee uur aan tafel gezeten voor een uitgebreide lunch met de nodige wijn. Een heerlijke dag die we ”thuis” afsloten met een kaasplankje en een geweldige zonsondergang.

Dag drie was lui. Ik kan er niet meer van maken. We hebben uitgeslapen, Lin ging een rondje hardlopen, we ontbeten, kletsten over de vorige dag (wat zijn we onder de indruk van dit prachtige eiland!!) en begonnen allebei in een spannend boek. Gesprekken over ons leven en de toekomst kwamen op gang. We lazen weer wat bladzijden in onze boeken, namen een slok wijn, kletsten weer even verder, lazen nog een stukje en dronken nog meer wijn. Krijg je zo een beeld van ons? Al liggend op de ligbedden bij het zwembed? Ik wilde bijna achterwege laten dat het de hele dag bewolkt was, maar he, dat was niet eerlijk geweest 😉 Het was een heerlijke, ontspannen dag, die werd afgesloten met een door Lin gemaakt pasta en, je raadt het al, een nieuwe fles wijn.


Jaaaa… het is echt prachtig. Echt. Maar jullie snappen ook waarom wij op dit eiland gemiddeld zo’n 40 km per uur rijden 😉

 photo IMG_7655_zps17541bee.jpg
Niet goed te zien op deze foto, maar het zand op La Palma is zwart. Het ziet er bijzonder uit en is ook veel warmer dan het zand dat we gewend zijn.

 photo IMG_7660_zps29e62fb4.jpg
De huizen doen ons aan de Antillen denken. Ze hebben allemaal vrolijke kleurtjes.

 photo IMG_0412_zpsc6855f36.jpg

 photo IMG_7599_zps491f94c5.jpg
Overal de meest fantastische uitzichten. Dit was nog lang niet het hoogste punt, moet je nagaan.

 photo IMG_7672_zpse44fb686.jpg
Een van de vele zelfgemaakte lunches/borrelplankjes/ik-heb-zin-in-eten-plankjes. We houden ons niet bezig met de tijd maar gewoon met waar we zin in hebben.

 photo IMG_7573_zpsb109432f.jpg
Lin in het heerlijke zwembad. Als ik er naast lig zijn we net Duo Penotti. Wacht maar tot ik straks ook op Bali ben geweest 😛

Bij jullie is het waarschijnlijk nog warmer, we hoorden dat er tropische temperaturen zijn aangetikt? Hopelijk genieten jullie net zo van het lekkere weer als wij doen. Tot snel!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *