HOTSPOT: The Park Rotterdam

Zo’n moment waarop ik me weer besef hoe trots ik ben op Rotterdam. Op alle inspirerende en hardwerkende mensen, op de mooie gebouwen en de heerlijke restaurants. Zo’n moment had ik afgelopen week tijdens een lunch in The Park.

Op 30 juni wordt het vernieuwde restaurant The Park in het Bilderberg Parkhotel geopend. Ik mocht samen met Lin  en andere bloggers, journalisten en Rotterdammers alvast komen kijken en proeven. Ja, hoe kan je daar als Rotterdammer nou nee tegen zeggen?

In het hart van Rotterdam, bij Eendrachtsplein, staat het Bilderberg Parkhotel. Tijdens een lunch werden we enorm in de watten gelegd en werd ons alles verteld over de grote verbouwing  die het restaurant van het hotel heeft ondergaan. De laatste fase van de verbouwing zal eind september worden afgerond, met een geweldig terras en bijzondere stadstuin aan de achterkant van het hotel. Ik zie mezelf daar volgend zomer wel zitten.

Tijdens een uitgebreide rondleiding door General Manager Janneke, die het stokje overigens na deze week overgeeft aan Erik de Wit, kon ik mijn (interieur)geluk niet op. Prachtige lichte ruimtes, met veel hout en glas en blauwe kleuraccenten. Ik werd verliefd op de lampen en het feit dat antiek en modern heel knap zijn gecombineerd.

En toen mochten we aan tafel… zucht.. Wat ben ik toch gek op goed eten. En wat is het toch mooi dat chef Erik van Loo (die onze Rotterdamse trots Parkheuvel twee Michelinsterren bezorgde) zich heeft verbonden aan The Park. Eten van goede kwaliteit en naar de smaak van een sterren chef, maar toegankelijker en (laten we eerlijk zijn) veel betaalbaarder dan Parkheuvel. Erik van Loo samen met chef-kok Edward de Ridder:

‘’Smaak is herinnering. Zonder herinneringen hebben mensen geen smaak meer. Dat maakt smaak persoonlijk. Wat wij serveren ziet er vrij simpel uit, maar de intensiteit van de smaak is alles bepalend voor een gerecht. Bij ons komt op de eerste plaats de kwaliteit van een product. Op de tweede plaats de smaak van een gerecht en daarna komt pas de presentatie.’’

Dat de presentatie op de derde plaats komt vond ik niet merkbaar. Alle gerechten werden op prachtige borden geserveerd en het eten zag er allemaal even mooi uit. We aten onder andere oesters op verschillende manieren bereid, Rouleau van kalf en tonijn met gemarineerde tonijn en tonijncrème, zachtgegaarde heilbot met courgette, artisjok en antiboise, citroentaart en een rode fruitsoep met cassissorbet. Ja, dat is een hele mond vol. En een buik vol 😉

Dat het restaurant in een hotel zit zorgt er wellicht voor dat je niet zo makkelijk naar binnenstapt, maar ik vind het een gouden zet. Door de mooie uitstraling en goede prijs-kwaliteitverhouding zullen ze veel hotelgasten ook naar hun restaurant trekken. Gewone gasten zullen ook komen, daar twijfel ik niet aan. De locatie is te goed en het eten te lekker om als restaurant links te laten liggen. Ik kom in ieder geval snel terug, want ik heb in tijden niet zo lekker en ontspannen gegeten. Het restaurant heeft een fijne sfeer, ik had Lin tegenover me en aardige mensen om me heen en toen ik de deur uitliep had ik nog steeds dat blije ‘’Rotterdamse gevoel’’.

Trots op mijn stad!

The Park
Bilderberg Parkhotel

Westersingel 70
Rotterdam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *