In de keuken bij Nina: gevulde courgettebloemen

We zijn weer in de keuken bij Nina. Deze keer niet in Nederland, maar in Italië! Bella Italia!

Courgettewattes? Juist, courgettebloemen. Iets dat ik al vaker in Italiaanse restaurants had gegeten en nu een keer zelf met hulp van Nina kon maken. Waar je ze in Nederland namelijk moeilijk kunt krijgen (wel bij bv. Hanos of op bestelling bij de groenteboer), zijn ze in Italië gewoon in de supermarkt te koop.

Hoe je ze maakt? Meng ricotta met fijngesneden ansjovis, citroenschil en basilicum, vul voorzichtig de bloemen met dit mengsel en besprenkel met olijfolie. Daarna 10 minuutjes in de oven op gewone stand en nog 5 minuutjes op de grilstand. Je krijgt zo een knapperige bloem, met een heerlijke vulling. Ik heb er een nieuw favo gerecht bij 😀

Eet smakelijk!
en Nina!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *