TRAVEL: verborgen Gozo

Weer een nieuwe bestemming toegevoegd aan mijn wensenlijstje. Ooit van Gozo gehoord? Ik tot voor kort niet…

Wist je dat Malta eigenlijk uit drie verschillende eilanden bestaat? Het is de verzamelnaam voor een eilandengroepje in de Middellandse Zee: Malta, Gozo en het onbewoonde eiland Comino. Zo, weer wat geleerd 😉

Waar de meeste mensen wel eens van Malta hebben gehoord, of er op vakantie zijn geweest, weten maar weinig mensen dat het buureilandje Gozo veel moois te bieden heeft. Ben je op zoek naar een rustige plek, weg van de vele toeristen? Veel natuur en zon? Gozo does the trick. Ik sloeg aan het googlen en stuitte op de één na de andere prachtige foto. De mooiste authentieke vissersdorpjes, spectaculaire uitzichten, azuurblauwe zee en de Ta‘Cenc kliffen en Qbajjar zoutpannen. Jaaaa, ik werd echt enthousiast. Tik voor de gein eens even Gozo in op Google en je snapt vast waar het enthousiasme vandaan komt.

Omdat Gozo nog minder ontdekt is dan Malta vind je er nog veel kleinschalige authentieke accommodaties. Vaak gaat het om gerenoveerde farmhouses op het platteland. Klein, met een eigen zwembad, een wijntje en een eindeloze sterrenhemel. Zucht.

Zoals jullie misschien stiekem via de sociale media hebben meegekregen ga ik deze zomer het eiland La Palma ontdekken. Daarnaast vlieg ik nog met the BF richting Azië, dus er blijft helaas geen tijd en geld meer over voor een trip naar Gozo, maar voor volgend jaar staat dit mooie eiland heeeeeel hoog op mijn verlanglijstje. Benieuwd naar die kleinschalige authentieke accommodaties op Malta en Gozo? Eliza was here (ondertussen ook vast niet meer een vreemde naam voor jullie), heeft echt de mooiste plekjes op Gozo voor je. Echt. Zucht.

Love it, just love it.

Fijne dag allemaal! Btw, lekker he, dat mooie weer? Hopelijk morgen geen regen op mijn birthday!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *