FOOD: snelle appel-bosbessencake

Snel een lekker toetje op tafel zetten? Ik ben gek op snelle toetjes. Deze cake lijkt veel werk, maar is binnen no time gemaakt!

Deze appel-bosbessencake is gebaseerd op een recept van Donna Hay en zorgt voor een gegarandeerd succes bij je gasten. Note to self: de volgende keer een weegschaaltje gebruiken en niet op gevoel. Wordt ie vast nog lekkerder 😉

Boodschappenlijstje:

225 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
165 gr fijne kristalsuiker
125 gr boter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille- extract
2 eieren
125 ml melk
1 appel in dunne plakjes
120 gram bosbessen (mag ook uit de diepvries)
2 eetlepels rietsuiker

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop meel, suiker, boter, vanille, eieren en melk met een mixer tot het samenhang begint te vertonen. Doe het beslag in een  ingevette (met bakpapier beklede) springvorm en verdeel de appel en de bosbessen over het beslag. Bestrooi met rietsuiker. 45 minuten in de oven en klaar is Kees.

Ik serveerde de taart met zelfgeklopte slagroom. Wil je het nog feestelijker maken doe er dan nog een bolletje ijs bij. Nog meer toevoegen? Rooster amandelen in een koekenpan en doe er op het laatst een flinke schep honing bij. Je krijgt nu een plakkerig goedje dat lekker is bovenop de taart. Dessertwijntje of een goede kop koffie erbij… Jammie…

Enjoy!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *