Weekendje Londen: tips, hotspots & heel veel foto’s

Tijdens het weekend van de marathon was ik in Londen (waar overigens ook de marathon was). In de post een verslag en tips voor jullie!

Vrijdagavond vlogen we na werktijd vanaf Rotterdam naar Londen city. Binnen een uur stonden we alweer buiten het vliegtuig en stapten we in de metro richting Shoreditch. In deze hippe wijk in het oosten van Londen woont vriend Y. Hij werkt al twee jaar in Londen en was net verhuisd, tijd voor een bezoekje.

Omdat Y. nog aan het (over)werken was dumpten we onze koffertjes in zijn appartement en ontmoetten we gelijk het broertje van mijn vriend, die nu ook in Londen werkt en woont. Brick lane was om de hoek en omdat het die avond nog lekker weer was deelden we buiten bij de Vibe Bar aan picknicktafels pizza’s met bier. Om 22:00 uur werden we allemaal naar binnen gedirigeerd, want na die tijd mogen ze buiten geen alcohol meer schenken. Waar in Nederland de party pas tegen 01:00 losbarst, stond hier om 22:00 uur de hele dansvloer al vol. Het was een hele gezellige avond en de volgende ochtend waren we alweer vroeg uit de veren om rond te wandelen en te fietsen. Y. liet ons veel van de buurten zien die we nog niet eerder hadden ontdekt en kletsten veel tijdens koffie en lunch. We bezochten Borough Market en ‘s avonds gingen we uit eten en dronken we cocktails.

Die cocktail bar mensen. Die was gaaf. Ik ga proberen uit te leggen hoe je deze alternatieve cocktailbar, genaamd Lounge Bohemia vindt. Het adres is 1e Great Eastern Street, EC2A 3EJ, bijna op de hoek. Als je op deze straat staat zie je tussen een kebabtent en een soort avondwinkel een deur. Boven de avondwinkel hangt een rood lichtgevend bord met Jaiamibka News en boven de deur die je moet hebben staat Savoy. Als je de deur doorgaat kom je direct bij een trappetje. Dit trappetje loop je af en je komt in een soort van oude kelder/bunker ingericht als alternatieve cocktailbar. De menukaart zit verstopt in boeken en elke cocktail gaat gepaard met een klein hapje. Geen loungemuziek en niet tot in de late uurtjes (de bar sluit om 00:00 uur), maar wel een hele belevenis. Voor de vrouwen kan ik de Tree Sap cocktail aanraden (wordt ook super leuk gepresenteerd) en de mannen die niet echt van cocktails houden, maar liever iets sterkers drinken moeten zeker voor de Old Castro of de Holy Smoke gaan. Elke cocktail komt met een verhaal en er zijn ook alcoholvrije drankjes te bestellen. Reserveren is een must, dus google even voor het telefoonnummer.

De volgende dag stond in het teken van Shoreditch. Zondag relaxdag. Wat is Shoreditch leuk en wat hangt er een ontspannen sfeer. Ik heb hieronder een heleboel dingen voor jullie op een rijtje gezet. Niet alleen van de zondag, maar ook de dingen die we op zaterdag deden. Ik vond fietsen trouwens doodeng in Londen. Who’s with me!?

Shoreditch
Shoreditch is een buurt in het oosten van Londen waar veel jonge mensen zich vooral op zondag verzamelen. Iedereen eet, drinkt, staat en zit buiten. Rondom Brick Lane is het hot & happening. Je bekijkt er kunst, luistert naar muziek en bezoekt de Sunday Up Market. Ook de eerder genoemde Vibe Bar (overdag gewoon alles buiten) zit hier. Er hangt een fijne sfeer in deze buurt. Alternatief, hip en iedereen is lekker zichzelf. Shoreditch bruist en op elke straathoek valt wel iets te beleven. In het weekend hoor je overal muziek, staan er kraampjes en is het op straat zo druk dat je het gevoel hebt dat je op een soort festival bent. Het deed me een klein beetje aan Koningsdag denken.

Even geen Starkbucks
Timberyard is een fijne plek om lekkere koffie te drinken, taart te eten of te lunchen voor een schappelijke prijs. Gratis wifi en al zit je er de hele middag, niemand vindt dat erg.

Borough Market
De overdekte Borough Market is niet de goedkoopste markt, maar wel heel gezellig en leuk. Mooie producten, leuke mensen, goede sfeer. Iedereen loopt met een drankje of vers sapje in de ene hand en wat te eten in de andere. Love it.

Bloemen, muziek, vintages en ijsjes.
Op zondag geen zin in hip gedoe op Brick Lane? Dan is Columbia Road (flower) market leuk om te bezoeken. Niet omdat je nou perse bloemen wil kopen als je in Londen bent, maar meer vanwege de leuke kleine winkeltjes, mensen die op straat zitten met een gitaar en het liefste, kleinste taartenwinkeltje dat ik ooit heb bezocht. Lily Vanilli is met recht de leukste (oke, Lounge Bohemia was ook HEEL leuk) hotspot die ik dit weekend bezocht.

En toen was de fijne zondag en het mooie weekend alweer voorbij. We hebben een nieuw deel van de stad leren kennen en wat was dat leuk.

Mocht je geïnteresseerd zijn in andere leuke buurten check dan eerdere blogposts over Londen. Y. ontzettend bedankt voor het fijne weekend! We hebben genoten!

One thought on “Weekendje Londen: tips, hotspots & heel veel foto’s

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *