TRAVEL: mind your step

Mind your step. Dat is wat de automatische vrouwenstem tegen je zegt als je op die platte roltrappen (zo noem ik het maar even, ookal is het het geen trap) op het vliegveld staat.

Mind your step is voor mij het teken: ik ga weer. Ik mag weer. Kriebels in mijn buik. Excitement, nerveus. Alles tegelijk.Voor mij is reizen iets dat gelijk staat aan heel veel voorpret, nieuwe ervaringen en mooie herinneringen. Die voorpret kan soms al maanden van te voren beginnen. Reisgidsen kopen, internet afstruinen, zo goedkoop mogelijke tickets zoeken en eindeloos dromen over een nieuwe reis.

Maar nu moet me toch iets van het hart. Die avond voor ik vertrek he… Elke keer weer kan ik niet slapen. Lig ik naar het plafond te staren. Waar begin ik aan? Had ik niet beter gewoon thuis kunnen blijven? Bespaart me een hoop energie en zeker ook een hoop geld. Ik ben al druk zat. Heb vaak het gevoel achter de feiten aan te lopen. Moet die vriendin toch echt weer een keertje bellen. Oh, en dat balkon moet nu toch echt wel een keer worden schoongemaakt. En shit, eigenlijk is de auto toe aan een grote beurt, maar nu geven we dat geld uit aan een reis. Oh boy, nu zie ik vier weken mijn familie en vrienden niet. Shit, heb ik mijn voicemail wel uitgezet? God, wie heeft er nou allemaal een reservesleutel van ons huis? Straks breekt er brand uit? Jolien. Stop. Ga slapen. Morgen lekker op reis. En dan begint het hele riedeltje weer opnieuw.

Mijn vriend ligt dan knock out naast me en lijkt nergens last van te hebben. Vriendinnen gaan op reis en ik hoor ze nooit over twijfels. Alleen over inpakstress. Daar heb ik dus weer geen last van. Maar dat is een ander verhaal.

Dus mensen. Help. Help me door me te vertellen dat ik echt niet de enige ben. Dat ik dit van mijn moeder overgenomen kwaaltje (voor jou is dit stuk heeeeeel herkenbaar he mams!?) echt niet als enige heb. Dat, hoe graag en hoeveel we ook allemaal reizen tegenwoordig, we ook zenuwachtig zijn voordat we op reis gaan. Ookal heb je het 100x gedaan. Het blijft spannend. Beetje hetzelfde als autorijden.

Oke ik ben een angshaas. Ik geef het maar toe.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *