TRAVEL: Oostende

Vorig weekend was ik weer in Oostende. Bijna een jaar geleden rond hetzelfde weekend bezocht ik Oostende voor het eerst met vrienden. Dit jaar vonden we het tijd voor een herhaling. Waarom? Dat lees je in dit reisverslag.

Vrijdag reden we na werktijd richting onze zuiderburen. Binnen twee uur waren we in het appartement met uitzicht op zee. Binnen een kwartier werd de eerste fles wijn ontkurkt en voor we het wisten was het….. ”euhm ja hoe laat was het eigenlijk?” Goed, we lagen dus heel laat in bed en ik voorzag al een kater de volgende ochtend. Iedereen stond op met hoofdpijn ”Waarom hebben we dit gedaan?”. We besloten niet te piepen, het was tenslotte een hele fijne, gezellige avond, eentje met goede gesprekken en veel gelach. Zo’n avond waar je nog lang met een fijn gevoel op terug kijkt. We namen de hoofdpijn dus op de koop toe en besloten een lange strandwandeling te maken.

Over het strand wandelden we richting het centrum van Oostende, waar Visit Oostende in hun niet te missen bezoekerscentrum een welkomstpakket voor ons klaar hadden gelegd inclusief een heerlijke chocolade verrassing.

Waarom Oostende? Ik moet eerlijk zeggen dat ik zonder het enthousiasme van Nina aan Oostende als reisbestemming niet zo snel zou hebben gedacht, maar nu ik Oostende eenmaal ken vind ik het heerlijk. De zon schijnt er echt vaak (kan aan mij liggen), er hangt een goede sfeer, strand, lekker eten, fijne winkels (dikke plus) en je kunt er ook nog goed uitgaan.

De beste Mosselen
Vind je bij Kombuis. Als je voor dit tentje staat vraag je je waarschijnlijk af  ”Waar heeft Jolien me nu weer naartoe gestuurd???”. Maar geloof me. De mosselen zijn echt HEMELS. Evenals de garnalenkroketten. Zaterdag was onze kater na een uitgebreide lunch bij Kombuis compleet verdwenen.

Een echt Belgisch biertje in een typisch Belgische brasserie
Ook nog eens midden in het centrum. Brasserie Du Parc.

Lekker lunchen
Doe je bij ‘T Groote Huys

The best Italian in town
Is toch echt Enoteca del Berebene

Goedkoop vis kopen of eten

De visafslag. ‘S ochtends toevoer van dagverse vis. Hier heerst een echt visserssfeertje en koop je heel voordelig de meest verse vis. Ook kan je kleine langoustines kopen die je dan in de zomer op de nabij gelegen terrassen met een biertje mag opeten.

Een lekkere cocktail
Drink je bij loungebar Tao. Je kan er ook eerst een goede biefstuk eten in het aangrenzende restaurant.

Winkelen
In Oostende vind je ontzettend veel leuke boetiekjes. Ik kan zal allemaal gaan noemen, maar al wandelend kom je de meeste wel tegen. Wil je vintage designerkleding? Dan moet je bij L’Alchimiste zijn. Zelf scoorde ik al twee keer iets moois bij Brutus+ Naast alle leuke boetiekjes vind je in Oostende ook de bekende ketens als H&M en Massimo Dutti. Het mooiste van alles? De meeste winkels zijn ook op Zondag open. Fijn!

Overige Tips
Met een Oostende Citypass (al vanaf 12 euro) kan je gratis naar alle musea en bezienswaardigheden (en dat zijn er veel!). Sowieso is het aan te raden om langs het bezoekerscentrum van Visit Oostende te gaan, want je kunt er gratis een heleboel handige boekjes met tips krijgen en uiteraard haal je hier je plattegrond* Blijf niet alleen tussen de winkels hangen. Oostende is een veelzijdige stad, iets wat je misschien niet opmerkt tussen de nieuwe gebouwen. Er zijn veel mooie erfgoedlocaties en buurten als bijvoorbeeld Petit Nice en Petit Paris. In Oostende rijden trams, dus je hoeft niet alles te lopen. De winkelstraten zijn autovrij. Oostende kent een levendig nachtleven en veel verschillende evenement door het jaar heen. Er is dus altijd wel wat te doen als je niet alleen wil uitwaaien.


Altijd al eens willen doen. Zo’n springfoto 😉

Ja, Oostende was weer heerlijk. Niet te ver rijden. Niet te duur. Een fijne sfeer, goed gewinkeld en lekker gegeten. Ik ga vast snel nog een keertje!

* Dank Visit Oostende voor alle informatie en de gratis City Passes!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *