FOOD: The healthy food hype

Gezond eten. Een onderwerp dat als nooit tevoren zoveel wordt besproken op blogs, instagram, tv en tijdens vriendinnenavondjes. Iedereen lijkt tegenwoordig bezig te zijn met de hype rondom gezonde voeding. Ik heb eigenlijk alle termen als bijvoorbeeld vegan en clean eating aan me voorbij laten gaan. Waarom doen we niet gewoon waar we ons zelf goed bij voelen zonder hier een stempeltje op te plakken? Ik laat me inspireren door wat is lees en zie, maar probeer er niet in door te schieten.

Toch is dat lastig. Ik laat me beïnvloeden heb ik gemerkt. Zo heb ik maanden met argusogen naar als die bieten- en spinaziesapjes gekeken. Leuk hoor al dat gepers en gejuice, maar je eet het vruchtvlees van het fruit en de pulp van de groenten niet op en ik heb altijd het idee dat je gewoon veel suiker binnenkrijgt en minder vitaminen. Wat is er mis met een appeltje op de hand? Maar nu zit ik al twee dagen op kieskeurig te speuren naar een juicer, want opeens wil ik ook. Lijkt me een lekker begin van de dag joh. En wat moet zo’n green monster een goed gevoel geven als ie helemaal op is. Dus ja, ik laat me inspireren of beïnvloeden, whatever. Ik ga mee met de hype.

Ik raak er een beetje van in de war. Ik heb altijd hard geschreeuwd dat ik lekker eet waar ik zelf zin in heb. Maar ook ik eet tegenwoordig liever quinoa dan pasta en ook ik zweer bij mijn zuurdesembrood van de bakker en ook ik eet soja yoghurt met zaden als ontbijt. En dat terwijl ik jaren heb gezworen bij twee geroosterde boterhammen met hagelslag.

Ik vind het super goed dat zoveel mensen bezig zijn met gezonde voeding. Het is een beweging die ik alleen maar toejuich. Maar mensen, laten we alsjeblieft ook lekker blijven genieten van een broodje hamburger met extra veel kaas. Van twee twixen achter elkaar wegeten en van een pizza (en dan niet eentje met bloemkoolbodem om de koolhydraten te vermijden). Veroordeel me niet als ik vertel dat ik bijna elke zondag een patatje oorlog eet. Gewoon als afsluiting van de week. En kijk niet raar als ik vertel dat ik soms zoooo geen zin heb om te koken (omdat ik al twee weken achter elkaar bezig ben met super healthy food) dat ik vissticks bak en ze op een boterham met mayo opeet. For real.

En willen jullie me nu even vertellen welke juicer ik moet kopen? 😀

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *