TRAVEL: Oostenrijk – Obertauern

In de Kerstvakantie ontstond het idee om nog even kort een paar dagen weg te gaan. Nina en haar vriend hadden een appartement gehuurd in Oostenrijk en we maakten plannen om hen te bezoeken. Ik had er een beetje een hard hoofd in, vliegen in de vakantieperiode zal wel een te duur grapje worden.

Maar niets was minder waar. Voor 50 euro pp vlogen we vanuit onze woonplaats Rotterdam met Transavia naar Salzburg, waar we in een taxi stapten die ons binnen een uur naar het plaatsje Obertauern bracht. En oh boy wat hebben we genoten…

We vlogen op 31 december en zaten in een vrijwel leeg vliegtuig. Heerlijk. Binnen 1,5 uur waren we alweer geland en kon de sneeuwpret beginnen. ‘S avonds zijn we met z’n vieren de kroeg in gedoken en om 00:00 was er het mooiste vuurwerk dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Het leek alsof de hotels een wedstrijd met elkaar hielden. Voor ons niet erg want daardoor was het een groot spektakel.

We hadden drie skidagen, niet veel, maar net genoeg. Zon, gezelligheid, je lieve vrienden om je heen en heerlijke, goed gevulde lunches op de piste. Opeens is het normaal om ‘s middags een dik bord pasta weg te eten en daar maakte ik maar wat graag gebruik van 😉

Obertauern is leuk en wij hadden mazzel met het weer want het schijnt er flink te kunnen waaien. Voor après-ski kan je hier goed terecht en een skipas is niet bizar duur zoals ik bijvoorbeeld in Zermatt heb meegemaakt. Het skigebied zelf is niet extreem groot, dus ga hier niet twee weken naartoe. Lunchen kan je zowel op als buiten de pistes erg lekker en betaalbaar.

Zo en nu ga ik dromen over mijn volgende trip naar de sneeuw.

Voor meer foto’s van deze trip kan je terecht bij mijn holiday dagboek of bezoek je mijn instagrampagina.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *