FAQ

Getting personal! Vandaag geef ik antwoord op de vragen die het meest worden gesteld. Deze vragen gaan voornamelijk over mijn camera, blog en wat persoonlijke dingen. Een beetje in de kerstgedachte en een beetje met het oog op de toekomst.

Sinds het begin van mijn blog als meestegestelde vraag: Welke camera en lens gebruik jij?
A: Alles over mij camera lees je hier. Nu moet ik er bij zeggen dat ik ondertussen niet ALTIJD op de standaard instellingen meer schiet, maar vaak het licht een beetje handmatig aanpas.

Een vrij nieuwe vraag, maar al zeker vaak over de mail verschenen: Je gaat verhuizen toch? Wat ga je met je huis in Rotterdam doen. Kan ik het eventueel overnemen?
A: Wanneer ik ga verhuizen staat nog niet vast. Dat kan nog wel een jaar duren. Voor mijn huis staan al verschillende vrienden/kennissen op een lijstje, de kans dat een van hen het gaat overnemen is heel groot.

Wat is je grootste inspiratiebron voor je blog?
Boeken, foto’s, andere blogs. Ik koop veel tijdschriften en bezoek veel reisfora en ben een vaste bezoeker van sites als deze en deze. Verder schrijf ik natuurlijk over de alledaagse dingen die ik mee maak. Ook zijn de echte genietmomentjes vaak fotogeniek. Denk aan een heerlijke koffie op de bank, terwijl de zon naar binnen schijnt. ‘S ochtends heel vroeg op de fiets zitten, terwijl er nog niemand op straat is. Of eindeloos aan tafel zitten met vrienden.

Hoe pas je bloggen in in je leven, time-wise. Hoe combineer je het met al je andere activiteiten?
Een vraag waarop ik het antwoord zelf ook niet goed weet haha. De vaste bezoekers zien misschien wel dat ik een druk leven heb. Een drukke baan, lange dagen, een vriend met een drukke baan, vriendinnen met drukke banen, tijd samen willen doorbrengen, etentjes, tijd voor familie, tijd voor jezelf. Dat laatste mist nogal in mijn leven. Big time laten we maar zeggen. Ik kom elke dag uren en elke week dagen tekort. Ik wil vaak te veel en dan wil ik ook nog mijn blog bijhouden. Lang is dit goed gegaan, maar zoals jullie wellicht weten doe ik het de laatste tijd iets rustiger aan met bloggen. De vrije tijd die ik heb, besteed ik aan mijn blog, maar ik kan van te voren nooit bedenken of zeggen wanneer dat zal zijn. En daar heb ik me helemaal bij neergelegd. Scheelt een hoop stress kan ik je vertellen 😉 Happy me.

Ben je zekerder geworden door het blog? Het is soms best eng om dingen te delen en daarvoor moet je soms een beetje een fuck it houding aannemen. Ben benieuwd of dat voor jou ook zo voelt.
Mooie vraag. Of ik zekerder ben geworden door mijn blog weet ik niet. Wel weet ik dat ik door het bijhouden van een blog regelmatig word gedwongen tot zelfreflectie. Hoe ik iets heb aangepakt, hoe ik iets heb ervaren maar ook gewoon waar ik afgelopen week wel en niet aandacht aan heb besteed. Je denkt er over na, want een groot gedeelte schrijf je op. Daardoor heb ik wel het gevoel dat ik heel vaak van die bewustwordingsmomentjes heb. Dit moet de volgende keer anders en hé, dat heb ik goed gedaan. Schouderklopje voor mezelf. Zekerder ben ik wel geworden over mijn blog. Ik schaam me niet meer. Ben trots op de foto’s die ik maak en waardeer het enorm dat vrienden en familie mijn blog zo leuk vinden. Het niet meer als iets geks zien, maar trots op me zijn.

Die fuck it houding moet er zeker zijn. Anders was mijn blog niet uitgegroeid tot zo’n persoonlijk platvorm als nu. Maar die fuck it houding ervaar ik niet echt, want ik ben me gewoon nog steeds het grootste gedeelte van de tijd niet bewust van het feit dat er echt veel mensen lezen wat ik allemaal in mijn leven doe. Laatst zat ik met zes mensen in een restaurant. De serveerster kwam om onze bestelling op te nemen en was even van haar apropos. Ze was een vaste bezoekster van mijn blog. Heel lief en heel enthousiast. Maar voor mij is zo’n moment altijd: BAM, recht in mijn gezicht. Mensen die ik niet ken lezen mijn blog. Weten wat ik uitspook en deels hoe ik in het leven sta. Doodeng vind ik dat. Dus nee, niet fuck it, maar meer naïef.

Wat is je lievelingsfeestdag?
Ik denk dat het toch echt 1e kerstdag is. Je familie om je heen. Lekker eten. Mooie kleren. En dan het idee dat je morgen nog zo’n dag hebt. Nog het meest geniet ik van kerstavond. Omdat je dan allebei de kerstdagen nog in het vooruitzicht hebt. Het liefst haal ik op kerstavond een zak friet (ja echt!) en lig ik onder een deken in mijn pyama op de bank kerstfilms te kijken. Compleet het tegenovergestelde van de twee dagen die nog gaan komen dus.

Wat is je lievelingsgerecht?
Ik ben een alleseter. Kan van al het eten genieten. Ben bijna overal gek op. Je doet me een plezier met gerechten met quinoa en ik ben gek op risotto. Wat ik echt niet lust zijn tuinbonen, bruine bonen en linzen zijn ook niet mijn favoriet. Ik denk dat het de structuur is die me echt tegenstaat.

Ik ben stiekem wel benieuwd naar wat je voor werk doet, maar ik kan me herinneren dat je daar niet graag over blogt.. Geeft niet hoor 😉
Ik blog niet over mijn werk omdat het heel specifiek is. Als je mijn functie en naam op google intikt en ik zou er hier over bloggen dan komen toekomstige en huidge klanten direct op mijn blog terecht en dat wil ik niet. De speurders onder ons kunnen via linkedin wel achterhalen waar ik werk. Het is helemaal geen geheim hoor, maar hier gewoon niet onderwerp van gesprek 😉

Wat inspireerde jou om een paar jaar terug een blog te beginnen? En wat is je favoriete moment van de dag om te bloggen?
yourlifestyleguide.nl ben ik begonnen omdat ik niet AL mijn foto’s op facebook wilde knallen (ik bedoel: een website kan je bezoeken als jij dat wil, mijn facebook vrienden vragen niet op een overload aan foto’s) en omdat ik zin had om weer te schrijven. Ook merkte ik dat ik enorm veel plezier haalde uit het geven van reistips aan vrienden (en vrienden van vrienden). Ik was heel veel tijd kwijt aan het mailen van mensen die tips wilden over een bepaald land. Dat kan beter dacht ik toen. Het liefst blog ik ‘s morgens heel vroeg of op zondag.

Geloof het of niet, maar deze vraag wordt dus best vaak gesteld: Mag ik een keer mee op reis? Net als: Zullen we een keer een kop koffie drinken?
Met iedereen een kop koffie drinken gaat niet, hoe leuk ik dat ook zou vinden. Ik heb al te weinig tijd om al mijn vriendinnen voldoende te zien dus al zou ik het met veel liefde doen, het lukt me gewoon niet. Met mij op reis? Dat is nog wel een droom. Een yourlifestyleguide weekendje weg organiseren. Hoe vet zou dat zijn. Ik een hotel regelen met lekker veel korting en jullie allemaal mee. Lijkt me fantastisch.

Wat is je favoriete vakantieland? En welk land slaat nog op je verlanglijstje? Wat is volgens jou de allerbeste reistip?
Favoriet? Thailand. For sure. Op mijn verlanglijstje? Argentinaaa baby! De beste reistip? Beter te weinig in je koffer dan te veel. Te veel kilo’s meesjouwen is echt shit en als je iets te kort komt kan je dat op vakantie altijd kopen. Simpele tip he? 😛

Vaak gemaild: Wil je me helpen met het plannen van een reis?
Hoe graag ik dat ook zou doen, ik heb daar geen tijd voor. Wel probeer ik af en toe terug te mailen met wat tips en ik denk dat als je een land bezoekt waar ik ben geweest en je leest alle blogposts over die reis hier, dat je dan zelf al heel veel verder komt!

Ik ben erg benieuwd naar je exacte route van je Amerika trip!
Hier ga ik nog een blog over schrijven, maar dat is veel werk en kost dus tijd. Maar hij komt er zeker!

 photo IMG_8012_zpsa8f01288.jpg

Wat is je droom voor de toekomst?
Ik kan een ellenlang lijstje maken. Maar eigenlijk is het heel simpel. Dat iedereen om me heen gezond blijft en dat ik nog jaren net zo gelukkig mag zijn als ik nu ben.

Hebben jullie mooie toekomstdromen?

Lieve lezers, fijne kerstdagen!!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *