Fijne Winterdingen Kersteditie

Wat is het toch bizar dat het gewoon al bijna Kerst is. De weken vliegen voorbij en ik stap alweer bijna in de auto om dit te doen. Ik daag jullie uit om te verstaan wat er daar allemaal in mijn dialect wordt gezongen, maar het heeft iets te maken met naar huis gaan voor Kerstmis.

Ja het is bijna Kerstmis en dat houdt in dat ik weer naar Twente ga. Naar familie, maar ook naar vrienden. Die net als ik massaal vanuit de Randstad weer richting hun roots gaan. We spreken af in de lunchtentjes en kroegen waar we tijdens onze middelbare school tijd vaak te vinden waren.

We zien elkaars ouders en soms zelfs opa’s en oma’s weer en moeten na de Kerst weer even ons best doen om de Twentse tongval in Twente achter te laten.

Man wat heb ik er zin in. De Kerstvakantie. Ik ben gewoon twee weken vrij en ga niet alleen naar Twente maar ben natuurlijk ook lekker in Rotterdam. De kerstboom staat, etentjes zijn gepland, kerstfilms zijn gedownload en ik leef in mijn nieuwe Uggs (deze limited editions zijn alleen te koop bij Van den Assem). Warme voetjes gegarandeerd.

Verder op het programma de komende weken?

– Lekker veel winterse soepjes eten
– Hardlopen in het bos
– Een boek lezen

– Uitslapen
– Heel misschien een paar dagen op wintersport
– (te) veel eten

– In bad gaan
– Uitgebreid koken
– Cadeautjes geven. Cadeautjes krijgen boeit me niet, maar kopen en geven maakt mij blij

– Warme choco
– Shoppen in de uitverkoop
– Hopelijk schaatsen
– Kerstmuziek

– Vuurwerk
– Champagne drinken
– Drie films achter elkaar kijken zonder het tijdsverspilling te vinden

Nog 3 dagen werken…. En dan… zucht… Heb ik al gezegd dat ik zin heb in de Kerstvakantie?

Zijn jullie vrij en waar verheugen jullie je op?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *