HOME is where the heart is

Thuis. Wat is thuis? Thuis was lange tijd in Almelo. Twente. Bij mijn familie. Thuis was ook lang Almelo en Rotterdam tegelijk. Mijn slaapkamertje bij mijn ouders en mijn studentenkamer in Rotterdam. Als ik aan huis dacht dan dacht ik aan mijn ouders of mijn huisgenootjes. Tijdens verre backpackreizen was thuis Almelo, papa en mama. Als ik bij vrienden in Utrecht logeerde was thuis Rotterdam. Sjonge, beetje verwarrend wel. ”Ik ga naar huis” was jaren een ruim begrip. Het kon Rotterdam zijn, het kon Almelo zijn.

Nu ben ik al twee jaar geen student meer. Woon ik samen in een heel fijn huis dat ik vol trots mijn thuis mag noemen. Een huis dat ook echt als mijn thuis voelt. Ik ontvang er vrienden en gloei van trots als ze zeggen dat we toch zo’n fijn huis hebben. Als ik naar mijn ouders ga dan ga ik ”op bezoek” en slapen doe ik al lang niet meer in mijn oude kamertje, maar in het tweepersoon bed op de verbouwde zolder, iets van na mijn tijd in het ouderlijk huis.

Maar toch…. Als ik dan Almelo binnenrijd dan voelt dat zo vertrouwd, zo ”thuis”. Bij mijn ouders aan de keukentafel kom ik pas echt tot rust en ik vind het elke keer weer jammer als ik op zondag “thuis” moet achterlaten om weer naar Rotterdam te rijden. Tot het binnenrijden van Rotterdam: zo, ik ben weer thuis.

Dat wordt nog wat als we straks naar Den Haag verhuizen..

Wat is jullie thuis?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *