BLOGGEN: achter de schermen

Dat bloggen dat is leuk he. En ach, het is maar bloggen. Een foto maken en een stukje schrijven. Zo dacht ik erover in het begin en zo denken veel mensen er nog steeds over. Maar bloggen is zoveel meer dan dat. Bloggen is ondertussen een deel van mijn leven geworden. Ik zou me moeilijk kunnen voorstellen dat ik helemaal zou stoppen met bloggen.

Bloggen is leuk, maar zeker niet iets wat in een half uurtje gedaan is. Ik heb een bepaald idee en dat idee moet dan ook perfect. Ik heb op dit moment nog 40 artikelen in mijn drafts staan die ik waarschijnlijk nooit ga publiceren, simpelweg omdat ik ze niet goed genoeg vind. En die foto’s mensen.. voordat je een perfecte foto hebt… zucht..

Het leek me leuk om jullie vandaag een kijkje achter de schermen te geven middels foto’s voorzien van commentaar. Hope you like it!

Uren turen naar het camerascherm. Te licht. Te donker. Te wazig. Te ver weg. Te dichtbij. Zo kan ik nog wel even doorgaan… Dit is overigens samen met Marlous in Antwerpen.

Te nep. Poseren doe ik vaak, maar je probeert toch dat het er een beetje als een dagelijkse setting uitziet. En in het dagelijks leven zit ik echt niet met zo’n perfect voetje tegen een muur  😉

Bewerkingsfoutje. Ik heb dus geen photoshop. Ik maak mijn foto’s soms wat lichter of juist donkerder en in iphoto zit een correctietooltje (ik noem het mijn kwastje), waarmee je een foutje kan wegwerken. Het is een soort gum, waarmee ik bijvoorbeeld een bezem op het balkon van Nina laat verdwijnen. Staat toch niet zo leuk bij al dat mooie eten. Bij deze foto vond ik mijn hoektand wat geel. Ik dacht, even met mijn kwastje eroverheen. Dat ging fout. Hij werd opeens veel donkerder en ik sloeg de foto per ongeluk op. Ik had de foto al van mijn camera verwijderd. Jammer dan, weg leuke foto. Ach, met een donkere hoektand is ie nog steeds wel leuk. Toch? 😉

Te licht. Ik fotografeer tegenwoordig met bepaalde instellingen, waardoor mijn foto’s heel licht worden. Het is een beetje mijn handelsmerk geworden. Soms gaat dat mis en is een mooie foto verpest.

Drank. Die camera van mij ligt altijd voor het grijpen en jullie weten vast ook dat ik van een lekker wijntje houd. Soms is dit gewoon geen goede combi. Resultaat? Foto’s als deze. Don’t ask..

En dan tot slot nog een behind the scene foto. Op persreis vorig jaar, samen met lieve Shirley.

Makkie he? Dat bloggen. 😉

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *