IN DE KEUKEN BIJ NINA: 2x gezonde herfstrecepten

Vorige week heb ik weer zoooo lekker gegeten bij Nina. Een paar dagen eerder maakte ik zelf bloemkoolsoep, maar ik vond hem maar ”mwah, mwah”. Na de soep van Nina weet ik wat ik verkeerd deed. Er moest meer pit in.

Bloemkoolsoep met saffraan en curry

Ingredienten:
1 bloemkool, in roosjes gesneden
3 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
1 wilde wortel (ik had toevallig een geel/groene) of 2 bleekselderij-stengels
300 ml halfvolle melk
500 ml groentebouillon
Olijfolie
Mespunt saffraan
1 eetlepel hot curry powder (of een curry-pasta)
een grote hand geraspte boerenkaas of cheddar kaas
soeppan, staafmixer

Bereiding:
Fruit de knoflook, ui, wortel in een grote soeppan in de olijfolie gedurende enkele minuten.

Voeg de bloemkool, saffraan en curry toe en laat het met de deksel op de pan (onder  af en toe omroeren 5 min stoven). Voeg melk en groentebouillon toe en laat ongeveer 10 min zachtjes koken met deksel op de pan.

Pureer de soep mooi glad met een staafmixer (eventueel extra bouillon toevoegen als hij te dik is!). Proef: kloppen de smaken? Extra curry? Zout/peper?

Serveer met wat geraspte kaas bovenop. Je zal er versteld van staan hoe goed de romige en pittige smaken van de soep samengaan met kaas!

Posteleinsalade met komkommer
Bij de soep serveerde Nina een heel frisse salade, als tegenhanger. Daarnaast is een zuurdesembroodje er heerlijk bij!

Meng wat winterpostelein met filterdunne komkommer plakjes (die krijg je door een mandoline te gebruiken, pas op voor je vingers!). Nina besprenkelde alleen met wat pompoenpit-olie, maar je kan ook een olijfolie/citroendessing gebruiken (1 eetlepel citroen op 3 eetlepels olijfolie).

Ik merk trouwens dat het foto’s maken weer moeilijker wordt met dit donkere weer. Deze keer deze even geen lekkere lichte, heldere foto’s zoals je van mij gewend bent, maar foto’s in herfstsfeer 😉

Eet smakelijk en tot snel lieve lezers!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *