IN DE KEUKEN BIJ NINA: salade van rode quinoa en gerookte forel

Een paar weken geleden zat ik nog lekker bij Nina op het balkon te eten, dat kan ik me nu haast niet meer voorstellen. We zijn toch echt in het herfstweer beland. Ik vroeg Nina het recept voor dit heerlijke gerecht met quinoa met jullie te delen.

Quinoasalade is ideaal voor een snelle, lichte, doordeweekse maaltijd. Daarnaast is het ook nog eens heel lekker en in een handomdraai klaar. Je kan met quinoa eindeloos variëren!

  • Kook rode quinoa* volgens de verpakking gaar (ik reken 60 gram per persoon, ongekookt). Giet het water af. Sprenkel wat olijfolie over de quinoa en hussel goed. Breng op smaak met peper.
  • Was en snijd wat eikenbladsla, halveer cherrytomaatjes, rooster een handje pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten).
  • Hussel de groenten met een dressing van pompoenpitolie** en citroensap (halve citroen op 3 el olie) en maak de bordjes op.  Verdeel de quinoa over de bordjes. Leg er een gerookte forel op, wat verbrokkelde geitenfeta en maak af met de geroosterde pitjes.

*rode quinoa is een variant op normale quinoa. Er bestaat ook zwarte quinoa.

**Pompoenpitolie heeft een nootachtige, zoete smaak. Je kan ook walnotenolie of lijnzaadolie gebruiken.

BOOON APPETIT!

en Nina!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *