TRAVEL: If you’re going to San Francisco….

Ik ben jullie verzoekjes nog niet vergeten! Er komen nog meer posts online over mijn reis door Amerika. Vandaag over een stad die ik maar niet uit mijn hoofd krijg. Een stad waar ik me direct thuis voelde. Een stad waar ik wel zou willen wonen. San Francisco.

Een paar jaar geleden tijdens een rondreis door Thailand kwamen we op een eilandje met magisch witte stranden allerlei leuke mensen tegen. Als snel hadden we een ”groepje” gevormd. Twee Amerikanen, twee Engelsen, twee andere Nederlanders en mijn vriend en ik. Soms voegden zich wat mensen bij ons en soms haakten er wat af. Wat een tussenstop van twee dagen had moeten zijn, werd een week lang feesten, zonnen, kletsen, eten en genieten.

Andy was een van hen. Een echte Amerikaan zoals in ons stereotype beeld, in positieve zin. Open, super vriendelijk, met een Amerikaanse kledingstijl en groen als gras op het gebied van wiet. Zo rookten we een waterpijp met appeltabak en na een tijdje de kat uit de boom te hebben gekeken wilde hij het ook wel proberen. Na zijn eerste trekje en een hoestbui zei iemand in de groep als grapje ”You know there is weed in it right?”. Zijn gezicht…! Vonden wij dus allemaal heel grappig. Hij uiteindelijk ook wel.

Maar goed. Terug naar de moraal van het verhaal. Met iedereen hielden we contact via Facebook en toen onze reis vast stond stuurde ik Andy een berichtje. Uiteindelijk hebben we alle dagen met hem opgetrokken, logeerden we bij hem, liet hij ons zien hoe gaaf San Francisco is en leerden we van hem dat de huur in SF BIZAR hoog is. Door hem zijn we allebei verliefd op die stad geworden. We hadden ontzettend veel mazzel, Andy woont midden in het hippe gedeelte van San Francisco. Doordat we bij hem thuis verbleven en met hem en zijn vrienden optrokken hadden we direct het gevoel deel uit te maken van de stad. Ik heb me geen moment toerist gevoeld. Naast het feit dat ik wil benadrukken dat het echt vet is om een fietstocht te maken en de Golden Gate Bridge over te steken per fiets, ga ik verder geen toeristische dingen vertellen die je in elke reisgids kan lezen. Voor jullie alleen alle insider tips op een rijtje:

No-nonsense in de kroeg
Biertjes drinken, een potje pool spelen of een sportwedstrijd kijken. Jong publiek. Beetje zoals een Nederlandse kroeg vol met studenten. In the Mauna Loa hadden we een zeer gezellige avond. Helemaal leuk is dat iedereen met iedereen praat en als je dan vertelt dat je uit Nederland komt, ze je niet aan staan te kijken van ”Waar the fuck ligt dat?”, zoals in de rest van Amerika. Ik ben er zelfs mensen tegengekomen die in Rotterdam hebben gestudeerd en een meisje woonde in dezelfde straat als waar ik woon. Hoe klein kan de wereld zijn.

Hip Italiaans
Dit Italiaanse restaurant zit altijd vol. Gewoon altijd. Je  gaat naar Delarosa, zegt voor hoeveel personen je een tafel wil en komt op ”’de lijst”. Dan is het wachten geblazen. Je drinkt en drankje aan de bar, of gaat nog even in een nabij gelegen barretje wat drinken. Als je tafel klaar is word je gebeld. In dit restaurant zit je met z’n allen aan lange tafels. Super hip publiek en heeeerlijk eten. Je bestelt een aantal gerechtjes van de kaart en deelt dit met elkaar. Ook de pizza’s mogen gewoon gedeeld worden. De wijn was lekker en de bediening ontzettend goed, zonder overdreven Amerikaans te zijn. Ja dit was mijn favo restaurant tijdens onze hele Amerika trip. Must go!

Lekker Aziatisch
Ook leuk en vlakbij Delarosa (op de foto naast Des Amis) zit Betelnut. Ook hier laat je je naam op een lijst zetten en wacht je op een tafeltje. Als je mazzel hebt (zoals wij) is dat een tafel in het voorste gedeelte, bij de bar. Ik moet er wel even bij zeggen dat wij deze restaurants in het weekend bezochten en ik me kan voorstellen dat je door de week misschien wel direct een tafeltje krijgt. Hier eet je wederom met elkaar verschillende gerechtjes. Even waren we terug in Thailand en konden we onder het genot van allerlei Aziatische lekkernijen herinneringen ophalen. Je hoeft hier niet perse te eten, een cocktail aan de bar is ook een goede optie. En die zijn lekker kan ik je vertellen.

Hip Mexicaans
De lekkerste taco’s en andere Mexicaanse lekkernijen eet je bij Tacolicious. Of je drinkt een lekker cocktail en vergaapt je aan alle jonge hipsters in dit restaurant. Zoals bij veel restaurants in SF is de voorgevel helemaal open, dus een deel van de mensen staat en zit aan tafels op de stoep. Ook hier kan je goed alleen een drankje drinken. Ze hebben een druk bezochte ”happy hour”. Overigens zijn happy hours in Amerika op vrijdagmiddag of na werktijd echt the place to be. Toen ik vertelde dat een happy hour in Nederland vaak samengaat met de foute tenten wilde niemand dat geloven haha.

De lekkerste cocktail
Drink je bij The Tipsy Pig. Als restaurant denk ik niet zo bijzonder, al zag het eten dat voorbij kwam er wel lekker uit, maar als bar leuk. Zeker geen hotspot cocktailbar,  maar gewoon zo’n lange donkere bar met een heel veelzijdig publiek. Je gaat hier speciaal naartoe voor de Strawberry Fields cocktail. The best in town. Zelfs mannen drinken hem, ondanks zijn roze/rode kleur en zoete smaak.

Wijn drinken
Ben je op zoek naar een leuke wijnbar? Gewoon gezellig een goed glas wijn drinken zonder dat je ook en gerecht hoeft te bestellen en je binnen 1 seconde van je laatste slok drinken de rekening op je tafel krijgt gekwakt? Dan zit je hier goed. Een leuke lokale wijnbar. Ik ben er zelf niet geweest, dit is een tip van Andy.

Shoppen
Doe je op Union Street. Hip (hoe vaak heb ik dit woord al gebruikt?) en weg van alle toeristen. Bovengenoemde restaurants zijn overigens ook op en rondom Union Street gelegen. Boetiekjes, restaurantjes, koffieshopjes en veel beautywinkels, op Union Street (en de straten rondom Union) vind je het allemaal.

De beste pizza in town
Eet je bij Tony’s Pizza in North Beach. Sowieso is North Beach een leuk gedeelte van de stad om naartoe te gaan. Lekker relaxen in een park en daarna een pizza eten bij Tony’s. Ze hebben hier ook gluten vrije gerechten!

Hopelijk vonden jullie deze post leuk om te lezen en kan je iets met de tips, mocht je ooit naar San Francisco gaan. En als je dan gaat… pas op hoor. Je wordt echt verliefd op die stad…

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *