HOTSPOT: Restaurant Karakter Rotterdam

Wat een feestje was donderdagavond. Eten bij Karakter, een restaurant dat al heeeel lang op mijn ”to-eat lis” stond. Vraag me niet waarom ik er nog nooit was geweest. Na donderdag snap ik daar helemaal niks meer van.

Karakter is een mooi restaurant in het Westelijk Handelsterrein van Rotterdam. Fijne sfeer. Niet te groot, niet te klein. Nathan en Pety koken samen in hun open keuken met, zoals zij dat noemen, ‘culinair bewustzijn’. Alle producten die ze gebruiken zijn eerlijk geproduceerd en biologisch en dat proef je zeker terug in de fantastische gerechtjes. Gerechten die niet alleen lekker zijn maar ook beeldschoon. Ja, kunstwerkjes op je bord.

Het eerste gerecht was een stukje vis met allerlei bereidingen van bietjes. Mooi en lekker. Ook aten we duif op een bedje van zuurkool, kregen we een gerecht met onder andere kapucijners en buikspek (ik ben gek op buikspek!) waar ik erg van heb genoten. En het toetje? Wederom allerlei verschillende lekkere dingen op een bord (o.a. hangop en crème brulee), die goed samengaan maar ook apart kunnen worden gegeten.

Bij Karakter dronk ik de beste wijnen die ik in lange tijd heb gehad. Ik ben helemaal geen fan van dessertwijn, maar die van donderdagavond kan ik wel met liters tegelijk drinken denk ik 😉 Het was een wijn van de Malvasia druif, vrij koud geserveerd, met een beetje bubbels en hij smaakte naar cassis. Need I say more? 😉

De sfeer in restaurant Karakter is erg goed, maar het werd nog veel beter door alle leuke mensen waarmee ik aan tafel zat. Naast Lin, tegenover Marlous, nieuwe gezichten en oude bekenden. Wat is het soms toch fijn om blogger te zijn…. zucht…

Ik ga zeer binnenkort terug naar Karakter om mijn vriend alles te laten proeven, want man, wat is het daar leuk en lekker!

Zelf bij Karakter eten? De hele herfst staan de jaren ’20 centraal. Een 3-gangen menu kost 32,50 en reserveren is een aanrader!

Foto 7 & 8 door Laura.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *