IN DE KEUKEN BIJ NINA: Salade van gegrilde pompoen


Vandaag zijn we weer in de keuken van Nina en eten we een pompoensalade met wortel, rucola, Parmaham en Parmezaanse kaas. Jammieeee!

Een goed hoofdingrediënt voor een herfstige maaltijdsalade is pompoen. Pompoen is niet alleen heerlijk, maar ook super gezond. Er zitten veel vitamines en mineralen in en het is ook nog eens caloriearm.

Nodig voor 2 personen:
– 1 kleine oranje pompoen (halveer hem, ontdoe hem van pitten met een lepel, en snijd hem met schil en al in grove blokken: ±3 cm doorsnede)
– Een aantal worteltjes van een bos bospeen, afgesneden net na het groene kroontje (dus met het kroontje erop), geraspt en gewassen
– 75 gram rucola, als “bedje” verdeeld over 2 borden
– 2 eetlepels koriander korrels, met de vijzel gekneusd (of 2 eetlepels korianderpoeder)
– 80 gram Parmaham (of Serranoham), dunne plakjes
– 50 gram Parmezaanse kaas of Grano Padano, in fijne schilfers
– Citroenrasp van ± een halve citroen
– Zout, peper, olijfolie
– Balsamico azijn van goede kwaliteit (niet te zuur)

Aan de slag:
Verwarm de grill (of hete lucht oven) op 220 graden. Verdeel de pompoen en wortel over een ovenplaat met een vel bakpapier. Besprenkel met olijfolie, zout, peper, korianderzaad (gekneusd) en citroenschil-rasp. Grill de oranje groenten gedurende ± 15 min, prik erin om te testen of de pompoen zacht is (dat de wortel wat aan de knapperige kant is, is minder erg dan dat je te rauwe pompoen eet). Verdeel de oranje groenten over de rucola bedjes. Maak af met Parmaham, Parmezaanse kaas en besprenkel met een beetje Balsamico azijn (niet vergeten: dit is een sleutel-ingrediënt om de smaak van dit gerecht af te maken!).

BOOON APPETIT!

en Nina

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *