Food: hartige koekjes

Een succes op elk feestje zijn hartige koekjes. Als je een iets groter hapje wil serveren, bijvoorbeeld omdat het toch echt etenstijd is, dan zijn hartige koekjes een snelle, lekkere en goed vullende oplossing. Je kan ontzettend veel verschillende soorten hartige koekjes maken. Vandaag voor jullie courgette/zalmkoekjes en een aantal andere mogelijkheden.

courgettekoekjes

1) Rasp een courgette in slierten en snijd gerookte zalm in blokjes.
2) Klop een ei los en voeg daar beetje bij beetje al roerend ongeveer 70 gram bloem aan toe (beetje zelf inschatten afhankelijk van de dikte van het beslag)
3) Roer een flinke hand gesneden muntblaadjes, de courgetteslierten en de zalm door het beslag en voeg peper (ruim) en zout toe
4) Maak bolletjes en doe deze in een koekenpan met (ruim) olijfolie en druk aan tot een soort pannenkoekjes.

Serveer de koekjes met een lekker sausje. Bijvoorbeeld een yoghurt munt sausje, komkommer sausje of een yoghurt koriander sausje.

Andere hartige koekjes:

Broccoli koekjes
Groentekerriekoekjes met tofu
Aardappel-doperwten koekjes
Thaise viskoekjes met komkommerdip

Hebben jullie wel eens hartige (pannen)koekjes gemaakt?

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *