FOOD: Thai style


Het kan ondertussen geen geheim meer zijn dat ik gek ben op Thailand. Een belangrijke reden is de Thaise keuken. I love it! Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je super snel een gezonde Thaise maaltijd op tafel zet.

Het belangrijkste van een Thaise maaltijd? Wat mij betreft de kruiden en sausjes. Afgelopen week maakte ik een noedelsalade met garnalen. Wat het zo Thais maakt? Het sausje. Komt ie:

Meng in een kommetje ongeveer 2 eetlepels limoensap, 3 eetlepels vissaus (gewoon te koop bij de appie) een fijngesneden rood pepertje (zonder zaadjes) en een eetlepel bruine suiker. Dit doe ik allemaal op smaak. De ene keer voeg ik veel meer limoen toe, de andere keer meer suiker. Je moet tussendoor zelf goed proeven en de goede verhouding vinden. Houd je van knoflook? Dan kan er ook nog een teentje geperste knoflook door.

Is de dressing klaar? Dan kan je zelf bepalen hoe je je noedelsalade maakt. Mijn favoriet? Bimi of broccoli heeeel kort koken. Garnaaltjes bakken in een teentje knoflook en wat peper (rundvleesreepjes kan ook). Noedels na het koken onder koud water later afkoelen. Wat koriander en wortelschaafsel erover, de dressing toevoegen, garneren met stukjes geroosterde pinda’s en klaar is kees.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *