BOOKS: summer reading

In de zomer lees ik veel, heel veel. Het liefst pak een in makkelijke chicklit of een spannende thriller van schrijvers als Nicci French. Af en toe gooi ik er een echt goed boek tussendoor. Zo eentje die je nog een hele tijd bij kan blijven, zo’n boek dat je makkelijk twee keer zou kunnen lezen. Voorbeeld? Een schitterend gebrek van Arthur Japin. No doubt.

Voor jullie een paar van mijn favo boeken van de afgelopen tijd op een rijtje. Mooie bijkomstigheid is dat de meeste boeken al wat langer verkrijgbaar zijn en daarom een fijn prijsje hebben.

1) Alles is zoals het zou moeten zijn – Daphne Deckers
Nou, nu zullen we het meemaken dacht ik toen ik aan dit boek begon. Eerlijk? Ik ben nooit een groot fan van Daphne Deckers geweest. Al dat gezwets over zwanger zijn, bevallen, het moederschap en dan op zo’n tuttige toon. Niks voor mij. Dacht ik. Dit boek? Tuttig? Nee! Daphne heeft mijn hart veroverd. Sjonge, jonge wat schrijft zij makkelijk en wat is dit boek vermakelijk. Ja, het gaat over een jonge moeder, en ja de vrij genante post-bevallingsdetails vliegen je om de oren. Maar damn, wat heb ik vaak hardop zitten lachen bij dit boek. Helemaal mijn soort humor en bovendien lekker Hollands en herkenbaar, ookal ben ik zelf nog geen moeder (en daar wacht ik na het lezen van dit boek ook nog maar even mee:P). Ik las dit boek in een dag. ‘S ochtens begonnen en ‘s avonds laat pas gaan slapen toen het uit was. Zeker een aanrader als je van makkelijk romans houdt!

2) Het Familieportret – Jenna Blum
De oplettende lezer heeft dit boek al eerder op mijn blog voorbij zien komen. Wat is dit een prach-tig boek. Vond je Haar naam was Sarah mooi? Dan valt dit boek ook zeker in de smaak.

3) 13 uur – Deon Meyer (thriller van het jaar)
Dit boek valt in de categorie ”zeer spannend”. Leest als een tierelier en je wil continue weten hoe het verder gaat. Echt zo’n boek dat je moeilijk kunt wegleggen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het boek twee verhalenlijnen bevat en ik de eerste verhaallijn, over een jong meisje dat op de vlucht is voor mensen die haar willen vermoorden, veel spannender vond dan de andere verhaallijn. Maar alsnog een aanrader!

4) En uit de bergen kwam de echo – Khaled Hosseini
Eerdere boeken van deze schrijver (De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen) heb ik echt verslonden. Ik keek daarom ontzettend uit naar zijn nieuwe boek. ”En uit de bergen kwam een echo” is wederom prachtig. Mooi geschreven, de personages komen echt tot leven en ik vind de beschrijvingen die Hosseini van Afghanistan geeft voor, tijdens en na de oorlog zo bijzonder. Enige minpunt? Voor mij zijn het net iets te veel personages en verhaallijnen door elkaar, ik ben daar niet zo’n fan van. Wederom een meesterwerkje, maar eerlijk is eerlijk, ik vond zijn vorige boeken mooier.

Hebben jullie boeken uit dit lijstje gelezen en wat vond je ervan? Nog leestips voor mij?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *