TRAVEL: Antwerpen Hotspots

Vorige week zagen jullie in een verslag al veel over Antwerpen voorbij komen. Vandaag is het tijd om al mijn favo adresjes in Antwerpen op een rijtje te zetten, samen met een heleboel foto’s. Enjoy!

Winkelen
Twee keer per jaar vindt in Antwerpen een Solden (uitverkoop) plaats. Dit is in januari en in juli. De grote ketens vind je op en rondom de Meir. Kleine boetiekjes vind je in zijstraten en op Kammenstraat en Nationalestraat. In Antwerpen vind je van ontzettend veel mooie merken een winkel. Denk aan Sandro en Acne, maar ook aan meet betaalbare merken als Sam Friyday en Brandy Melville.

De Zomerfabriek
Eten, relaxen en een lekker biertje, goede combi. De zomerfabriek voelde een beetje zoals de Parade, maar dan zonder de voorstellingen. Veel verschillende soorten mensen, een hele relaxte sfeer. Goedkope drankjes en eten, het is hip en tijdelijk (in de winter uiteraard geen Zomerfabriek). Op gekleurde plastic stoeltjes drink je je biertje en kijk je bijvoorbeeld naar een film die op een gigantisch scherm wordt geprojecteerd, gewoon in de buitenlucht. Geen probleem als het regent of koud is, want ze hebben binnen ook een zeer gezellige lounge.

Salad en Co.
Al jaren is dit een van mijn favo lunchspots. Waarom? Goedbelegde broodjes en heerlijke salades voor een prijs die je nergens anders bij restaurantjes in een zijstraat van de Meir vindt. Wil je even lekker en gezond lunchen tijdens een shopdag, dan is dit zeker een aanrader.

Fresh ‘n Fruity
Broodje op de hand of een vers sapje? Die scoor je bij Fresh ‘n Fruity. De place to be voor de mensen met een klein budget (want het is er echt goedkoop!) of voor iedereen die te druk is met shoppen om uitgebreid te lunchen.

Horta
Op stand lunchen of dineren doe je bij Horta. Van binnen erg mooi en bij zonnig weer hebben ze ook een heel stijlvol terras. Ik vind het eten bij Horta heerlijk, de sfeer echt Belgisch chique, maar het is helaas niet voor een klein budget. Reserveren is aan te raden.

Cocktails
Drink je bij Cocktails at Nine of eventueel bij Appelmans.

Cupcakes van MOMADE
Hier stop ik samen met mijn vriendinnen voor de lekkerste cupcakes van de stad. In een piepklein en leuk ingericht winkeltje kan je dus gewoon echt niet kiezen tussen al die lekkere en mooie cupcakes.

Ladurée
Ja die hebben ze dus ook in Antwerpen. Ik ben zelf niet zo iemand die helemaal gek wordt al ze een Ladurée winkel ziet. Maar he, ik dacht laat ik hem toch maar even noemen 😉

Zomer pop-ups aan de Schelde
In de zomer vind je een aantal pop-up restaurants aan de Schelde. Lekker uitwaaien aan het water als het bloody hot is, zoals deze week, doe je bijvoorbeeld bij Strantwerpen of Bocadero.

Cultuur
Bezoek de Onze Lieve Vrouwekathedraal of het Rubenshuis. Voor de modemeisjes: ook Antwerpen heeft een Mode Museum. Daarnaast zijn er veel andere musea in Antwerpen te vinden. Neem vooral een kijkje bij het mooie stadspark en in de diamantbuurt.

Belgische biertjes
Drink je bij Het Elfde Gebod (de hele zaak staat vol met beelden, fresco’s en andere religieuze kunstwerken), of op een van de terrassen aan de Groenplaats. Ja, toeristisch, maar ook heel vermakelijk om lekker mensen te kijken en te genieten van een bijzonder biertje van de tap.

Heb jij nog insider Antwerpen tips? Laat ze vooral achter in een reactie, dan kunnen we er een groot Antwerpen artikel van maken!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *