TRAVEL: Marrakech day 6 & 7 – The Ville Nouvelle

Het eerste gedeelte van onze Marokko trip stond in het teken van het ontdekken van het echt (oude) Marokko, maar voor de laatste twee dagen boekten we een hotel in ”De nieuwe stad”, vlakbij het vliegveld. Handig omdat we op zondag al om 06:00 naar het vliegveld moesten en leuk omdat we het echte expatleven ook wilden meekrijgen.

Het nieuwe gedeelte van Marrakech is to-taal anders dan het oude. Waar je in het oude gedeelte rondwandelt in de piepkleine straatjes en de souks, zijn de straten in het nieuwe gedeelte breed, de huizen en restaurants modern en de vrouwen (en mannen) minder traditioneel gekleed. Zag ik in het oude gedeelte vooral de zeer traditionele kleding, in het nieuwe gedeelte spot je genoeg vrouwen zonder hoofddoek (of met hoofddoek maar met hakken van 13 cm) en zag ik al helemaal niemand in burka. Voor wie ooit in Dubai is geweest, ik kreeg hier een klein beetje hetzelfde gevoel.

 photo IMG_0727_zpsbc5f950d.jpg

 photo IMG_0729_zps8ee8f471.jpg

Qua bezienswaardigheden is er niet heel erg veel in de nieuwe stad. Wel brachten we een bezoek aan Jardin Majorelle, de tuin (+huis) van Yves Saint Laurent. Mooi om te zien, maar ik was niet heel erg onder de indruk om eerlijk te zijn. Wel was het een fijne afwisseling. Het is erg koel in de tuin en je kan er rondwandelen of lekker op een bankje zitten.
 photo IMG_0740_zps68aed69e.jpg

 photo IMG_0756_zps43bacc29.jpg

 photo IMG_0757_zpsf838e163.jpg

In Vietnam heb ik geleerd dat je gewoon moet gaan zitten waar de locals zitten. Soms eng, maar gewoon doen. Zit een restaurant stampvol? Dan zit je meestal wel goed. Nou, dat hebben we hier even goed gedaan zeg. Deze vistent op de Avenue Moulay Rachid (ter hoogte van nummer 79) zit elk moment van de dag propvol. Je eet er de meest verse visgerechten en kiest tussen gegrilde of gefrituurde vis. En die prijzen…. echt HEEL erg goedkoop. Ga. Hier. Naartoe. Nee, echt. Ga!!
 photo IMG_0703_zpse7af1b1f.jpg

 photo IMG_0762_zps56de2568.jpg

Eten in een hip restaurant? Kechmara is de place to be. Lekker op het dakterras met een muziekje erbij. Regelmatig draait een DJ en eindigt een avondje eten in ”voetjes van de vloer”.
 photo IMG_0760_zps229a93f3.jpg

 photo IMG_0708_zpsc9f5f025.jpg

 photo IMG_0709_zpsdf1e7c3f.jpg

 photo IMG_0714_zps20efed46.jpg

In ”de nieuwe stad” vind je ontzettend veel hippe restaurants, hippe clubs en mooie hotels. Maar mocht je Marrakech ooit bezoeken, dan zou ik je aanraden om in het oude gedeelte in een Riad te gaan slapen, want zo ervaar je het echte Marrakech. Ik vind wel dat een bezoekje aan de nieuwe stad niet mag ontbreken, het is bijzonder om het contrast te ervaren. Je komt van het oude gedeelte heel makkelijk, snel en goedkoop (zo’n 3 euro gok ik) in het nieuwe gedeelte met een taxi. Ga dus zeker een avond in een gaaf restaurant eten of dansen in een club!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *